• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
AGUNIA spróbuj tą witaminą c pędzlować,można ją też pomieszać z aftin czy jakoś tak sie to nazywa na pleśniawki

MIKA pleśniawki i wszelkie stany zapalne ustne mogą sie również zrobić od smoczka,tak ostatnio nasza pediatra bratanicy powidziała i kazała pilnować żeby dziecko nic do buzi nie wkładało;-)

U nas znowu nocka kiepska,nie wiem co jest,moze zebole.Siedze w kuchni ale moje dziecko już przyłazi i ciągnie mnie za nogi.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Milenka czyli jednak mała przydreptuje do Ciebie :-)
Nie wiem co bym musiała zrobić, żeby moja nie brała nic do buzi, chyba rączki związać ;-)

Ja szybko tylko napiszę że u nas noce nienajlepsze przez zęby i dni nienajlepsze przez zęby więc nawet nie będę wchodzić w szczegóły bo tylko bym narzekać musiała.
Z nowości to J zaczął terroryzować brata, wchodzi na niego, ciągnie za uszy itd a O ryczy zamiast się bronić :-/ A i przy takich akcjach J śmieje się do rozpuku.

RILA biedny O będzie,musisz go nauczyć się bronić i oddawać bratu:-p.Bedziesz miała bardzo głośne życie przy dwóch rozrabiakach:happy:

EDYSIEK przyłazi z prędkością żółwia oczywiście skomle przy tym żeby pokazać jakie to życie ma ciężkie;-),za to najlepiej na kanapie jej idzie gonienie,jak tylko jej mówię nie idz to diabelski uśmiech i ucieka.

TRUSKAKWOWA to rozumiem że juz ok u Was?

W jakich godzinach wasze dzieci mają drzemki?nie mogę tego ogarnąć,moja jak idzie spać w południe to zasypia bez problemu i spi ze 2h ale za to odpada nam druga drzemka,kłąde spać o 19,30 i wstaje po 2h bo traktuje to jako drzemkę.Teraz musiałam ją uspać na siłę walac wózkiem żeby był czas na popołudniowe spanie,tylko ona popołudnie nie chętna i takie błędne koło:no:

Milenko K ostatnio bardzo regularnie ma drzemki. Teraz czyli między 10 a 11 zasypia na ok godzinę. Potem między 14 a 15 zasypia na ok 1,5. Trzeba pilnować żeby ta druga drzemka nie była dłuższa niż 1,5 godz vi w sumie wszystkie drzemki nie miały więcej niż 3 godz żeby dziecku się w nocy spać chciało ;-)

To tyle teorii. K. Nawet ładnie zasypia wieczorem ok 20 ale reguła stało się od godziny do dwóch imprezy między 1a 4... w dzień zawsze pada na drzemki ładnie bo ona jest tak ruchliwa ze po prostu jest zmęczona. a Milenka Trze oczy? Bo u nas to pierwszy symptom. Jak ja przetrzymam to będzie nakręcona i nie będzie chciała spać w ogóle.

Rila wspolczuje bo ja z jedną wymiekam przy tym zabkowaniu :( ale naprawdę nie mam już siły nawet narzekać to nie smece i coś obejrzę póki młoda śpi

U Olka to różnie z tym spaniem, u niego jest system kilkudniowy. Jak chodził do żłobka, to wstawał o 6, pierwszą drzemkę zaliczał od 11 do 11.40, bo zasypiał mi w samochodzie, więc przekładałam go do wózka i tak chwilę przesypiał na spacerze, a drugą miał od 14.30 do 16 i kładłam go spać tak między 19.30 a 20.

Wczoraj dostaliśmy antybiotyk, bo i kaszel, katar, uszy nieco zaczerwienione i gardło zawalone fest. Strasznie był cierpiący wczoraj, miał niewielką temperaturę więc spał na szczęście cały dzień. No i w nocy jak zasnął ok 20 to spał bez ruchu do 1 (szok), więc sprawdzałam kilkukrotnie czy żyje.
Dzisiaj już lepiej, ale ile muszę się nagimnastykować żeby te wszystkie leki w niego zaaplikować... rzyga na zawołanie a do tego nauczył się bardzo wytrwale zaciskać zęby, więc godzinę zajmuje mi podanie 4 leków...

reklama
U nas te dzienne drzemki są trzy ale po jakieś 30 minut, pierwsza 9-10, druga 13-14 i trzecia 16-16:30, za Chiny ludowe nie mogę go przestawić na dwie dłuższe. O 19:30 kąpiel i po 20 już śpi. Każda drzemka jest sygnalizowana MRUCZENIEM :)

Aaaaa i na spacerach to mogę zapomnieć o jakimkolwiek spaniu, nie ma takiej opcji. Jak jest śpiący to bedzie mruczał a nie zaśnie.

Truskawkowa - co tam u Ciębie się dzieje ?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry