• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczku ja dałam dzis ze słoiczka, bo dostaliśmy kiedyś w prezencie, ale generalnie starszemu dawałam surowe.
A słoiczki to dla mnie, że tak powiem jeden pies-tylko jakoś do hippa nie miałam przekonania-nie wiem dlaczego:baffled:

Rila no właśnie co lekarz to opinia. Niby kleik ryżowy wpływa na zatwardzenie....my mieliśmy kłopoty z kupą tzn wiecznie zielona była. A dziś piękna jasna....i teraz pytanie co zadziałało:
-probiotyk-który podaje od tygodnia
-wczorajszy kleik
-czy dzisiejsza odrobina jabłuszka :eek::eek:

reklama
Kroczek ja kupiłam różne słoiczki i będziemy testować. Do mnie jakoś najbardziej przemawia Bobovita, potem Gerber a na końcu Hipp (ze względu na cenę też, bo te ostatnie najdroższe) ale jak będzie wyjdzie w praniu ;-)

Ja dzisiaj ugotowałam zupkę dokładnie taką jaką wczoraj jadła ze słoiczka, te same warzywa i starałam się zachować te same proporcje, dodałam też odrobinę kleiku kukurydzianego i córci smakowało :-)

U na kupy się naprawiły, już nie ma kilku dziennie tylko jedna, ale czasem taka że pieluchy braknie. Na pewno plus, bo mniej pampersów idzie, no i mała już ma śliczną pupcię tzn. bez żadnych odparzeń.
A jeszcze mam pytanie ile razy dziennie zmieniacie pampersa, ja w nocy też już nie muszę zmieniać, a w dzień to sama nie wiem, staram się patrzeć jak już jest zasikany.

Edysiek ja to zmieniam przed każdym karmieniem no chyba że w miedzy czasie mocno sie zasika:) W nocy nie zmieniam ale tez nie sa pieluchy bardzo zasikane:)

No a co do słoiczków to chyba Bobovita są dostępne nawet w Biedronce:)

Milenka dziękuję spróbuję bo strasznie się marudna zrobiła nie do wytrzymania :-)

Edysiek dziękuję za bardzo fajny opis :-) wiec czekam do 5 miesiąca :-) i teraz będę wiedziała jak to przygotować :p i zdrowia dla męża oby to nie było nic poważnego :/

Kroczku ja daje surowe jabłuszko a marchewkę do obiadku gotowaną a na deserek z jabłuszkiem surową ale jak na razie tylko ze słoiczka :-) a słoiczki różnie kupuję ale zazwyczaj Gerbera choć ostatnio zauważyłam że większy wybór w smakach ma BoboVita i teraz ostatnio na nią patrzę i kupuję :-) a Zuzi to wszystko jedno ;-)

Edysiek u nas kupka jest różnie, raczej co dwa dni ale zdarza się i codziennie. A pieluszkę zmieniam jak jest mocno zsiusiana w dzień, a w nocy nie zmieniam tylko nad ranem :-) i żadnych problemów nie mieliśmy z pupcią :-)

A u Nas takie uczulenie wyszło że jestem troszkę przerażona jak do jutra trochę nie zejdzie to chyba do lekarza się przejdziemy bo wczoraj było tylko troszkę a dzisiaj już całe plecki, brzuszek i na główce jest + na twarzy zaczynają krostki wychodzi :dry:

Ale produkujecie!! Znowu nie dam rady odpisac. Wiec melduje tylko co u nas. Wczoraj mialam urwanie glowy, bo dzisiaj wyprawialismy Tymka drugie urodziny wiec trzeba bylo cos przygotowac i posprzatac . A jak na zlosc chlopaki spac nie chcieli. No i dzisiaj sie goscie zjechali. Szumu duzo, dzieciaki szalaly. Ale chociaz gosci mialam dobrych bo jak sie na koniec kobitki zebraly to w 15 minut mialam wszystko ze stolu sprzatniete, pozmywane i pochowane do lodowki. Ja tylko z Ignasiem.na rekach mowilam co gdzie :-)
Jutro troche luzu a w niedziele chrzciny. Takze dzieje sie.

U nas skoku ciag dalszy i problemy ze spaniem bo mlody zamiast spac to chcialby wedrowac po lozeczku. Do tego chyba teraz gorne zeby ida.... i przez to tez marudzi przez sen.

U nas od trzech dni problem z zasypianiem. Co ją odlożymy to się budzi i płacze.. dziś już trzy razy:( nie wiem.. skok zeby czy jeszcze coś innego.. dobrze ze się z mężem zmieniamy przy usypianiu bo sama bym oszalała.

My pampersa zmieniamy przed jedzeniem i przed spacerem jeżeli wcześniej nie jadła.. w nocy raczej nie. Dopiero nad ranem chyba że "wymacam" ze się mocno "zżelowal" to w nocy ale to tak raz dwa na lozku lub w łóżeczku żeby nie wybudzac diabelka ;) szczerze mówiąc sama chciałam ten temat poruszyć bo mi się wydaje ze to dość często.. ale jakoś nie umiem jej trzymać.. szczególnie ze u nas nie było w ogóle problemów z pupa.. nawet niczym nie smaruje.. może raz na dwa dni dla zasady ;-)

Edysiek - co z mężem ? Jeśli chodzi o zmiany pampersa to w nocy nie zmieniam a w dzień tak samo jak Ty patrzę ile już jest "napompowany".

Piatek nam minął szybko .....za szybko. Jutro wracamy do Londynu. Echhhhhhh ale mi się nie chce :/ tutaj wiecej swobody miałam, jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Siedzę z mężem na SORze, bo coś mu strzeliło w kolanie i napuchło jak bania:no:

Ewelinka jak już dziewczyny pisały gluten wprowadzasz po 5 miesiącu. Gotujesz pół łyżeczki kaszy manny, zwykłej a nie kaszki dla dzieci i dodajesz to do zupki.
Madziolina ta siateczka nie jest do podawania zupek, tylko bardziej do uczenia dziecka samodzielnego jedzenia. Dajesz kawałek jabłka, banana, ciasteczko i nie boisz się, że dziecko zakrztusi się kawałkiem..

Aaa to tak, zeby poznal smak? To juz kumam!

Ja w nocy pampka nie zmieniam, a w dzien to ze 4 razy max i jest ok!

A jutro Michas 4 m-ce konczy! I bedzie pierwszy obiadek!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry