reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hej laski

Pajkaa ale wszystko ok z synkiem?

mou, no właśnie z tą fryzurką mam niewiele fajnych - na króciutkich włosach bardzo szybko widać jak odrastają... gdzieś jeszcze miałam z obrożą z ćwiekami ;-)

wczoraj mieliśmy piatkę dzieci w domu i najstarszego myślałam że rozniosę, nie chciałam za bardzo się go czepiać, bo wiem że mają średnio w domu [coś mi się obiło o uszy, że mają im założyć błękitna kartę - chociaż ja nigdy nie widziałam żeby tam ktoś kogoś bił - no ale w domu a wśród ludzi może być różnie] ale kurde ile razy można mówić siedmioletniemu dziecku żeby nie siadał na szklanej ławie, centralnie miał mnie w d... a jak mu nagadałam to on "bla bla bla" na to wkroczył jego tata i on do swojego taty "przepraszam"... masakra.... jak dla mnie rodzina jest dysfunkcyjna w jakimś stopniu - młodsze [roczne] dziecko jadło coś i potem matka go zestawiła z widelcem na podłogę, on w długą a ona siedzi - wyrwałam mu widelec, bo to nie jest fajny pomysł żeby roczne dziecko popieprzało z widelcem po salonie, przy czwórce innych rozwrzeszczanych dzieci...

reklama
Fioletowa - no ładnie:baffled: ja do tej pory daje niuni widelec przeznaczony do jej wieku, ten nasz dorosły tylko pod kontrolą, mimo że ona już wie że to "niebezpieczny sprzęt" i umie a nawet woli używać tego naszego bo lepiej się nabiera. Ale rocznemu dziecku... eee mamuśka do uśpienia normalnie :baffled:
No i umówmy się - siedmiolatek to można powiedzieć że to nie takie dziecko już, to młody człowiek. Widać że nie uznaje autorytetów.
Przypomniałam sobie taką sytuację - jak kiedyś przyszedł do nas znajomy z małym synkiem (miał wtedy ze 2 latka) byli na spacerku i weszli do nas przy okazji. Tata naprawdę bardzo fajny i inteligentny. Wykształcony astrofizyk, matematyk.. ale aż mnie zjeżyło jak zdjął dziecku buty i bach prosto sobie na nasz stół położył, zabłocone... ech! w większości przypadków to rodzice pokazują dzieciom złe zachowania...

Abstrahując od tematu -
żałuję że przeszłam na mierzenie w ustach. Właśnie zmierzyłam starą moją dowcipną metodą i tempka moja to 37.25!
Trochę różnica niż ta spod języka.
Brzuch się rozkręca słuchajcie. Tak jak bym miała dostać @.
Teraz schizuję bo testy były negatywne przecież dzień po terminie. A co jak potem były pozytywne a ja brałam clo i castagnusa, i winko sobie popijałam... schizuję teraz. chyba kupię dziś test żeby się nie martwić i móc bez obaw brać casta. Ta szyjka mnie przeraża.

Ostatnia edycja:
Nenete gratulacje !!! kochana sciskam mocno i cudownych 9 miesiecy Ci zycze :) 

A co do mnie to juz po ptokach temp spadla do 36,63 wiec jutro moge sie spodziewac @ testu nie bede robic bo nie mam co sie stresowac, jeszcze cos zobacze i tak sie nakrece ze temin @ sie przesunie a wiec grzecznie czekam do jutrzejszej mam nadzieje ostatniej @. kolejny cykl kontrolowany wiec mam duza nadzieje no i mase badan porobie i nawet jak sie nie uda to dowiem sie wszystkiego :) dzis po 16 15 beda wyniki spermogramu ciewkawe jak one wyszly :) trzymajcie kciuki za mojego M . 

Ok mykam do roboty choc mi sie nie chce ;(

wiesz - była piątka dzieci i z racji niedostatku małych widelców wszystkie dzieci używały tych małych do ciasta, ale bez jaj nie puszczam rocznego dziecka z widelcem w ręku w długą... dzieciak nie miał rajstop - spodnie i skarpetki - ja rozumiem nie przegrzewać, ale my byliśmy na godzinnym spacerze w lesie [ok, ja zapomniałam młodemu rękawiczek, ale mój młody ma 2,5 roku i w końcu starsza córa koleżanki pożyczyła, bo sama nie chciała] a roczne dziecko w wózku, bez kocyka, bez rajtek w samych jeansach... przesadzili moim zdaniem

a z butami to też niezły patetnt... trzeba mu było w to błocko dać jakieś paluszki, albo co ;-)

u mnie dopiero 7.35
Zaraz mykam pod prysznic i do sklepu po test... no i buraki na barszcz, bo dziś krokiety. Wczoraj nasmażyłam naleśników to mi trochę robótki odejdzie dzisiaj, szczególnie że cała chata do sprzątnięcia.
Kariin - poczekajmy do jutra ze zmartwieniami ok? Jak mierzysz tempkę?

Mou tempke mierze przed wstanie z lozka zazwyczaj 6 30 i tak tez bylo dzis tylko kilka razy sie budzilam i lukalam na zegarek bo wczoraj juz nie mialam antybiotyku, i liczylam na to ze  bedzie ok, a tu spadek.. wciaz zadnych objawow jeden no moze dwa ale na @ bo jest mi caly czas nie dobrze ja tak mam przed @ no i pryszcze i koniec objawow, mysle ze temp nie klamie ale bedzie dobrze nie udalo sie tym razem uda sie nastepnym :) no i mierze ta temperature vaginalnie, i specjalnym termometrem. 

tak sobie mysle ze jak jutro nie bedzie spadku to zrobie ten test a co mi tam najwyzej sie postresuje troche hehh co ma byc to bedzie jednym slowem albo @ albo fasolina hehehe 

Mou własnie mialam Ci pisać, zebyś test kupiła i zrobiła ...

Fioletowa na szczescie nic sie nie stało, ale zawał na miejscu

wczoraj musiałam wziąć Esselive forte na wątrobę bo sie nie dało myslałam, ze bede miała spotkanie z kibelkiem...

reklama
KAriin - no właśnie o to mi chodziło, gdzie mierzysz:-) bo ja strasznie żałuję że ten cykl w ustach bo chyba dlatego mi takie chocki wychodzą na wykresie. Waginalnie - i proszę ponad 37.2! o 8 kresek więcej niż w ustach. No ale doprowadzę ten wykres do końca w ustach bo inaczej nie ma sensu zmiana teraz.
Pajkaa - szczerze mówiąc to mam nadzieję na baaardzo negatywny test ze względu na to clo. Co prawda jedna tabletka poszła sobie do morza :-D więc wzięłam tylko 4, ale i tak bym się martwiła że płód byłby uszkodzony. Wolę już żeby to były jakieś odchylenia od normy a nie ciąża. Ale ta szyjka.. szok jakiś. Strasznie twarda, jakby owu miała nigdy nie nadejść.

Do góry