reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

martusia dziekuje, kurcze ja mam 0 na koncie bo wybralam opcje z netem i ten net mi zzarl cala karte... jakis limit maja a ja nie wiedzialam jak to dziala;-) No ale Iza moze sie nie obrazi, ze jej nie odpisalam...

Sweety
to jeszcze 2 tygodnie! zaczynamy teraz odliczanie do Twojego cc..

Tez jestem za cc z przyczyn medycznych, nie rozumiem kobiet chacych cc na zyczenie, ale nigdy nie krytykowalam zadnej. Tzn gdy ktos mi oznajmial, ze wybral cc to nie odzywalam sie, jedynie w tym sensie ze ja bym w zyciu nie chciala na zyczenie bo to jednak operacja a po porodzie sn smigalam od razu..
Jakbym nie mogla sn to szykowalabym sie psychicznie do cc.

Ja mam coraz wiecej skurczy przepowiadajacych, oczy mi wychodza na wierzch, syndrom wieloryba z chodem pingwina sie zaczal;-)) dzis sie opalalam na balkonie i zlapalo mnie szybko, poza tym stopy mi spuchly jak balony i juz dzis w japonkach wyszlam bo nie bylo innego wyjscia...
Czuje mocny ucisk na caly dol i juz mam np. tak ze czuje ze male sie rusza intensywnie, naciska na dol i zaraz musze biec do wc nie tylko na siku;-)

reklama
Pajkaa - a ja nie wnikam dlaczego ktoś rodził tak a nie inaczej. Nie moja sprawa. Ale nie potępiam. Moje cc nie jest na życzenie i dlatego, że sobie tak wymyśliłam, chociaż nie jest standardem w mojej sytuacji i nie wszyscy lekarze je zalecają. Ale wiem jak się czuję przez ostatnie miesiace, boję się każdego dnia, więc postanowiłam zaufać przyjacielowi ginekologowi i zdecydowaliśmy się na cc dwa tygodnie przed terminem.

Ostatnia edycja:
jja mam od wczoraj jakies dziwne uplawy na pewno nie sa to zapalne bo te wygladaja u mnie inaczej ale wydzielina wyglada jakby to byl actimel heh sorki za porownanie i bywa tego sporo wczoraj bylo ok. lyzki na bielizinie jak szlam do wc teraz juz mniej ale jest CO TO

u nas tak wieje, ze tv rozlacza do rana pewnie pradu nie bedzie i sufit pewnie znowu spadnie, chociaz jest juz dodatkowo pozabezpieczany wiec moze nie (mamy takie ala drewniane deski na suficie)
ide prostowac wlosy burza krazy wokol mam nadzieje ze mnie nie trafi w leb po tej prostownicy heh

Hej laski
Ollena hehe fajny syndrom ;-) od kiedy odczuwasz skurcze przepowiadające? ja mialam skurcze, teraz biore fenoterol, ale mam zmniejszac dawki stopniowo...
Pajka walcz o kuchnie ;-) ale tak czy siak taki dom Ci nawet najmniejsza kuchnie wynagrodzi ;-) a gdzie sie budujecie, w tym samym miescie co mieszkasz? my mamy gore domu tesciow, osobne lazienki, kuchnie, wejscia, na gorze mamy 100m2 wiec tez nie jest zle, chcemy dobudowac na gorze dwa pokoju dla dzieci i lazienke dla nich. Ale ile kasyyyyyyy ;-)
JaM masz racje w tym co piszesz, nie rozumiem matek nie dbajacych o zdrowa diete dzici. Ale tez po pozorach nie nalezy oceniac. W mojej rodzinie wszyscy sa szczupli, wiele razy zyczliwe ciotki i sasiedzi szeptali czemu ja taka duza i przekarmiona:/ a w moim przypadku bylo tak, ze urodzilam sie jako wczesniak i przez iles tam mcy mialam podawane jakies tam sterydy na wzrost masy i chyba tak juz zostalo:/ najmniej w doroslym zyciu wazylam 75kg, zdrowo jem, zadnych tluszczow niezdrowych, nawet nie slodze herbaty i ...NIC. :-( ale moja mama nie tlumaczyla kazdemu z osobna co i jak, kazdy sam sobie ocenil.

hej laseczki

ja mam wyniki badań
odebrałam wczoraj wyniki, ale już nie zdążyłam wam napisać
TSH 1,73 norma 0,27 - 4,2
FT3 3,15 1,8-4,6
FT4 1,38 0,93-1,7
prolaktyna 10,33 6,0 - 29,9

po godzinie prolaktyna 216,7

czyli to co podejrzewała moja ginka, w sobotę idę pokazać jej wyniki, ale tabsy będą na bank, bo prolaktyna zamiast skoczyć maks 5 razy to skoczyła 20
no i to oznacza niewydolność ciałka żółtego :/

co do grycanek smyra mnie czy to geny czy obżarstwo [sama mam w genach tycie w "jabłko" więc ostatnio już kilak razy usłyszałam "który to miesiąc?" bo niestety spasłam się nieco - w spodnie wchodzę 36 od zary bo dupa i nogi w porządku, ale brzuch mam większy niż ollena ;-)]
ale w całej tej sprawie wkurza mnie jedno [nie oglądam tv, ale czasem podczytuje pudelka ;-)] kolesie którzy w programie "top model" niedożywionym laskom wciskali że muszą iść na dietę i schudnąć bo są za grube, teraz zachwycają się że grycanki maja odwagę pokazywać inne piękno, niekonwencjonalne rozmiary
nie lubię hipokrytów

Witam z rana!

Fioletowa
dobrze, że będziesz mieć jakąś diagnozę bo wiadomo przynajmniej za co sie brać. A co z tą niewydolnością dalej?

Ollena Tobie już też niewiele zostało, ja nigdy nie miałam skurczy przepowiadających może ze dwa razy w poprzedniej ciąży, ciekawe jak będzie teraz.

Paajka
Ale zawiszcze budowy domu, całe życie mieszkałam w domu a teraz się kisze w bloku.

Ja też wagi lekkiej nie jestem, całe dorosłe życie ważyłam ok. 70 kg mam 174cm ale po pierwswzej ciąży zostało mi jakieś 2-3 których jak sie pozbyłam to zaraz wracały. Ja na geny nic nie zwalam, mama moja drobnica. A ja porostu lubie jeść:)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny! :)

Mnie dziś Szymek znów wcześnie obudził, w nocy przekręcałam się z bólem z boku na bok... Źle spałam... Chyba muszę kawę wypić!

Siedzę i czytam o sączących się wodach płodowych, bo wczoraj już zaczęłam podejrzewać, że mi się sączą. Ale dziś już jest ok, więc chyba tylko mi się wydzielina zmieniła na bardziej wodnistą... Czytałam, że tak się zdarza w 3 trymetrze... Ale jednak wczoraj się trochę wystraszyłam...

Pajkaa - walcz o kuchnię walcz!!! Ja mam małą, ale nie miałam na nią wpływu, i mnie to wkurza, nawet stołu tam nie mam :/ ehhh... więc o wiele lepsza większa kuchnia.

Fioletowa - najważniejsze, że już wiesz, co jet nie tak, teraz pójdzie z górki! no i Sto lat :D
tort-122054_L.jpgtaki starankowy tort z nogami w górze, na szczęście hehe, na dodatek fioletowy :-D

Ollena - Ty już na końcówce prawie, niewiele Ci zostało już ;) Ja jeszcze nie jednego takiego typowego Braxtona Hicka nie miałam ;P Albo tak się znam jak świnia na kompasie... Można w ogóle nie mieć skurczy przepowiadających??

Martuia - biała i gładkie upławy to chyba normalna w ciąży. Ważne, żeby nie były grudkowate jak serek biały.

Sweety, Agula, Nikola, Aldo, JaM - buziaki :*

Witam jeszcze z lozka...
Patryk dal czadu w nocy spi a ja leze zeby go nie obudzic.

Fioletowa kochanie 100 lat w zdrowiu,spelnienis wszystkuch wielkich i malych marzen,duzo sloncs kazdego dnia!
No i jaki brzuch jak Ollena,ja juz juz mam wielki!

Aldo okazuje sie,ze te skurcze juz dlugo mam,porownywalam je kiedys do odkurzacza w brzuchu hehe ale teraz jest to o wiele bardziej nieprzyjemne..
Spytam jutro poloznej ale to podobno normalne...

Dzis do Patryka wstawalam w nocy,mialam 3 takie skurcze po polozeniu sie plus inne klucia i ciagniecia..jak tak ma byc do kobca to jestem troche przerazona..

agula w tamtej ciazy tez tego nie mialam.

Rysia..mozna nie miec jak najbardziej.. koncowke mam? wydaje mi sie ze jeszcze tyyyle czasu. No ale w sumie jeszcze nie cale 3 tyg i moge rodzic teoretycznie.

Ostatnia edycja:
reklama
z tego co wyczytałam w necie to hiperprolaktynemia czynnościowa, teraz przyblokują mi jej wydzielanie bo za duża powoduje m.in. niewydolność ciałka żółtego, poronienia nawykowe
prawdopodobnie dostanę jakieś tabsy i powinno być ok

ollena heh no niestety mam lustro w domu, zreszą na fejsie dobrze widać moje brzuszysko na fotkach z wakacji
dzięki za życzenia :-D

Do góry