• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Danonki Pierwszy Serek Śmietanka • Sklep spożywczy • Alma24.pl

kATJUSZKA w marketach na pewno są,u mnie na wiosce takich nie ma.
Ja też nie cierpię sie spózniać,zawsze na busa to stałam 5minut wcześniej minimum na przystanku a mój m to masakra jak przyjeżdżał po mnie do pracy czasem to musiałam czekać na niego,mało tego wiecznie ledwo dojedziemy do stacji bo jego tekst myślałem że wystarczy:no:,ja zapobiegliwa a on masakra.

MARCIA trzymajcie się,oby mały nie złapał bo drugi antybiotyk dopiero skończył.

Moja spi na tarasie,jest tak piękne słoneczko że szkoda mi jej w domu kisić a od północy śnieg leży i zimno,jakbym w dwóch różnych miastach była po przejściu paru kroków;-)

reklama
Marcia wspolczuje choroby.
My mamy jeszcze antybiotyk na 4 dni coby mi sie wlasnie nie wrocilo dziadostwo. No i nie bardzo mozemy na spacer:-/ niby juz prawie wyszedl z choroby, pojedyncze szmery ale pediatra na wszelki zostawila jeszcze o leki i inhalacje.
A i 2 zabek nam powoli wychodzi. Lada dzien sie przebije, wiec mamy noce z pojekiwaniem;-/

Na razie zapodalam mu neosine i inhalacje z mucosolvanu bo syrop wykrztusny mi sie skonczyl. No i probuje mu przemycic probiotyk i lek na biegunke. Musialam go w pampersa ubrac bo co chwila popuszczal jak pryknal. Nurofen dostal to goraczka spadla i teraz maz go spac kladzie. A ja sie zbieram do pracy. Wyjatkowo mi sie dzisiaj bardzo nie chce.

Marcia potrzebuje rady. K po szczepieniu ma zaczerwienione (takie plamy) w msc szczepienia u lekko spuchniete. Nie wiem czy coś z tym robić czy lepiej nie ruszać. A jeżeli oblozyc to czym:/ młoda zachowuje się normalnie, stanu podgoraczkowego na razie nie ma.

A może któraś z Was się spotkała z takim czymś?

Viltutti dobra podpowiedź musze to kupić. A może jestem dziwna ale ja kozi ser lubie właśnie przez ten aromat :-)

Katjuszka mi pielęgniarka mówiła, że jak będzie obrzęk po szczepieniu to zrobić wodę z sodą (chyba łyżeczka na pół szklanki) i to przykładać.

My dzisiaj pospacerowałyśmy, bo na dworze pięknie. Tylko mała zołza coś mało spała, bo i za pierwszym i za drugim razem niecałe pół godziny, a myślałam, że po takiej nocy trochę pośpi.

katjuszka moja raz miała tak po szczepieniu i dlatego teraz zaraz po smaruje altacetem w żelu.Smaruj jej co kilka godzin i zejdzie albo jak Edysiek pisze woda z sodą i okłady.

EDYSIEK moja też od wczoraj max godzinę śpi a tak fajnie było jak na 2h zasypiała;-).Moja do południa spała na słoneczku a popołudniu byliśmy na spacerze i już wstała z drugiej drzemki.

Dzwoniła kumpela jej syn i bratanica mają szkarlatynę a my byliśmy u nich w sobotę i nie wiem bo mojego wysypało taka kaszka w niedzielę ale myślałam że to uczulenie i daje mu fenistil i schodzi,ma katar i myślę czy to nie jakaś łagodna wersja szkarlatyny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale Wy produkujecie;-)
Postaram się doczytać.
Nareszcie wyszły dwójeczki górne ale iloma łzami i temperaturą było to okupione to szok. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej:-)

Dziewczyny ponawiam pytanie czy któraś brała tabsy Yaz?

Katiusza dziewczyny dobrze radzily, altacet albo woda z soda i oklady.

Mileko no niestety szkarlatyna ostatnio panuje. A nie zawsze objawy sa takie oczywiste.

U nas ciezko. Tymka rozlozylo na calego. Goraczkuje, kupy luzne, a kaszel go niedawno taki obudzil ze az sie boje nocy. Kurde co za ***** go znowu zlapalo. Dwa i pol roku bez zadnego chorowania a ostatnio to jakas masakra!!! Jak pomyle o tym ze ma zaczac niedlugo przedszkole to az mi niedobrze na mysl o chorobach. A co do przedszkola to dzisiaj sie dowiedzielismy ze prawdopodobnie przyjma go od kwietnia do publicznego w miejscowosci obok gdzie sie budujemy wiec nie bede musiala go posylac do prywatnego na pare miesiecy. Pod warunkiem ze przestanie chorowac.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry