reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajkaa - gdyby się w tym cyklu udało, to chyba na listopad bym się jeszcze załapała :-) Ale słuchaj - ja się tak wczoraj strułam, że całą noc wymiotowałam... no przesadziłam, ale ze 4 razy to na pewno. I nie wiem, czy zdążyłam strawić clo, obawiam się że nie. Bo miałam je w żołądku może ze 3 godziny. Dziś wzięłam kolejną tabletkę i nie wiem czy tylko czterech nie będzie w tym cyklu. Myślę że wczorajsza poszła z wodnikiem szuwarkiem :sorry::eek:

Kasiik - mojej znajomej tu w uk, która miała dwa razy cesarkę lekarz powiedział że trzecie dziecko po dwóch cesarkach to może być już tylko marzenie niestety, bo macica mogłaby nie dać rady z trzecim dzieckiem. Ale to angielski lekarz wygłosił taką teorię. Może być w tym trochę prawdy jednak. Co do naturalnego po cesarce, to raczej zupełnie normalna opcja. Wyżej wspominana znajoma była pytana czy chce rodzić siłami natury czy kolejną cesarkę chcę, więc chyba można. Tu niestety można sobie wybierać jak się chce urodzić. :tak:

reklama
Dobry wieczór Paniom :cool:

U mnie dzisiaj sajgon.. zatoki nie pozwalają mi funkcjonować, a jeszcze w saunie z mężem byłam:happy2:
Wizytka u teściów... całkiem przyjemnie.

Niestety u mnie tempka niemiłosiernie idzie w dół :dry:Przykre.. no ale nie nastawiam sie już na nic:-(

Nie nadgonie was teraz, bo już idę wypoczywać... ale może jutro mi się uda.

Dobrej:happy2:

Nie bylo mnie od wczoraj, bo stawialam system w lapku... :zawstydzona/y: Ale juz dzis smiga. :-):-)
Nawet nie wiem, co sie dzialo, ale postaram sie cosik nadrobic.

Mia nam troszke plakala wczoraj i dzis przy usypianiu... Kurcze, wydaje mi sie, ze byla przestymulowana... TV moze jednak naprawde zle wplywac na takie maluszki mimo, ze to tylko tyle a tyle czasu... :eek::sorry2::eek:
wiesz z tego co mi wiadomo tv ma zły wpływ na dziecko przy usypianiu własnie. Tz wiem ze jak Fiol za dużo ogląda bajek to potem gorzej sypia i wogóle ciezko mu zasnąć. Kiedys w tv nawet o tym słyszałam... Mia maleńka wiec u niej może to być bardziej odczuwalne bo ona jeszcze nie rozumie tego wszystkiego co widzi i dla niej to niesamowite przeżycie jest.
Pamietam że Fifik jak był malutki też czasami siedział w bujaku przed tv jak robiłam obiad np... i mu się podobało heh ale to było na moment bo zaraz coś innego wpadło w jego zachwyt ;D

DObrej nocy życzę dziewczyny.

nenete jeszcze nie wiadomo....

Wczoraj dostalam lekkich plamien jasnobrazowych:-( Na szczescie,moj M ma dobrego kolege ginekologa.Dzwonilismy do niego wczoraj,powiedzial ze w okolicach @ to jest normalne,ale jak sie powtorzy to mam zaraz do niego isc.I powiedzial tez ze najlepiej mam sie do niego zapisac juz w tym tygodniu na badanie.I on albo jego znajomy bedzie prowadzil moja ciąże w dobrej przychodni.Zapisze sie tam,bo ja mam swoja ginekolozke,ale faktycznie moze tam lepiej zadbaja;-)

A co u Was dziewczyny?

Dzisiejszy tescik:)))

Ostatnia edycja:
Witam w  niedzielny poranek :)

3 dni temu mialam zabieg przeciecia gruczolu bartholina i dostalam antybiotyk na 10 dni LOL ginekolog podczas badania lukna tez na moje jajniki i tu mam pytanie do PAJKI moze byc tak ze w pierwszym dniu cyklu nie widac jajeczek a w 3 dniu po owu tez ich nie ma ?? zastanawiam sie co mi dolega wyczytalam ze w 1 dniu owszem moze sie zdazyc ze niema jajeczek bo sa niewidoczne albo sa za male by byly widoczne natomiast w 3 fazie cyklu powinno byc choc widoczne cialko zolte, tak mysle przynajmniej, i sadzac po moim wykresie to mialam dwie owulacje z pierwsza poszlo cos nie  tak czytalam ze jajeczko moglo nie pekna ale druga powinna byc dobra bo temp utrzymala sie na wysokim poziomie 3 dni wiem ze biore antybiotyk i przeciwbolowe i one mogly mi obnizyc temp. ale juz sama niewiem albo nie mam tych jajeczek a organizm stara sie bez jajeczek zrobic cykl albo mialam tylko 2 jajeczka a cialko zolte jest albo nie widoczne albo zniklo. PAJKA Ladnie prosze oswiec mnie :) bo juz glupieje w tym wszystkim, luknij na moj cykl moze cos podpowiesz :) z gory dziekuje :)

Od wczoraj podjelam walke z odchudzaniem wsumie to podjol ta walke moj organizm od poczatku cyklu sadze ze to przez castangusa bo sama bez niczego schudlam 3 kg :) teraz na wadze mam 91 kg wiem ze to duzo ale tak naprawde przytylam po kazdej ciazy w czasie kiedy karmilam piersia i mysle ze tu winna byla moja prolaktyna, a teraz kiedy biore castangus samoistnie chudne, ale do czego zmierzam moj ginekolog zadal mi znow pytanie czy przytylam w ostatnim czasie jakos znacznie i znow mu odpowiedzialam ze jak zaszlam w ciaze z moim synem sebkiem to wazylam 63 kg na wzrost 168 cm potem urodzilam i wazylam 70 kg a potem dobilam do 92 kg potem zaszlam w ciaze przy tej wadze i jak rodzilam mialam wciaz 92 kg bo przez 5 miesiecy wymiotowalam i schudlam 9 kg a potem mi przybylo wiec po porodzie wazylam 76 kg i znow choc naprawde sie staralam przybralam do 92 kg i od tamtej pory ani nie schudlam ani nie przytylam czyli odpowiedz moja byla ze nie, zaczynam myslec ze moja waga ma zwiazek brakiem jajeczek albo przynajmniej chce w to wierzyc bo zbedne kilo mozna zrzucic ale jak mam inne problemy to gozej :( 
Moze ktoras zwas pomoze mi rozwiac te moje myslenice, bo czekanie do 8 dnia cyklu i badanie jajeczek to cholernie dlugo.... 

reklama
Kariin ogolnie jest tak, ze jak masz pęcherzyk dominujący to pozostałe pęcherzyki zaczynaja się wchlaniać, ale np ja w tym cyklu co teraz zaszłam to miałam tylko jeden pęcherzyk...w poprzednim cyklu co nie zaszłam również byl tylko jeden pęcherzyk, ale powinno być cialko żółte, chyba, ze nie doszło u Ciebie do owulacji w ogóle. Cialko żolte jest widoczne to jest taka plama wielka... i 3 dni po owu powinno byc widać. A jakie Ty masz cykle? w miarę regularne? bierzesz jakąś luteine? bo ja miałam tak, z emimo regularnych cykli (tylko miałam regulowane luteiną) u mnie pęcherzyki nie pękaly... i to schorzenie nazywa się LUF.
Musiałabyś miec monitoring całego cyklu, zeby określić czy aby na pewno rosną Ci te pęcherzyki i czy pękają. Możesz mieć też tak, ze pęcherzyk rośnie i pęka, ale komórka jajowa jest niedojrzała i niezdolna do zaplodnienia. Ale to wszystko da się leczyćź lekami.
Ja bym Ci proponowala zrobić monitoring 2-3 cykli i wtedy będziesz wiedziala. Ja niestety przy LUF miałam książkowe wykresy i testy owulacyjne pozytywne...

Do góry