reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

cześć...ja tak na chwilkę, żeby po prostu się odezwać
na razie nie czytam, ale mam postanowienie, że do końca tygodnia zacznę uczestniczyć bardziej aktywnie

nie biorę żadnych prochów i trochę walczę sama ze sobą...ręce mi się trzęsą jak galareta...

Lila jest u Dziadków do końca miesiąca...jedziemy po nią dopiero za 2 tygodnie, bo wcześniej nie dam rady

dzięki, że mogę się wygadać
Ulla - silna jesteś, dasz radę, a my pomożemy. Ściskam mocno

reklama
Pajka ja mowie jak jest u nas. Do niedawna kosztowalo znieczulenie 300zl, teraz jest za darmo a porod rodzinny nadal platny. Moja kuzynka w Wawie 1500 za porod placila.

Ollena napisałaś
Co do porodu w PL to tam za wszystko trzeba placic (chociaz u nas w miescie teraz znieczuelnie zrobili za darmo), za porod rodzinny, znieczulenie itd. U nas niby za darmo ale podobno nie bardzo chca dawac, pewnie dlatego ze darmowe..

odniosłaś się do PL nie do swojej miejscowości :) dlatego napisąłam, ze tak nie jest:) i nas są szpitale prywatne, gdzie się płaci 1500 zł za wsio są prywatne, ale mają podpisane z NFZ i ja w takim rodziłam i nie płaciłam za nic a miałam poród rodzinny, ZZO również migłam wziąć, ale było za późno, miałam opiekę laktacyjną czynną 24/7
Ale są szpitale , gdzie trzeba za wszystko płacić... ale jest możliwość wyboru:)

No w PL tak to jest ze rozne regiony i rozne realia. W tym szpitalu gdzie ja bede rodzic w PL sa bezplatne porody rodzinne, nie wiem jak jest z zzo, ale mam nadzieje, ze unikne i bedzie szybko ;-)
Pajka jak to myslalas ze to nie to ?;-) to tez szybko :-) jak tam samopoczucie, zadnych objawow @? trzymam za Ciebie :-)
alebur - ze wspomagaczami na pewno bedzie dobrze, a dlugo sie staracie o drugie?

aldo na razie nic :p z ZZO to jest taki problem, ze musi do tego być przeszkolony anestezjolog i jeżeli szpital ma takowego zatrudnionego to takie znieczulenie jest za darmo jeżeli nie mają to muszą go zatrudnić dlatego się za to płaci potem:)

Cześć dziewczyny:-),

byłam dzisiaj na usg genetycznym. Dokładnie oglądaliśmy dzieciaczka, wszystko wygląda ok:-). Straszny wiercipięta:-). Serduszko, nerki, żołądek, kręgosłup, przezierność karkowa, przepływy....wszystko ok. Płci nie był w stanie jeszcze określić, powiedział, że gdyby badanie odbyło się za tydzień już mógłby to zrobić.
Dr Dudarewicz super - ciepły człowiek, wszystko dokładnie tłumaczył i pokazywał. Ekran od usg miałam przed sobą, więc dokładnie wszystko widziałam, on z M patrzyli na drugi monitor. Teraz pozostaje poczekać tydzień na wyniki testu PAPP-A.
Jeszcze dzisiaj pewnie obejrzę płytkę z nagraniem całego badania:-), bo nie wytrzymam.
Wiecie to jest niesamowite na co teraz pozwala medycyna...:-)

super, ze dzidzia zdrowa gratuluje:)

Ollena - nie panikuj, mnie też trochę przeraża powrót do nieprzespanych nocy, pieluch, takiego "uwiązania". Piotr jest już duży, więc wszedzie juz można było pojść, pojechać, teraz będą ograniczenia. Ale coś za coś:-)

Aha, jak rodziłam 9 lat temu Piotrka w publicznym szpitalu nie płaciłam za poród rodzinny.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny.Jestem tutaj nowa i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do waszego grona.Ja również od jakiegoś czasu staram się o rodzeństwo dla mojej czteroletniej córeczki.

Pajka _ kciuki zacissniete. A w ktorym szpitlu rodzilas?
Dis witaj, to wcale nie takie trudne, czasem przypadek moze zadecydowc ;-)
Sweety - gratuluje i juz czekam az ja tez bede mogl sie tym wszystkim cieszyc :-)
Rysica - kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki :-)

reklama
Witam dziewczyny.Jestem tutaj nowa i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do waszego grona.Ja również od jakiegoś czasu staram się o rodzeństwo dla mojej czteroletniej córeczki.

witaj :)

Sweety - SUPER!!!! Gratuluję :)
Teraz ja chcę............ naprawde chcę, bardzo.........

ja coś czuje w kościach, ze będzie :p

Pajka _ kciuki zacissniete. A w ktorym szpitlu rodzilas?
Dis witaj, to wcale nie takie trudne, czasem przypadek moze zadecydowc ;-)
Sweety - gratuluje i juz czekam az ja tez bede mogl sie tym wszystkim cieszyc :-)
Rysica - kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki :-)

ja rodziłam w Katowicach-Bogucicach:)

Do góry