reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam sie:)

Mama grautuluje :)

Mam juz wyniki mojego M a wiec tak
Jest napisane ze jest malo spermy nie podane dokladnie ile ....
ph 7,5 kolor lekko zolty
ruch typu A+B 0%
c i d nie jest podany .....
70% prawidlowo zbudowanych
lekocyty 5,6

To juz raczej na invitro chyba nie ma szans bo bez ruchu to dupa blada...

Pajka dziekuje za dodanie do marca, ale od dzis to juz jestem tylko tam i nie przejde nizej.

gdzie robiliście te badania?? robiliście je w PL?? jak tak to w jakiej placowce? dziwne masz te wyniki polowe istotnych rzeczy nie macie...

Mama - he he ale by było dobrze, ale raczej nici z tego. Dziś szyjka zamknięta, a tempka wcale do góry nie poszła. Albo ja zaczęłam źle mierzyć. To znaczy, ja na pewno zaczęłam źle mierzyć, bo zamiast rtęciowego używam elektronicznego i zamiast dowcipnie to w ustach... wrrrr... Sama sobie skopsałam i nie mam pojęcia teraz co się dzieje. Może jutro zmierzę rtęciowym. Ten na pewno się nie pomyli.
Kiira - ja bym powtórzyła badanie, bo aż niemożliwe jest żeby ruch był zerowy. Badanie mogło zostać wykonane za późno, po czasie, i wszystkie mogły być już martwe.
Pajkaa - w sumie to napisałam że przeważnie od 3 dnia cyklu bierze się clo, bo Enya by tak miała przepisane raczej, ze względu na długość cykli, i w sumie owulację swoją normajną prawie tak jak przy max 32 dniowych cyklach. od 5-9 dc czytałam że już się odchodzi. Chyba że cykle są baaardzo długaśne ;-) chociaż sama już nie wiem czym się sugerują lekarze przy wyborze terminu, czy od 3 czy od 5dc... ciekawe to to jest.
Jak tam? robiłaś próby z paskami lakmusowymi już??? :-)
Enya - no te bóle u mnie to jeszcze za wczesne na ciążowe hi hi, bo musiałabym zaciążyć 20 godzin po serduszkowaniu, a to nie realne... niestety :-) Dziś nadal trochę boli, ale wczoraj nie dałam rady serduszkować bo ból był nie do zniesienia. Po nospie był znośny ale przy większych ruchach to masakra. Nie wiem czy to jedno serduszkowanie coś dało, a teraz śluz jest bardzo gęsty, i nie ma nawet śladu po BJ. Zero totalne. Może jeszcze się szyjka otworzy.
Pajkaa - ale czy to normalne że otworzyła się tylko na kilka godzin i BJ był o tylko przez jeden dzień??? Miałaś tak po clo?

Kariin - a czemu ja Ci zmieniłam nick na Kiira ???? :-D he he
Mówię poważnie, dlatego takie badanie jest powtarzane, jak w przypadku mojego M. Wyniki były słabe więc po dwóch tygodniach były powtórzone.
Przed takim badaniem najlepiej nie współżyć minimum 5-7 dni. 3 to takie totalne minimum, ale lepiej wstrzymać się do 7 dni, i niech mąż pod prysznicem też się nie wspomaga ;-)
Sperma musi być oddana do max 60 min. A i tak to zbyt długo. Najlepiej wyrobić się w 30min. z oddaniem próbki do laboratorium. Zróbcie tak, a wtedy będziesz miała pewność co do wyników.

Mou tak powinno byc z szyjką, ze jest otwarta w TYM własnie dniu w TYM momencie:) ja tak miałam co cykl... i po owu od razu mi sie zamykala ;-) a na ktorym wykresie masz dzisiejszy pomiar z pochwy?bo sie pogubilam:-)

heloł

ja dziś nocka z dupy... potem musiałam pobiegać po urzędach - i to wygrało - urząd czynny od 7.30 interesantów przyjmuje się od 8
w sądzie czynne od 8, kasa od 8.40 faaaajno...
ale już mam z głowy zgłoszenie do ksiąg wieczystych

mama_ gratulacje :-D

bo ci kwas solny z żołądka ściął mleko - szybka produkcja twarogu hehehe

kariin nos do góry, będzie dobrze - pajkaa sorry że tak się tobą posłużę, ale jak dla mnie ciąże pajkii to takie szóstki w totolotka, mi twój przykład daje duuużo nadziei
a badania bym powtórzyła, tak jak mou pisze - w głupim badaniu moczu można zrobić dużo błędów, to co dopiero w badaniu delikatnych żołnierzyków...

nie ma sprawy:) mnie to nie przeszkadza:) sama zachodzę w głowę jak mysmy z NASZYMI problemami zaszli w 3 ciaże...

Dobry! :cool2:

Ale słonko świeci...

Mój Szkrabek taki chory :( Kaszle go i katar nieziemski.
Dostał efedryne do nosa (do zrobienia krople) i lekarka nie napisała steżenia na recepcie... i dopiero idę o 15 po zmianę.. a tak by już od wczoraj miał krople.
Kaszle go tak, że wymiotuje.. już 4 raz od wczoraj:eek:.. jestem załamana. Nie wiem jak mu pomóc :(
Jeszcze zapalenie dziąsła od wychodzącej czwórki...
padam...

Cała noc nie przespana...

zdrówka dla szkraba:)

MOU Odsysam jak moge, ale strasznie go to denerwuje. Maści takiej nie mam ale kupie.
A co do tych plastrów na czoło.. max temp miał 37,6 więc nie wiem czy jest sens z tym.. a i tak musze dawać mu ibum przeciwzapalnie.

kup pulnex baby rewelacja jest sama stosuje jak mam katar

no chyba ze tak
mi tam dwójka starczy - modlę się o ciążę donoszoną bez problemów, bo trzeciej ciąży w ogóle już nie chce

ale jestem wkur...a!!! własnie się dowiedziałam, że pensje nie wyjdą nam dzisiaj tylko 10.03. - zajebiście
to kolejny powód żeby jak najszybciej zajść i spi...lać z tej firmy...

a macie to zgodne z regulaminem?? bo jak nie to muszą Wam odsetki zaplacić...jak macie napisane, ze do ostatniego macie płacone

reklama
Fluidki :
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Fluidki :
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Złapałam prawie wszystkie, reszta niech bierze co się ostało he he:-D:-D:-D

Pajkaa - na FF mierzę w pochwie, na enpr tak jak od początku cyklu, ale wczorajszego pomiary tego 36.87 bodajże nie bierz pod uwagę, bo zmierzona po wstaniu, i nie rtęciowym. Jutro każdy pomiar będzie rtęciowym i do enpr i do FF.

Dziewczyny obiecałam sobie, ze już nie zrobię testu prze terminem @. Ostatnio widział mi się cień cienia a po dwóch dniach @ i wielkie rozczarowanie. Teraz, żeby uniknąć rozczarowania, postanowiłam testować minimum w dzień planowej @. A dziś przyłapałam się jak liczyłam ile dni do @ i kiedy by można już najwcześniej zatestować :-)

Fioletowa - mi się śnią co chwila testy z dwiema kreskami :-D

Mou spoko, mi od dwóch tygodni na zmianę się śniły testy z dwoma i jedną kreską
Teraz to odpuściło - jednak podświadomość działa :rofl2:

Nenete kup koniecznie tą maść o której dziewczyny pisały - działa cuda, smaruję piersiki i plecki
Dobry jest też olejek olbas, bardzo dzidzi oddychanie w nocy ułatwia
I zdrówka dla dzidziusia

mili84 co do wczesnego testowania, to też się przekonałam że nie warto, teścior pokazał drugą krechę dopiero 5 dnia po terminie @

poniżej obiecane wczoraj zdjęci teściku (sorki za kiepską jakość ale mam nadzieję że coś widać:-))
DSC00087.jpg

a macie to zgodne z regulaminem?? bo jak nie to muszą Wam odsetki zaplacić...jak macie napisane, ze do ostatniego macie płacone

już sobie policzyłam te odsetki - wychodzi mi 7 zł :/
a regulaminu u nas w firmie nie ma
mam nadzieję, że szybko mnie zus przejmie i mam ich w dupie, na bank nie wrócę do tej firmy - pociągnę ile się da i tyle...

iza też łapię fluidki

Dziewczyny obiecałam sobie, ze już nie zrobię testu prze terminem @. Ostatnio widział mi się cień cienia a po dwóch dniach @ i wielkie rozczarowanie. Teraz, żeby uniknąć rozczarowania, postanowiłam testować minimum w dzień planowej @. A dziś przyłapałam się jak liczyłam ile dni do @ i kiedy by można już najwcześniej zatestować :-)
moniś ja dlatego mam wpisany 26 marca - bo teoretycznie @ powinna być 23... ale może jakoś wytzrymam do 26 ;-)

Moniś - ja też sobie obiecałam testowanko w terminie @ najwcześniej albo dzień po. Mam już dość rozczarowań. Dziś przyszły kolejne dwa ulra-ultrowsko czułe testy clearblue digital. Teraz mam zestaw 4 ultra max czułych testów. I każdy przypadnie na jeden miesiąc testowania, więc mam na kolejne 4 cykle. Nie będę testować przed spodziewaną @. Chyba że będę rzygać jak kot, mieć smaka na śledzie z lodami i na mydło na śniadanie, nie wspominając już że dopiero wtedy zatestuję przed terminem @ jak moje cycuchy z rozmiaru DD przejdą na FF - to tak, wtedy zatestuję :tak::-D
Mama - no mi się śnią dwie kreseczki co cykl.... wrrrrr, i jak tu się nie napalać ???
No i kreseczka jak się patrzy!!! :tak::tak::tak: CUDO!!! :laugh2:
Fioletowa - poproś o nową porcję, bo ja zagarnęłam większość fluidków, ale jak chcesz to Ci pocztą wyślę troszkę co bym się skąpą nie okazała buhahahahaaaa :tak::-D:-D:-D

Fioletowa - poproś o nową porcję, bo ja zagarnęłam większość fluidków, ale jak chcesz to Ci pocztą wyślę troszkę co bym się skąpą nie okazała buhahahahaaaa :tak::-D:-D:-D

W związku z niewystarczającą podażą fluidków wysyłam ogromniaście dużo :-D

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
no to łapieeeeemy :-D

ech ja sie tak wściekłam że stwierdziłam że dziś idę do ginki i hehe zadzwoniłam i znów jej nie było, za to jej mąż [też gin, jak i syn] powiedział że w sobotę będzie, ale jakby coś pilnego to on może pomóc... do soboty wytrzymam

Do góry