Hej foremki
Chyba ze trzy dni mnie nie było. Na razie coś skrobnę szybko bo mała śpi, ale sądzę że długo to nie potrwa

Nie miałam czasu bo raz że do pracy po świętach wróciłam, a mąż pomimo że chory i na antybiotyku, to stwierdził że jak z domu nie wychodzi to zrobi to co miał zrobić przez święta (tylko wtedy wszystkich nas rozłożyło) czyli odmalować trochę w domu. Odświeżył już dwa pokoje mniejsze no a ja cały czas Emma, spacer z psem, zakupy i tak jakoś czasu brakło

Emma tfu...tfu.... całkiem wyleczona i na razie żadnych oznak żeby załapała to paskudztwo od męża. Jak do soboty się nic nie objawi to myślę, że tydzień czasu to wystarczająco żeby stwierdzić że jest bezpieczna.
Tyle co doczytałam, to stwierdzam, że jest w tym trochę racji, że "trudne" dzieci troszkę nam się naprawiły. Emma sypia zdecydowanie lepiej...jeszcze raz tfu tfu tfu....Chodzi spać pomiędzy 21:00 a 22:00, śpi przeważnie do około 2:00-3:00, budzi się i nie ma zmiłuj - ląduje w łóżku bo inaczej się rozbudzi i zabawa nocna gotowa, a tak to zasypia z powrotem bez marudzenia. Budzi się nie wcześniej niż o 5:00 na butlę i śpi potem nawet do 8:30

Parę razy budziła się 6:30 - 7:00, więc widać że sama pomału odstawia sobie ostatnie nocne jedzenie.
Zdecydowanie jestem bardziej wypoczęta. Jakby tylko oduczyć ją spanie u nas w łóżku, ale po tylu "złych" miesiącach człowiek na prawdę nie ma ochoty na dwugodzinne nocne zabawy

Może później to jakoś ugryzę, widzę, ze wiele rzeczy Emma uczy się sama, bez nacisku z naszej strony, więc jeszcze poczekam.
Cieszę się że część dzieciaczków się naprawiła, a przypuszczam że u tych dotychczas grzecznych to ząbki albo zdrowotne reczy przeszkadzają w dobrym spaniu. Więc wszystko wróci do normy.
Tym co chorzy, i dużym i małym życzę duuuużo zdrowia
Truskawkowa - problem jest straszny z maluszkami, żeby znaleźć przyczynę alergii. Oby u was się udało!
Milenko - śliczne ciuszki, zwłaszcza sukienka, będzie się Milenka pięknie prezentować

. Pajac pingwin śmieszny, dla zmarzlucha w sam raz. Moja córa po mnie chyba wiecznie się przegrzewa i cały czas rozkopana śpi a stopy i ręce ciepłe
Idę doczytać resztę