lagajka, u nas do 6 miesiaca byly pobodki co 2 godzinki:-) po 6 miesiacu musielismy przejsc na nutramigen ze wzgledu na skaze bialkowa,i wtedy cyc tylko w nocy byl,z czasem odszel w zapomnienie bo maly zaczal przesypiac nocki prawie cale wiec ja nad ranem czasem mu dalam cyca albo odciagnelam i dalam nutramigen,bo juz w cycach malo bylo jak i Macius zaprzestal nocnych karmien.
teraz spi juz slicznie,czasem sie obudzi,pomarudzi,ale nie reaguje zbytnio,przytulam sie do niego pocaluje i po jakims czasie z nudow zasypia.potrafi spac do 9.30.
do czego zmierzam... a do tego ,ze chyba kazde dziecko ma swoj barometr karmien i spanai,kazde w innym czasie uczy sie tego jak byc doroslym

u nas to nie sztuczne mleko sprawilo ze zaczal spac w nocy ale urozmaicenie diety i jego nauka coraz to nowszych rzeczy, jego aktywnosc za dnia,wrazenia...to wszystko sprawilo ze stal sie na tyle dorosly by potrzebowac snu przez cala dobe bez dodatkowych karmien. wiesz ja tak podchodze do wszystkiego logicznie,psychologicznie i instynktownie hehehe... patrze na siebie,na innych ludzie,na ich potrzeby itp. i to wszystko widze u swojego synka,oczywiscie jest to u niego troche okrojone ale tak jakbym patrzyla nasiebie, tzn. tak jak ja gdy mam pelno wrazen,zajety caly dzien, gdy jem roznosci... padam ze zmeczenia i spie,nawet jak czasem obudze sie w nocy ,bo poczuje glod,to i tak nie chce mi sie wstac by cos przekasic,jestem zbyt zmeczona i potrzebuje odpoczynku... tak tez jest z dziecmi... dlatego mamy czesto oszukuja dzieci jesli te chca jesc w nocy dajac im wody. to dobry sposob.
ale... Twoja dziecinka jest jeszcze za mala na takie podejcie jak moje. musi dorosnac,by miala potrzeby zblizone do naszych . ma prawo sie budzic nawet na przytulenie,nawet na odrobinke jedzonka,nawet z placzem,bo tak robia 3 miesieczne brzdace,moj synus do 6 miesiaca byl jak nowowrodek jesli chodzi o spanie i karmienia hehehe
zobaczysz z czasem ,nawet nie zauwazysz kiedy Twoja niunia stanie sie dorosla:-)(mowie tu o podrosnieciu) bedzie przesypiala noce,pieknie jadla wszystko co jej podasz...a Ty powiesz,jenys gdzie jest ta mala istotka tak bardzo ode mnie zalezna????