reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

fioletowa, znam angielski...ręcznie nie robię, biorę od importera, nie wiem czy moglibyśmy wystawić tam swoje rzeczy, bo to na firmę wszystko idzie...skarbówka itp...ale zajrzę i się dowiem...dzięki :tak: dziękuję za polubienie stronek...jakbyś zastanawiała się kto wysłał Ci zaporszenie to ja :zawstydzona/y:

reklama
Dotka - no to się zakompleksiłam... :-)

Pajkaa - ja bym nie rezygnowała jeszcze z pieluch. A to tylko dlatego że tak naprawdę łatwiej jest zmienić pieluchę niż z brzuchem w trzecim niebawem trymestrze ganiać za obsmarowanym w kupie ( co może tak być) brzdącem. A Ty masz się nie przemęczać. Skoro obawiasz się o ciąże ze względu na szyjkę to ja bym poczekała do rozwiązania i dopiero wzięła się za oduczanie pieluch. Smok to już do śmieci. Ja jestem zła na siebie że tak późno oduczyłam smokania. To tylko 2-3 dni pamiętania o smoku i marudzenie a potem to już giciorek :-)

Hej kochane witam się z przerwy pracowej hihi:)

Dziękuję za miłe przywitanie

Fioletowa uwielbiam takie ręczne roboty, zawsze są oryginalne, ja z resztą z tych, co zawsze szukają oryginalności......

Dotka no pierwszego brzdąca udało mi się począć będąc na staraczkach hehe:) mam nadzieję, że i te będą jakieś szczęśliwe:) Powiedz mi proszę czy Ty masz długie cykle? Bo z tego co widzę granica wyższych temperatur jest dosyć późno, tak jakby owulka była przesunięta.....

Pajeczko zacznij od smoka, jak nie będzie smoka będzie o wiele bardziej spokojny w nocy, mój Wiktorek budził się w nocy po kilka razy w poszukiwaniu dydusia, od 3 miesięcy jest błogi spokój, chyba, że jakiś zębol kiełkuje.......potem łatwiej będzie mu samemu zasypiać, obowiązkowo miś...U mnie miś zastąpił moją rączkę, z misiem czuje się jak z kimś w pokoju.......No, a kwestia nocnika myślę, że to kwestia czasu, ja walczę i walczę i nic z tego:D sruta pod drzwiami, sika gdzie popadnie:D a wie doskonale gdzie trzeba, po prostu nie lubi nocniczka i koniec. Co do smoczka to tak jak Mou pisze to są tylko 3 dni., potem już superancko....

Ostatnia edycja:
Mou, przestań...nie chciałam :zawstydzona/y:

milusia, ja miałam cykle w miarę reguralne 28-30 dniowe, ale od 3 m-cy coś mi się poprzestawiało, zupełnie jak przed Amelcią, też tak miałam...a co do zdjęć, chyba się pomyliłaś, nie do tej osoby napisałaś ;-) dziękuję bardzo...powiem tak, ani makijaż, ani fotografia jest tylko i wyłącznie moim hobby, od zawsze samouk, kiedyś śpiewałam (w chórkach, prowadziłam KARAOKE i użyczyłam głosu kumplowi na płytę) i wszystko bez kierunkowego wykształcenia...mówią, że wodniki to dusza artystyczna- ja jestem tego 100% przykładem ;-):-)

dotkass na firmę można, ale raczej "masówki" tam nie sprzedasz - tam zresztą są kategorie - handmade, vintage [20 lat i starsze] i supplies, wiec raczej się nie da innych rzeczy wystawić

wyślij mi na priva na bb linka do ciebie, bo tak to chyba zaproszenie nie dotrze [jeszcze nie dostałam]

fioletowa, no właśnie zajrzałam tam i rzeczywiście nie na nasz towar :no: tak naprawdę to dopiero z tym ruszyliśmy i mamy pewne plany (nie chcemy do końca życia tylko na allegro handlować)...moja siostra cioteczna z mężem i dziemi na 3 lata jedzie na Szanghaju, bo On dotał kontrakt, więc wykorzystam ich pobyt tam ;-):tak:

dzieki dziewczyny za rady :) ja sie obawiam, ze jak odstawimy smoka to moze byc problem z zasypianiem samodzielnym.
Do spania ma Tygryska zawsze z nim zasypia i z halką

Mou
ja chce go oduczyć pampków zanim urodzę bo potem moze byc cieżko a ja chce, zeby onw wieku 3 lat poszedł do przedszkola a niestetyuc warunek jest taki, ze maluch nie moze robic w pieluchy...

dam Sebkowi jeszcze czas do środy ze smokiem bo jade do mamy wiec nie chce, zeby u niej wszyscy nie spali i zaczynam od środy mowić smokjowiu papa jak to załapie to zaczne od samodzielnego zasypiania chociaz tutaj bedzie mega ciezko:(:(

pajka ja tez byłam przygotowana na walkę, a tu się okazało że mlody wsadzić smoka do buzi, wyciągnął popatrzył powiedział "dziuja" zasnął z dziurawym, ale potem wypluł, a po dwóch dniach juz mu nie dałam w ogóle i bez żadnych płaczów i lamentów to poszło...
nasz od pampka odzwyczaja się teraz, wcześniej też nei chciał, ostatnio zrąbał mi się na dywanik w łazience... ale idzie do przodu, z pampkiem to poczekaj aż będzie ciepło - maj czerwiec

reklama
Witam.
Sto lat się nie odzywałam, albo i więcej bo znowu cały dom chory. Zaczął młody, potem Małż na koniec ja i znowu Młody. Paranoja jakaś. Już 2 raz a właściwie trzeci jestem chora w tej ciąży. Nic strasznego zwykła infekcja wirusowa ale ile można. Nie mam siły do niczego. Brzuch mnie pobolewa i ogólnie do kitu. teraz kilka dni miałam wolnego i powoli dochodzę do siebie. Jutro wizyta u gina i USG. Już się denerwuję. Chyba poproszę go o trochę zwolnienia bo nie daję rady fizycznie.

Jeszcze Wam nie mówiłam ale Kuba nie dostał się do przedszkola państwowego. Nie miał szans bo nie jesteśmy patologiczną rodziną. Ewentualnie jakbyśmy mieli 5 dzieci albo się rozwiedli to może. A tak to d.upa. Wściekłam się bo gdzie tu sprawiedliwość. Zostaje nam przedszkole prywatne: 550 zł m-c +9 zł dzienna stawka żywieniowa = 760-800zł miesięcznie. Do tego dodać opiekę dla młodszej dzidzi to wychodzi 1700-1800 zł za m-c. No po prostu mnie nie stać. Niania się zgodziła siedzieć z dwójką za 1300. I wychodzi na to że Kuba zostanie w domu. Bardzo mi go szkoda i mam straszne wyrzuty sumienia że nie pójdzie do przedszkola. I głupie myśli, że jakbym nie była w ciąży to stać mnie by było na przedszkole - boję się tych myśli że przez nei sprowadzę jakieś nieszczęście a przecież my bardzo chcemy tego dziecka. I tak siedzę i ryczę. Czy myślicie, że zrobie mu krzywdę jak nie pójdzie teraz do przedszkola tylko jak będzie miał 5 lat? kupiłam mądre książki i mam zamiar organizować mu więcej zabaw rozwojowych.
Ale się rozpisałam...

Enya Lolcia gratulacje :***

Mama
maszna myśli USG z pomiarem fałdu karkowego i kości nosowej? U nas chyba jutro takie badanie będzie. Kciuki zaciskam będzie dobrze. Widzę że też się czujesz tak koszmarnie jak ja. Najgorszy jest ten brak sił. Mdłości w 90 % odpuściły. Bardzo proszę też o kciuki jutro. Ja już wymyślam różne scenariusze : hormony wariują lepiej niż w pierwszej ciąży. Wczoraj poryczałam się na kołysance Krajewskiego "Dla okruszka". Może to znak że będzie dziewczynka.

Fioletowa
śliczna ta torebka. Bierzesz już Bromergon? jak się czujesz ?

Pajka
gratuluję awansu. Dopiero zauważyłam (na wzrok też mi się rzuciło). Dbaj o siebie kochana.

Do góry