• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Z tym chwytem pesetowym to u nas nie ma problemu. Nawet małą nitkę potrafi złapać w dwa palce ale do buzi juz nie włoży.

Truskawkowa - gratulacje ząbala :) jeszcze jeden do pary po przeciwnej stronie i zacznie sie zgrzytanie.

Chorowitkom dużo zdrowia :)

reklama
TRUSKAWKOWA gratuluję zębala

VILTUTTI żartujesz 16kg?to on dalej ci kilo miesięcznie tyje?bo ostatnio jak go oduczałaś częstego nocnego jedzenia to 14ważył.
Moja chyba jednak nie jest taka gruba;-),jak leży goła na plecach to jest całkiem długa i szczupła,gorzej jak usiądzie ale chyba ma taki typ budowy ,wszystko w brzuchol idzie,bo moja już dawno sie z wagą zatrzymała.

KROCZEK starsze rodzeństwo jest motywujące ale nie tyle co u mnie,syn już ma inny świat,konsole,tablety,swoje sprawy i z młodą nie bawi sie wcale,jest za mały żeby jej upilnować a za duży żeby mieli wspólne zabawy:-(

Dzięki odnośne odpowiedzi,ja myślę nad zrobieniem jednego spania w ciagu dnia ale u nas z tymi drzemkami to jak wiatr zawieje.Ona śpiąca robi się po 11 i lubi spać ze 2h a potem jak zaczyna padać po 16 to śpi do 18 i nam się wieczór wydłuża.

Te 16kg to tak orientacyjnie bo się z tatusiem waży i zawsze co innego pokazuje. Drobinką to on nie jest, ale jakiś gruby też mi się nie wydaje. W żłobku ma wzrost dzieci tak ok. 1,5 roku 2 lata.

Kurde, nie wiem co z naszym leczeniem będzie bo co druga dawka leków wyrzygana... A chciała doktorzyca dać zastrzyki... :/

Viltutti - mój ma jakieś 11,5 - 12 kg, a ciuchy ....zaczynamy nosić 92, bluzy jeszcze jakoś na 86 są w sam raz ale giry ma długie i spodnie 92 są ok. Wiec wzrostowo z Olkiem bardzo podobni.
Kurczę może lepiej te zastrzyki odrazu dawać, bo On sie bidulek meczy i wy rownież.

Moja ciuchy 86 a waży niecałe 12 ale i tak na zabidzoną nie wygląda;-)

VILTUTTI teraz weekend i nie wiadomo co robić,jak mu się nie pogorszy to idz w poniedziałek do lekarza i powie co robić w takim wypadku,a jaki ma antybiotyk?mojej zinat nie podchodził ale nie zwracała.

Jutro mam dzień towarzyski,rano kuzynka przyjedzie a popołudniu my jedziemy do kumpeli na winko:-p,mam nadzieję ze młoda znowu zniknie w zabawkach koleżanki i da spokojnie posiedzieć.

Kurde, nawet nie miałam kiedy zajrzeć i powiadomeń nie dostawałam.

Zdrówka chorowitkom :)

Agunia moja kiedyś pożarła czarną nitkę, o czym nie mieliśmy pojęcia, dopóki dołem nie wyszła ;)

Moja wstaje ok. 6 na pierwszą drzemkę idzie o 9 i śpi ok. godziny, na drugą o 13 i też z godzinkę. Wolałabym ją kłaść o 14, ale muszę do przedszkola. Spać idzie ok. 18.30.

Pokaźne te wasze maluchy :) a.mi wszyscy mówią, że Młoda duża :)
A ma coś ponad 9 kg i wchodzi teraz w 80.

Ostatnia edycja:
Wow! A ja myślałam że O waga ciężka bo obstawiam 10, u J myślę że może z 8,5 się uzbiera ;-) No ale jak ma chłopak przybierać jak dziennie min 3 kupsztale robi. W środę wizyta u pediatry to zobaczę czy dobrze obstawiam. U nas rozmiary 74-80.

Agunia - to prawda że O przoduje, w wadze i wymuszaniu, długości rzęs i wielkości ust ;-) Ale są inne sfery w których J rządzi np w dokuczniu bratu i w długości siusiaka :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Milenko przy pobudce 7:15 u nas pierwsze spanko 10-10:30 od 30 min do godzinki, druga drzemka zwykle na spacerze po 11 i tu zależy jak wyjdę bo jak o 12 to o 12 zasypia jak wcześniej to wcześniej. i trzecie spanie było w drodze do przedszkola chyba że za długo na spacerku spał.
Teraz poprzestawiane bo uziemieni w domu to pierwsza drzemka około godziny a druga 13-14... spać chodzimy po 19 i to różnie wychodzi w zależności od innych zajęć ale przed 20 oba chłopaki poza weekendem śpią. Dziś był poślizg prawie godzinkę.

Oczywiście gratuluję łazikowania!!
Viltutti szkoda mi niesamowicie Twojego O. bo i leki i z przyzwyczajania nici :(
Truskawkowa wam też zdrówka i gratuluję ząbka. My się nie możemy 3go doczekać bo po pierwszych 2óch które w listopadzie się pojawiły to cisza nadal tzn nie cisza bo wycie i marudzenie ale ich ani widu.

nie wiem co jeszcze komu bo czytałam na raty.
My w rozmiarach 74-80 i mamy 9,5kg więc więcej niż brat miał na roczek!!
U nas leki ładnie tzn lipomal i vit D ale walka z higieną nosa to codzienny mały koszmar.
U nas na stałe tylko D której pilnuję bo ortopeda niedowapnienie kości sugerował i po konsultacji z pediatrą utrzymaliśmy dawkę 800 ale tą to lubi, starszak zresztą też :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry