• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madzikm mój odmiennej płci. a też zasuwa w rajtkach po domu :-)

Viltutti może lepiej idź do lekarza, bo skoro Olek nie chce łykać leków to poda mu zastrzyk.

Mój syn oczywiście wyczuł, że po weekendzie. W sobotę i niedzielę wstał o 6, a dzisiaj jak wychodziłam do pracy o 7 to jeszcze sobie smacznie spał. A mąż razem z nim :wściekła/y:

reklama
U nas sprawdziło się ściąganie katarku odkurzaczem i sól morska, siedział sztywno i nawet nie drgnął.

Filip też w większości paraduje w rajtkach.

Obowiązkowo dodaję sól morską do jajecznicy (pare ziarenek).

F urządził sobie ponad godzinną pogawędkę po 2 wrrrr

Witam :-)
Moja co prawda wstała dopiero o 5 na mleczko, ale za to już nie miała zamiaru iść spać :no: w końcu zasnęła przed 6, a o 6:30 pobudka.
Też lata w rajtkach, tylko rano zakładam jej jakieś portki, bo zanim rozpali się w piecu to jest chłodno.
Ja uwielbiam sukieneczki i na wiosnę na pewno do nich wrócimy :-p

Agunia mi też się wydawało, że skład tych nowych danonków nawet nie taki zły.
Ja dodaję odrobinę soli do zupy.

Viltutti ja dawałam Nasivin, ale nie widziałam po nim poprawy. Za to sól morska pomagała.

Viltutti ja polecam hipertoniczną sól morską. Pomaga przeciwdziałać namnażaniu się bakterii. Nasivin u nas nie pomagał. I jak ma taki paskudny katar to polecają katarek do odkurzacza. Sama się do niego przymierzam.
A wizyta nie zaszkodzi. I na gęsty zielony katar lekarka dała nam krople Tobrex niby do oczu, ale zawsze pomagają przy takim katarze, tylko one na receptę.

Moja po domu lata w leginsach. Rajstop jakoś za wiele nie mamy.
Edysiek ja też na wiosnę o kieckach myślę :)

Agunia dobre i 2 lampki na znieczulenie ;)

VILTUTTI ja bym poszła do lekarza,po3 dniach antybiotyku powinna byc poprawa,jak u was gorzej to nie ma co czekać.

DJMKA ja mam hipertoniczną sól bo mi fajnie zatoki oczyszcza ale ona jest od 18miesiaca,nie wiem czy wszystkie firmy,syn ma teraz katar to też psikam i wszystko wypływa.

AGUNIA znam ten ból,wstawanie do pracy jak wszyscy smacznie śpią,szczególnie po weekendzie;-)

EDYSIEK moja wyladowała o 4 u mnie bo postanowiłam zrobić jej oszukane mleko żeby ją oduczać no i zgłodniałą szybko bo mleczko już po 1było.

Dziewczyny które przeczytały ksiażkę co KATJUSZKA rozesłała,udało się komuś nauczyć spać całą noc?

Milenka ja mam sterimar baby i ona jest od 3 miesiąca ;)
A ja mam dylemat. Mam dziś logopedę z Młodym na 14. Mąż w pracy, moja mama też. Śnieg sypie jak szalony, a Młoda zasmarkana. Nie chcę jej ciągnąć ze sobą, bo ten gabinet jest w szpitalu i boję się, że coś złapie jeszcze. Chyba poproszę sąsiadkę, by z nią posiedziała. To jej pora spania, więc nie powinna się zmęczyć. :)

Katar na szczęście (chyba) zielony nie jest, dzisiaj dostał wszystkie leki i nic nie oddał :D I tak w ciągu dnia to dużo lepiej niż w nocy było, no ale dobrze nie jest nadal. Wstrzymam się do jutra z lekarzem.
U nas odciąganie nie bardzo jest możliwe, bo mały jest silny jak dzik i wyrywa się niesamowicie, więc tylko krzywdę można mu zrobić :/

Ja mam Quixx nasal spray, roztwór hipertoniczny, wody morskiej od 6 miesiąca.

DJMka
jak masz z kim zostawić to jej nie bierz, bo się umęczy i może jeszcze jakieś dziadostwo złapie.

Milenka
ja się cieszę, że moja w końcu wstaje tylko 1 raz na mleko, a nie 2 razy.

reklama
Truskawkowa cena rzeczywiście powala. Te krople, co ja mam to ok. 20 zl minus taki, że tylko 4 tygodnie po otwarciu można ich używać.

Viltutti to oby już do lepszego szło. U nas też z odciąganiem kataru lekko nie jest, dlatego myślę o tym do odkurzacza, bo piszą, że chwilę trwa czyszczenie.

Edysiek właśnie muszę iść spytać, bo może jakieś plany ma.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry