• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć dziewczyny :-)

Ja próbowałam małej dać bananka ale coś jej nie podchodzi a też kupiłam ten słoiczek po 4-tym miesiącu "delikatny banan" :-) za to jabłuszko i gruszkę wcina jak szalona :-) wczoraj na deserek dałam jej jabłuszko z morelami i wczoraj wieczorem podczas kapania zauważyłam mocne uczulenie na brzuszku i pleckach więc morelom też mówimy na razie NIE !

A czy wy dajecie już maluszkom gluten ? bo mi lekarka powiedziała że mam zacząć wprowadzać ale jakoś nie jestem przekonana :/ a po drugie nie wytłumaczyła jak czy do mleka czy do obiadku czy sam się dodaje :/ wiec czekam na szczepienie pod koniec miesiąca i wtedy wszystko wypytam :-) a wy jak robicie ? jeszcze martwi mnie to że chyba nadal jest nietolerancja laktozy bo ostatnio próbowałam dać zwykłe mleko i była strasznie marudna i bączki były jak kiedyś głośnie i śmierdziuszkowe :/

Miłego dzionka :-)

reklama
Madziolinka tu nie chodzi o wymyślanie z tymi siateczkami tylko to masuje dziaselka:)

U nas marchewka nie podchodzi Kubusiowi ale zobacze czy ta ze sloiczka zechce:)

Evelinka gluten mozna wprowadzic w kaszce mannej zwyklej podanej samemu lub np dodanej do obiadku:) Czytalam w prasie o dzieciach bo sama jeszcze nie stosuje:)

madzolina no właśnie muszę jutro dać warzywka bo jabłuszkom mówimy stanowcze NIE;-)

CO do glutenu......przy starszaku oczytana byłam strasznie....ale....i tak po 4 miesiącu dałam jabłko starte z biszkoptem:tak:
teraz też tak zrobie- oczywiście jak zacznie jesc jabłka. Z resztą we wrześniu będziemy mieć owoce z własnego sadu:tak::tak::-D

Co lekarz to opinia. Jedni mówią że zaczynać od warzyw, drudzy że od jabłka. Jedni że na pewno nie kleik ryżowy bo zatwardza, inni że kukurydziany ciężkostrawny. Mnie powiedziano że gluten po 6 miesiącu właśnie jako dodatek do warzywnego obiadku i tu byli jednogłośni :-)

Dziewczynki czy słyszałyście o czopkach dla maluchów na ząbki to chyba były jakieś uspakajające czy cuś u którejś na fb jakaś koleżanka pisała ale nie mogę znaleźć a u nas zaczyna się masakra i zastanawiamy się czy ich nie zakupić czy kojarzycie jak się nazywają ?

Siedzę z mężem na SORze, bo coś mu strzeliło w kolanie i napuchło jak bania:no:

Ewelinka jak już dziewczyny pisały gluten wprowadzasz po 5 miesiącu. Gotujesz pół łyżeczki kaszy manny, zwykłej a nie kaszki dla dzieci i dodajesz to do zupki.
Madziolina ta siateczka nie jest do podawania zupek, tylko bardziej do uczenia dziecka samodzielnego jedzenia. Dajesz kawałek jabłka, banana, ciasteczko i nie boisz się, że dziecko zakrztusi się kawałkiem..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry