• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Auliya kurcze to rzeczywiście musiała mu się porządnie odparzyć pupa. U mnie tormentiol pomagał w ekstremalnych sytuacjach, za to sudocrem w ogóle nie dawał rady. Dobrze, że Młoda nie ma z tym problemów.

Jak będzie ok ze spaniem to będę ją uczyć samodzielnego zasypiania.

reklama
Weekend, weekend i po weekendzie ;-)
My dość intensywnie więc ciężko stwierdzić że odpoczęliśmy. Na pewno trochę odmiany i spotkań towarzyskich za nami.
M wyjątkowo się spisał i nie mam mu nic do zarzucenia ;-) Nawet jak miałam wychodne i spotkałam się z koleżanką na kawę to wysprzątał dom i ugotował obiad. Pewnie się chciał podlizać bo w zeszły weekend nabroił!

Fajnie że imprezy urodzinowe udane.
A z różnymi chrostkami i wysypkami sama walczę od czasu do czasu i zazwyczaj nie mam pojęcia skąd się biorą. Na szczęście nic poważnego skoro po dobie zazwyczaj schodzą.
A pierwsze oparzenia pojawiły się jakiś miesiąc temu. A myślałam że to domena leżących maluszków.

Witajcie

Wczoraj dostał syrop Jovesto i w nocy juz sie nie drapał. Lekarka stwierdziła , że to pokrzywka, coś go ewidentnie uczuliło. Doszłyśmy do wniosku, że to śladowe ilości miodu w syropie na kaszel bo nic innego nie dostawal. A tak naprawdę do nie wiadomo tak do końca. Dzisiaj juz tylko za uszami i na kolanie wyskoczyło i po 15 minutach znikło. Teraz śpi. Zobaczymy co bedzie pozniej.

Ja też nie bardzo mogę opanować temat wysypek u O. Ale na szczęście swędzących nie ma i chyba pójście do lekarza sensu nie ma, bo co mu da, wapno ew. jakąś maść łagodzącą, czyli to co i ja mogę zaoferować. Trzeba namierzyć przyczynę, a u takiego kurdupla nie jest to łatwe zadanie. Na testy alergiczne przecież nikt nie pośle roczniaka.

reklama
Ja ze starszym miałam wysypkową przygodę do 2 roku życia. Co chwilę coś miał. Wszystko było z alergią w tle. Teraz nie ma nic. Ważne, by skórę dobrze nawilżać, bo u niego często robiła się sucha po tych wysypkach.

Truskawkowa mój czasem tak ma, że nie bo nie. Pogada, ale i tak idzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry