• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ignas hmm gorzej nie jest ale czy lepiej? Do poludnia bylo kiepsko a po poludniu moze nieco lepiej. Teraz juz spi.

Katiusza oby humor Ci sie szybko poprawil. Mnie sie wina zachcialo wiec maz polecial do sklepu bo w domu tylko wytrawne mielismy a ja nie lubie. Musze sie troche zrelaksowac po ostatnich ciezkich dniach. Chociaz i tak nie poszaleje przy Ignasiu, bo nie wiadomo kiedy sie obudzi. Ale lampke na smaka to nie zaszkodzi. Takze czekam az jeszcze Tymek zasnie i ide sie relaksowac :-)

reklama
Mam za sobą bardzo intensywny weekend więc tylko was podczytywałam, a miałam poodpisywać, ale już niemal nic nie pamiętam :eek:

Katjuszka niestety nie znam żadnych magicznych sztuczek jeśli chodzi o jedzenie. Jeśli na coś wpadniesz to daj znać, bo u nas też jest ciężko. Księciunio obiad je 60 min, a kaszkę 40 min :no:

Chorowitkom życzę zdrówka.

No i to tyle, bo mam czarną dziurę :sorry:

Dziewczyny czy któraś z was chodzi na basen? Zaczęliśmy chodzić z Julkiem od jakiegoś czasu, ale on wczepia się we mnie jak bluszcz. Tylko w jaccuzi czuje się w miarę spokojnie, ale ile można tam siedzieć.

Czy tylko ja mam taki burdel w domu?? Jeszcze nic nie zrobilam...dzieci biegaja po salonie, roboa mega balagan a ja patrze i zal mi samej siebie.....te zabawki mnie dobijaja.....
U mnie maz wyznaczyl dwa pudla ( takie gumowe wysokie miski na pranie) jedno na zabawki starszego drugie mlodszego i zwykle wrzuca wieczorem to co narozkladane ale maluchy od rana robia wszystko by pudla staly puste na powrot taty.

Wpadam na chwilę z pytaniem. Ile pieluch dziennie zuzywacie? Bo zaobserwowalam dziś coś dziwnego i zaczęłam się zastanawiać czy ok 6 na dobę to tak dużo. Otóż bylam W Carrefour Bo jest promocja. Kupiłam 4 duże paki na zapas i wszyscy patrzyli na mnie podejrzanie. I przysięgam byłam tam pół godziny i nie widziałam nikogo kto miałby więcej niż 1 paczke
U nas tez kolo 5... ale ja tez jak dobra promocja to te wielkie kartony po 132 pieluchy po kilka biore.

Optymizm mi ulecial bo starszy albo goraczka albo haft... pomijam ze na bal mu wszystko przeszlo ale za to brat zaczal cherlac wiec jutro od rana lekarz...

Uciekam bo przedemna chrypiaca nocka a jutro wszys y w domu !!!

Agunia - na pewno Oliwia55 chodziła na basen z maluchami, ale ostatnio chyba tu nie zaglądała. Ja się jeszcze nie zdecydowałam. Pamiętam, że z moją Oliwią chciałam chodzić, ale jak miała chyba koło 9-10 miesięcy zaczęła bać się wody, tzn. nagle jej się odmieniło i w kąpieli mogła stać lub ewentualnie siedzieć, ale żeby położyła się do wody to w ogóle nie było szans (o używaniu prysznica nie wspomnę), a jak trzeba było np spłukać włosy to właśnie kurczowo się mnie łapała, więc sobie szersze wody odpuściłam. Dopiero niedawno jej przeszło (chyba pod wpływem Michała, który najchętniej całą kapiel stałby pod prysznicem ;-).
Auliya - zdrowia dla maluchów!
U nas coś Oliwia spać nie może, może jeszcze jakiś bakcyl ją głębi, bo przyszła do naszego łóżka i się niesamowicie wierci. Wrr...

Witam:)

Kuba wstał dziś o 6 na mleko i już nie zasnął:/ Właśnie teraz ucina sobie pierwszą drzemkę i wszystko poprzestawiało się o godzinę.

Agunia ja miałam chodzić z Kubą ale robili remont a potem nadeszla zima i tak zeszlo. Nie wiem moze na wiosne pomysle. A tak chodzicie sami czy moze na zajecia dla dzieci? Moze jakby zobaczyl inne Maluszki to by sie przemogl skoro jest towarzyski:)

Agunia przerabialam to u kolezanki z ciut starszym maluchem. Jezioro bylo ok ale na basenie mamie z rak nie schodzil. Chyba te tlumy i nowosci u niego tak dzialaly teraz jest juz ok ale juz ma 4lata... z basenu na basen sie poprawialo odrobine ale nie chodzili jakos regularnie.
Zdrowka dla wszystkich !!! U mnie lekarz dopiero jutro bo dzis miejsca tylko do babeczki ktorej nie lubie bo starodawna i zle mi diagnozowala starszego. Po 12 konsultacja telefoniczna zobaczymy co powie nasza pediatra. Najgorsze ze O dalej "szczeka" a nie da sobie psiknac tantum werde grrrr

TRUSKAWA dobre na cito,tutaj od święta sie zagląda teraz:-D.Ja mam taki ale nie polecam,łączenia kiepskie i muse trzymać rurki żeby sie nie odpinał.
INHALATOR NEBULIZATOR Care Life 2 GRATISY SMOCZEK! (4980660328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

AGUNIA może jest mu zimno w basenie,woli ciepłą wodę.moja chętnie siedzi w wannie dopóki woda mocno ciepła,jak zaczyna się wychładzać to chce wychodzić.

Zdrówka dla chorowitków bo widzę że kolejne doszły,ale mamy zimę.
A ja mam inne pytanie,czy w kupach waszych dzieci wychodza kawałki warzyw?kurczę moja połyka chyba całe kawałki i nie wiem czy zacząć od nowa miksować czy tak może być?Podrażniają je te kupki i są ze 3dziennie i ciągle coś wyskakuje na pupie.

Ostatnia edycja:
Kroczku chodzimy na zajęcia oswajania z wodą i generalnie jest zajarany i bardzo go wszystko interesuje, ale pod warunkiem, że mama trzyma go bardzo mocno.

Milenka u nas wychodzą kawałki warzyw i czasami nawet się zastanawiam jak mu się udaje wydusić z siebie taki kawał marchewki :-)

reklama
hej, pozytywne wieści z fronu ;) niunias dzisiaj w żłobku mniej wył i dlatego jutro zostanie dłużej, bo panie powiedziały że w miarę upływu czasu było co raz lepiej, nie idealnie, ale jest progres :)
Tylko jak gówniarz wstał o 6 rano to do tej pory nie śpi a powinien być w trakcie drugiej już drzemki... Już ponad godzinę pajacuje w łóżeczku, ale na rękach jest jeszcze gorzej bo jest już tak duży, że nie bardzo da się go trzymać. Liczę na to, że jak padnie to ze 3 godziny pośpi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry