• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ale jestem zła na siebie... Miśkowi wysypka już nieco przybladła, ale przyszła paczka z apteki, w tym krem polecony przez lekarkę. I oczywiście dużo nie myśląc posmarowałam mu całą buzię. No i powiem Wam, że tak źle to jeszcze nie było. Cała buzia czerwona, wysypka z takich jakby pęcherzyków, mocno zaogniona. I co najgorsze swędząca. Wcześniej miał już różne wypryski ale nigdy nie było widać żeby mu przeszkadzały. A teraz wygląda naprawdę nieciekawie, budzi się co 15-20 min (już chyba 7raz), trze buzię, marudzi... Ech... No i oczywiście rumieniec ma dokładnie tam, gdzie go posmarowałam. Nawet nie wiem czym mu to teraz łagodzić.
Umówiłam się na jutro do lekarza, ale znając życie znów mi powie, że to skaza białkowa i AZS :-|

reklama
Jak minęła noc chorowitkom?

zuzanka a próbowałaś krem z ziaji na azs?

Milenka bardzo fajne ubranka.

Kroczek my ciągle latamy w rozmiarze 74 i nic nie wskazuje na to, aby nagle miał z niego wyrosnąć.

U nas dziś noc bez cyca. O 5,30 obudził się i trochę poskamlał, ale udało mi się go ululać. Lepiej żeby mu to w krew weszło, bo w barku już gin na mnie czeka :-)

Agunia - gratuluję nocki - jeszcze chwila, jeszcze moment... :-)

Do eksperymentowania z kremami się chwilowo zraziłam. Teraz zaszkodziło mu Emolium (krem trojfazowy), czyli teoretycznie coś co powinno pomóc. A wcześniej udało się jako-tako zaliczyć zwykłym linomagiem. Zanim wypróbuję coś nowego wypadałoby znaleźć składnik kremu, który tak na niego działa. A Emolium niestety ma długi skład.
Marcia - właśnie miałam gdzieś fenistil, ale wczoraj przekopalam cały dom i nie znalazłam. Na szczęście od 4 do teraz Misiek przesłał bez problemu. Obudził się w dobrym humorze, więc chyba mu już nie przeszkadza. Najdziwniejsze jest to że ten najbardziej zaogniony rumieniec (czy jak to zwać) jest ciągle wilgotny.
Nie byłoby to wszystko takim problemem, gdybym miała poczucie, że lekarz pomoże. A generalnie Misiek ma różne wysypki (choć raczej takie drobne) od kilku miesięcy i niczego pomocnego od lekarzy jeszcze nie usłyszałam. Bo na pewno to skaza białkowa, i nie, dzieci praktycznie nie mają takich problemów od kosmetyków (tylko dziwnie zawsze go wysypywało po kontakcie z nie-domownikami). Dobra. Pomarudzilam, a teraz pora zabrać się do pracy ;-)

Zuzanka mojego syna uczuliło emolim, stosowaliśmy oliatum. Prawdopodobnie najprostszy skład ma balsam z rossmanna babydream. Jest taki blog, gdzie kobieta robi analizy kosmetyków dla dzieci.

Agunia gratuluję nocki i zazdraszczam po cichu ;) tego odstawienia.

U nas nocka ok. Pobudka tylko około 2:30, flacha, tantum verde i spanie.

Ale za to rano dziecko tak mi sie posr.....po same pachy, kąpiel była obowiązkowa.Zawsze robi jednego kupsztala a tu dzisiaj już dwa i to bardzo wolne. Coś mu organizm widać walczy.

Zuzanki - biedny Misiek :)

Rila - jak u Was sytuacja ?

Agunia - stwierdzam, że Syn Ci dorośleje, gratulacje nocki i oby gin poszedł w ruch bo Ci się należy :D

Truskawkowa - jak Igor po pobraniu krwi?

DJMKa, Marcia - a u Was jak nocka ?

Milenka - pingwin spał grzecznie ?

My po wizycie kontrolnej u lekarza. Młoda waży 9160 i ma całe 72 cm wzrostu :) dostała skierowanie na mocz przez te nocne krzyki, ale lekarka zęby obstawia. Tylko jak tu pobrać ranne siuśki? Woreczki zakupiłam, więc będziemy działać.

reklama
Witam po przerwie :D
Spóźnione ale serdeczne życzenia wszystkiego najzdrowszego w nowym roku :D

My całkowicie i totalnie rozregulowani po wyjeździe :( No nic dodać nic ująć ale takiego poprzestawiania godzin jeszcze nie mieliśmy. Do tego Olo który w dzień już się nie raczył mlekiem powrócił do ulubionego napoju bo nie miałam sumienia mu odmówić jak po zjedzeniu porcji się odwraca i do cyca ciągnie.

Powrót do rzeczywistości mamy z grubej rury bo od popsutej pralki zaczynam tzn. niby pierze i zatrzymuje się na płukaniu z wirowaniem ale samo płukanie i samo wirowanie robi więc coś nie tak z programatorem chyba.

Ale ponieważ chłopcy zdrowi to szczęście moje nie zna granic więc jest super a bez pralki chyba da się żyć?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry