reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

ollena - no ja jakies 7 kilo jestem na plusie ale to polowa ciayz wiec wynik zadowlajacy w Natanielem bylam juz 15 na plusie hihi ;] no brzuch sporo po przejedzeniu a tak normlanie rano to sredniaczek ;] bo z synem to mialam bebzuch jak nie wiem kto ;]

dziewczyny - ja co prawda niedawno mialam synka w wieku 3 miesiecy hyhy ale co mozna kupic takiego szkrabowi ? ide do koleznaki moja psiapsiola ze studio kontakt nam sie urwal troche ale jakos go podtrzymujemy wiecie ja wczensiaka i zajecia z nim ona praca, potem ja praca ona ciaza a teraz ona malego dzieciaczka ja w ciazy dosc ciezkiej i tak w kolo
ale ponawiam pytanie co moge kupic 3 miesiecznemu dzieciaczkowi?

reklama
Pajka ja w czasie okoloowulacyjnym mialam wlasnie przy siusianiu takie jakby iagniecie w jajowodzie. POwtarzalo sie to u mnie co miesiac. fajnie zeby przyjela Cie ta ginka i bedziesz wiedziala na czym stoisz...OBYYYY

IiM ja w styczniu będę miala 29 :)
wiesz co ja jak zerkniesz na moj wyres mialam bole owulacyjne i to solidne. W 13 dc to nawet nie umialam rano chodzić tak mnie bolalo więc stawiam, ze wtedy byla owu... zaczęlam brać luteinę więc jakby coś to jak jest tam torbiel to się wchlonie:tak:

ale też jest podobno bardzo podobnie na poczatku ciaży... ja pamiętam jak byłam z Sebkiem w ciąży to na samiuskim poczatku też mialam dziwne bólebrzucha. No i nie jest to ból ciągly tylko takie jakby pulsowanie jajnika...

Kasiurek a u Was pewne, ze dziewczynka? zazdroszcze! kiedy bylo przytulanko? jak daleko od owu? No i macie juz imie?

Sweety tez mam juz brzucho, rano jest ok, w ciagu dnia wystrzela, czytalam, ze to przez wypychane jelita. Poza tym te 2kg na plusie w boki mi poszlo, wiec moje jedyne jeansy sa ciasne i czuje sie w nich zle:( ciazowe rozmiar 38 jeszcze za duze, wiec chwilowo nie mam spodni na dupe, mecze sie w rajstopach i getrach, te pierwsze mnie cisna, ale ciazowe jak ogladam to same szare i czarne, co w ogole mi sie nie podoba:(
IiM ile Melisa wazyla? ciekawe czy dziecko bedziesz miala duze czy tylko brzuch. Ja z Patrykiem mialam maly brzuch, wszyscy byli w szoku, ze mial normalna wage 3,300.

Kasiurek moze jakas pozytywke - Melisa dostala taka pluszowa ze Smyka i lubi ja do dzisiaj. Albo jakas przenosna np. dzwoniaca maskotke, ktora mozna przyczepic do lozeczka, wozka czy maty edukacyjnej - Melisa taka miala i bardzo ja lubila. Melisa lubila tez szeleszczace zabawki. My od bliskich dostawalismy tez opakowania pampersow, niby przyziemna sprawa, ale przy natloku wydatkow cieszyla:-)

Ollena ja przytylam w poprzedniej ciazy cos okolo 15 kg. Melisa wazyla 3100 i mierzyla 50 cm. Ja znow chcialam sie zwazyc, ale waga mi wysiadla, musze kupic baterie. Pod koniec ciazy szybko nabieralam kilosow, ale mozno tez puchlam. Zobaczymy jak bedzie teraz, bardzo nie chce przytyc wiecej niz 15 kg...

Pajka za za tydzien koncze 30:-)

Kasiurek - moze taki lezaczek? Ja go baaaardzo sobie cenilam :-) Maskotek nie polecam bo takie malenstwo do buzi bierze, ale moze komplet gryzaczkow ?:-)
Pajka nasze dzieci z sierpnia a my ze stycznia hihi

Kasiurek...mój Piotrek jak miał 7 tygodni dostał od mojej kuzynki bardzo kolorowego, mięciutkiego pajacyka, z grzechotką w brzuszku. Do dziś (oczywiście grzechotka już nie działa) to jego najważniejszy zabawkowy przyjaciel, bez którego nie ruszy się na żaden wyjazd, który jest w łóżku. Oczywiście nie w szkole, ale jest ważny.
Może coś podobnego. Albo zabawkę, ktora wydaje dźwięki, którą można włożyć do buzi.
Ollena ja ze spodniami zaczynam mieć kłopot, w jeansy jeszcze wchodzę, ale jest mi niewygodnie i jak np. siadam to robi się ciasno.
Na codzień latam jeszcze w jeansach,, w leginsach. Mam też chyba 3 całkiem fajne dzianinowe sukienki z Solara i na pewno na szczęście będę je mogla nosić z brzuszkiem.

Ostatnia edycja:
IiM 15kg nie tak zle:) ja przytylam w pierwszej 5kg, ale w tej to nieosiagalne. Wtedy pod koniec juz nic a nic nie tylam, jakies gramy moze, po porodzie mialam stracone 7. Teraz to marzenie, zaczynam z malej wagi, nie tak jak wtedy z nadwagi, teraz musze nabrac zapasu zeby dzidzia miala z czego pobierac. No juz teraz zle sie czuje w mojej skorze i na dodatek to, ze wszystko jest ciasne, nawet z domu mi sie wychodzic nie chce...

reklama
Do góry