ana wiem, ja się po prostu pocieszam, że to ostatni cykl... w poprzednim cyklu też miałam nadzieję że to ostatni.... i tak w kółko... kiedyś zajdę i wtedy będzie to ten ostatni... a na razie umawiamy się na sierpniówki... przeczytałam wątek o porodach na wesoło i jedna laska umówiła się z koleżanką że się widza na porodówce i faktycznie razem urodziły... to ja się umawiam z wami że zachodzimy w tym cyklu ;-)
reklama
ana_83
Mama Natalki
Ok, to jestesmy umowione!!!!!! Trzymam Cie za slowo!!
Ale wiesz,ze gdyby to zalezalo ode mnie to z checia bym sie z Toba na ciazowanie umowila-niestety my tylko mozemy pomoc Matce Naturze,reszte ona decyduje...Kurcze no:/
A tak na serio, to wierzmy,ze sie nam uda! Ktorejs z nas sie musi udac w tym cyklu, tyle nas razem startowalo!!!!!
A tak na serio, to wierzmy,ze sie nam uda! Ktorejs z nas sie musi udac w tym cyklu, tyle nas razem startowalo!!!!!
kakakarolina npo ja powinnam dostac miedzy sobota a poniedzialkiem... nie wiem kuzwa dzisiaj cały dzien jem słodkości i zagryzam ogórkiem albo śledziem no dramat ale nawet zadnych rewolucji w żołądku wiec...
iza
powodzenia jutro
moze nie bedzie tak zle jak przypuszczasz
fioletowa podpisuje sie do umówy na sierpniówki
iza
fioletowa podpisuje sie do umówy na sierpniówki
Aleksandra:)
Zaangażowana w BB
hej dziewczynki jeśli mogę sie podzielić to ja też za pierwszym razem zaszłam tylko my nie planowaliśmy dzidziusia a jakoś tak wyszło pojechaliśmy nad morze i pełny relaks i po raz pierwszy raz bez zabezpieczenia i jedyny i dzidzia potem ślub i długo sie opierałam nad 2 dzidzią teraz już staramy się 29 cykl i nic mam nadzieje że jak juz wiem co mi jest to jakoś pójdzie odpowiednie leki mam taka nadzieje w poniedziałek do endokrynologa-ginekologa juz nie moge sie doczekać
kakakarolina
Fanka BB :)
Aleksandra witaj. Rzeczywiście Jesteś weteranką starań. Mam nadzieję, że wkrótce to się skończy i wreszcie zaciążysz. Jeżeli chcesz to napisz co Ci jest i dlaczego tyle to trwa,
Siwa ja to żadnych takich objawów zachciankowych w ciąży nie miałam więc nie pomogę ale to faktycznie szybko by było.
Siwa ja to żadnych takich objawów zachciankowych w ciąży nie miałam więc nie pomogę ale to faktycznie szybko by było.
fioletowa jesteśmy umówione
Aleksandra faktycznie coś w tym jest że pierwsze na zachętę. Ale skoro raz się udało to końcu drugi też musi
Siwa Kuba miał już trochę przejść z lekarzami, miał operacje na wnętrostwo i jak widzi igłę to spazmów dostaje :-(
Aleksandra faktycznie coś w tym jest że pierwsze na zachętę. Ale skoro raz się udało to końcu drugi też musi
Siwa Kuba miał już trochę przejść z lekarzami, miał operacje na wnętrostwo i jak widzi igłę to spazmów dostaje :-(
Zaangażowana w BB
Kakakarolina- Jak zaczęłam sie starać to tak na spokojnie poszłam do gina kazała jeść kwas foliowy i nie myśleć ,no i tak było kazała przyjśc za 6 miesięcy nie przejmowałam sie no bo z pierwszy od razu to niby czemu miał by być problem przyszłam do niej za 6 miesięcy pobadała dała luteine na uregulowanie @ i dalej nic kolejne 6 miesięcy,wszędzie piszą ze dopiero po roku trzeba sie martwić jak juz minął rok powiedziałam że może jakieś badania powiedziała że świruje i przepisała dufaston i dalej luteina mówiła że mam się odblokować bo za bardzo sie staram i mam blokadę no może miała racje bo po 6 miesiącach starań jak widziałam jedną kreskę to płakałam jak dziecko po jakimś czasie kazała mi sie kontrolować mierzenie tępy testy na owulacje badanie śluzu i takie tam ale to i tak guzik dało po ponad 19 cyklach miałam już totalnie odwalone do głowy że sie nie udaje postanowiłam dać spokuj oddałam sie pracy i synkowi ale ciągle jak zbliżała się owulacja to podświadomie M do wyrka na fikołki
ale nic po 2 latach i po roku pracy kiedy to nie przedłużyli mi umowy siostra która mieszka we Francji zaprosiła mnie do siebie na urlop abym psychicznie odpoczeła i pojechałam z synkiem pomyślałam ,że przyda mi sie przerwa od M kiedy wróciłam w połowie września tego roku po 2 miesiącach co prawda nie urlopu bo siostra wkręciła mnie tam do pracy ale jednak odpoczynku od M i od fikołków powiedziałam że dam sobie miesiąc jak sie nie uda to ide prywatnie i tak byłi dzidzi nie było a ja udałam sie prywatnie i wyszło że mam PCO i nie mam owulacji no i teraz porobiłam badania M także i czekam na endoktynologo -ginekologa moja gin dała mi juz skierowanie na laparoskopie tylko najpierw endokrynolog,no i zobaczymy co dalej
nieco się rozpisałam
nieco się rozpisałam
Ostatnia edycja:
R
RiSiA
Gość
Karolina jeżeli owu miałaś późno to na pewno nie bedziesz miała cyklu 28 dniowego
cykl sklada się z 3 części fazy folikularnej, fazy owulacyjnej i lutealnej. Ta ostatnia jest stała i powinna trwać 14-16 dni jednak są kobiety, które mają 10 dni jednak poniżesj 10 dni jest to niedomoga cialka żółtego i powinno się brać luteinę na wydłużenie tej fazy bo najwidoczniej może być niski poziom progesteronu
Fioletowa to ja Cie trzymam za slowo u mnie test owu II piękne kreski nie napalam się nie będę specjalnie ciągnęła M do łóżka było wczoraj to będzie i jutro
Fioletowa to ja Cie trzymam za slowo u mnie test owu II piękne kreski nie napalam się nie będę specjalnie ciągnęła M do łóżka było wczoraj to będzie i jutro

reklama
Zaangażowana w BB
A teraz jeszcze jestem diecie i ostro ćwiczę bo niestety mam sporo za dużo a to niestety bardzo przeszkadza przy zajściu,ja zawsze byłam nie szczupła ale nigdy nie miałam brzuszka a przy PCO co mi powiedziała gin że brzuszek rośnie
wypadają włosy i są problemy z cera ja na szczęście jej nie mam na samym początku znajoma połozna powiedziała mi że noge miec PCO ale jakos to zlekceważyłam i dopiero po takim czasie sie wydało
pewnie jak bym odrazu podpowiedziała gin o PCO to może juz bym była szczęśliwą mamusia po raz 2 a tak musze jeszcze sporo pewnie poczekać niestety mam juz 29 lat a przy PCO po 30 jest jeszcze trudniej
Więc dziewczyny nie ma na co czekać i od razu sie badajcie bo czas jest cenny!!!!!
Więc dziewczyny nie ma na co czekać i od razu sie badajcie bo czas jest cenny!!!!!