• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mika, mój Olo ma buty dla chodzących dzieci od jesieni, teraz jak kupowałam mu kapcioszki do żłobka, to rozmiar 21.. Jak to powiedział mi ortopeda jak mały miał 6 tygodni "wie pani, jak pies ma duże łapy to i na dużego wyrośnie, więc jeśli sprawdza się to u dzieci to kawał chłopa się zapowiada" ;) ale ja mam 180cm więc nie wiem po kim Olo miałby być kurdupel.

Kroczku - a wiesz, że czasem pod bęben mogą włazić jakieś małe ubrania - np. dziecięce skarpetki i może to się zaśmierdziało?

Ja w domu niby męża mam, ale mniej czasu na posiedzenie niż jak jest w pracy. Zaczęłam jeździć samochodem, więc szaleję ;)

Mały każdego dnia w innym humorze, noce też różne róźniaste, już naprawdę nie wiem od czego zależy zachowanie mojego dziecka. Bo łatwo nie jest, ogromnie liczę na to, że odnajdzie się w żłobku a ja znajdę chociaż trochę czasu, żeby ogarnąć jakoś, bo z nim nie da się nic zrobić, wszędzie lazie jak czołg, w ogóle nie uważa gdzie się pcha...

reklama
Dziewczyny jeszcze raz poprzeglądam tą pralkę, poczeszczę co się da i nakituję octu jeśli będzie trzeba:) Może coś to da:) Kurcze braku skarprtek kubusiowych nie zaliczylam ale moze meza sie zapodziala:)

Co do butów to ja tez juz musze Kuhulkowi cos zapodac ale poki co jeszcze sie miescimy:)

Zdrowia zycze dla chorych:)

Dzis bylismy na bilansie i Kubusiek zdrowy jak ryba wazy 9700g i mierzy 78cm czyli w tych siatkach centylowych w bardzo gornych granicach.

Auliya z tymi ksiazkami to bylo napisane ze niewazne co i jakie grube wiec pewnie tez sie dziecięce licza:)

Matko dziewczyny czytam Was i o powrotach do pracy i po cichu strasznie zazdroszcze. Licze jednak na to ze wraz z nadejsciem wiosny bede miala tyle pracy w ogrodku ze nie bede miala czasu na takie rozterki:) Poki co sprzatam strych co przy wszedobylskim Kubusiu jest czasochlonne:)

Katjuszka spokojnie zal sie ile wlexie a moj Kuba tez bardziej niejedzacy niz jedzacy. Ja bym bardziej powiedziala degustator bo nie dosyc ze sprobuje wszystkiego i tylko sprobuje to jeszcze te mini wersje glimie i glimie:) Jedyne co mu wchodzi to rosolek z kluchami, nabial w kazdej postaci i ilosci oraz ryby.

Dzis wieczor ksiazkowo-prasowaniowy wiec zmykam bo moj Berbec juz spi. Spalismy do 8 potem spal godzinke w poludnie i to bylo tyle wiec polegl juz teraz. Zakladam pobudke na flache okolo polnocy i oby nie calkowita o 6 rano:/

My tez bylismy u tesciow. Do tego Tymek znowu chory. Kaszle okropnie i znowu goraczkuje. Osluchowo niby czysto ale poddalam sie i dalam mu wieczorem antybiotyk. Ignas znowu z zawalonym nosem. Mam dosyc. A do tego mnostwo innych problemow i mam mega dola, wiec nie pisze bo nie mam na nic ochoty. Nie smece wam. Odezwe sie jak sie troche pozbieramy.

Witam :-)
Moja też chora. Druga noc z rzędu koszmarna. Nic tylko wyje, od rana do nocy, a właściwie nie bo w nocy też wyje. Nie wiem co jej może być, bo tylko gorączkuje. Tak jakby ją coś bolało, uszy raczej nie bo nie reaguje na dotyk. Może to zęby. Daję jej na zmianę Pedicamol z Nurofenen i jakoś próbuję przetrwać. Choć widzę światełko w tunelu, bo rano nie miała gorączki, teraz poszła spać.

Jakby tego było mało to wczoraj miałam akcję podobną co kiedyś Truskawkowa. Kąpiąc się dorwała skądś pumeks i ugryzła mały kawałeczek. Chciała go zeżreć, ale utknął jej w gardle i zaczęła się krztusić. Nie wiem jak udało mi się jej go palcem wyciągnąć, bo był głęboko. Myślałam, że na zawał zejdę. Oczywiście mała tak się wystraszyła, że zanosiła się płaczem i przez godzinę nie mogła się uspokoić. Jednak mi po tej całej akcji, nawet po całym dniu jej wycia ten płacz już nie przeszkadzał. Cieszyłam się, że nic się nie stało i mam swojego wyjca przy sobie.

Życzę wszystkim dzieciaczkom zdrówka.

reklama
Jejku Edysiek jak czytalam to sie mega zestresowalam, a co dopiero Ty!!! Jejku jak ona ugryzla pumeks??? :-S

Ja wczoraj strasznie sie zle czulam, od 13 wymiotowalam i zoladek bolal mnie strasznie, dzis juz lepiej..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry