• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Nie było mnie pół dnia a tu taka produkcja :szok::-D
Wczoraj byłam ze starszą u dentysty, od razu odwiedziłam rodziców, a właściwie oddałam im Kingę a ze starszą połaziłam po sklepach. W Lidlu już było trochę przebrane, a po za tym jakoś te ubranka nie robiły na mnie wrażenia. Kupiłam jej tylko jedne spodenki. A drugie wynalazłam w Tesco piękne rurki a la jeans
Starsza też dostała 2 pary spodni, a matka będzie gołą du'pą świecić

Milenka u nas drzemki jak u większości. Pierwsza na spacerku o 10 tak z godzinkę, czasem dłużej. Druga o 14- 14:30 pół godziny lub dłużej.
O 19 kąpiel i między 19:30 a 20 śpi. Budzi się 6:30 - 7.
I moja też trze oczy i od razu widać, że chce spać.

A jeszcze jeśli chodzi o ubieranie, to moje dziecko zdecydowanie lubi ciepełko (po mamusi) i u nas na spacerze zawsze ma kombinezon, z tym że ona na spacerach śpi.

Moja kluseczka waży 9,5 kg i nosi rozmiar 74, tylko portki na 80.

Truskawkowa gratki ząbka :tak:

reklama
Dzień dobry :)

Ja juz mam drożdżowke w piekarniku. Z truskawkami bo ostatnio w lidlu dorwalam :)
Teraz czekam, czy młoda z m zaśnie bo słyszę ze jest problem i do sklepu bo m zazyczyl sobie polędwiczki w sosie borokwikowym na jutro...aa potem mi tym plul będzie..

Nocka jedna z lepszych bo tylko pół godziny gadała. chyba to ze codziennie jedziemy na paracetamol pomaga. Na razie odpukać paracetamol działa to odstawiłam nurofen. Męczy się to dziecko strasznie :( od rana marudzi i rączki w buzi non stop. Auliya u nas właśnie też cisza z wychodzeniem zębów od listopada. I poza tym, że raz miękko raz twardo to nie czuje ich. Jak ma rozpulchnione to strasznie marudzi. Ale to właśnie jest tak ,że po kilku dniach to rozpulchnienie znika. I potem od nowa :(

Jak tak Was czytam to widzę ,że K dużo śpi w dzień. Ale to właśnie od kiedy się z nią kładę. W nocy tez byłoby super, gdyby nie te iimprezy bo zazwyczaj jest tylko impreza. A krótkie pobudki tylko jak smoka zgubi. Niestety teraz często gubi bo zęby bolą.

Edysiek mnie tez kolory nie pasowały w lidlu dlatego kupiłam chłopięce ;)

Agunia jeszcze raz dzięki za pomysl ze słomka:) moje dziecko w końcu coś pije :))))) co prawda tylko wodę ale to chyba cieszyć się należy. Kupiłam sok. Pokazałam jej ze sama go piję to chciała. I wyplula. I tak kilka razy. Juz nie próbuje bo nie chce jej do picia zrazić..

A my chyba zaraz za Agunia z wagą. Choć my ponad msc młodsze. trochę ponad 8 kg i 72 cm wzrostu. Bardzo mi się chuda wydaje :( no ale nic nie poradzę..

Udanej soboty :)

Ostatnia edycja:
Olo ma głównie ubranka na 86cm z takich większych firm, bo np. w Tescowe się nie mieści już w żadne. Sporo już używamy też 92. Letnie ubranka to chyba na 104 będę kupowała :angry: i but już ma rozmiar 21...

Milenka, no właśnie zinnat mamy... Ale u niego chyba żaden doustny by nie podszedł bo nawet po wit, D go trochę cofa...No jakoś kombinuję z tymi lekami i jedzeniem, ale paw w końcu i tak nadejdzie. Jedyna pociecha, to że trochę mu przechodzi więc trochę leki działają.

Hej.

Agunia - nic nie piekłam. W pracy na nadgodzinach byłam. Dzisiaj chodzi za mną szarlotka tylko po jabłuszka muszę podjechać :-)

Edysiek - jak już będziesz świecić tą gołą dupą to zrób łaskawie zdjęcie i wstaw. Nie żeby mnie tak bardzo gołe damskie tyłki interesowały, ale może być zabawie :-D

My mamy 74cm i coś ponad 9kg. Ciuszki zależnie od firmy 74-80cm.
Drzemki dwie. Pierwsza pomiędzy 11 a 12 przeważnie około 1,5-2h, druga koło 16:30-17, godzina do półtorej. Spać idziemy 21-21:30, śpimy do 7:30-8:30.

Pochwalę się że wczoraj mała po raz pierwszy przespała całą noc, bez pobudki, w swoim łóżeczku! Od 21:30 do 7ej. Gdyby nie fakt, że dalej śpi u nas w sypialni to też spała bym bez przerwy a tak to mnie raz koło 5ej obudziła bo coś się jej chyba śniło.
Dziś też było by idealnie, ale jak byłam w pracy wczoraj to mąż mi ją chyba trochę przekarmił bo spała ładnie tylko koło 5ej zaczęły ją bąki męczyć i w końcu się obudziła :-\
I jeszcze pochwalę się, że Emma już sama stoi oraz że zrobiła pomiędzy mną a mężem parę kroków :-D. I ku wielkiej radości męża zaczęła mówić tata.

Milenko - to Milena już raczkuje! Chyba mi uciekło! Super. Cieszę się jak nie wiem co :-D

Witam popołudniem. Chwalicie się wypiekami to i ja się dorzucę :D wczoraj pierwszy raz zrobiłam racuchy. Co prawda cały tydzień coś robiłam z przepisów z bloga alaantkowego ale moje strasze chłopaki cały czas marudziły, żeby takie jak w skansenie i poległam i zrobiłam te prawdziwe i nie zdrowe.
Mały wstał a do mnie nie dojechały dziś warzywa :( i będę musiała kupić w biedronce a nastawiłam się na takie swojskie:baffled:
Ładnie proszę o sprawdzony przepis na szarlotkę bo mój się upiera ewentualnie na sernik :D

Mamba jeśli masz na myśli tę z kaszą manną to właśnie jej mam nie piec bo mu się znudziła... a jeśli inną to zapodaj proszę przepis.
A jak chłopaki?

Katiuszka u nas też miękko twardo na zmianę... i choć teraz przy wizycie poniedziałkowej Pani doktor stwierdziła, że to lada moment to się nie nastawiam. Wyczekuję jedynie w końcu przespanej nocy.

Zbliża się rozliczenie PITów i mam małą prośbę jeśli jeszcze nie wiecie na kogo przeznaczyć 1% to zachęcam do przekazania dla Piotrusia Górskiego. Potrzeby ogromne, rodzice sami nie dają rady i wiem, że całość przeznaczają na leczenie syna w razie czego mam potwierdzenia opłaconych rachunków z zagranicznego leczenia i list od mamy Piotrusia.
Jeśli wolicie wpłacić na kogoś innego to śmiało tylko proszę odpiszcie swój 1%.
http://www.wartojestpomagac.pl/nasi-podopieczni/100-piotr-gorski
Stowarzyszenie Warto jest Pomagać - Przekaż 1% podatku, Pity 2014

dopisek: darowizna Piotr Górski
Zobacz załącznik 669451

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry