• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Hej.
Dziewczyny potrzebuję sprawdzony przepis na sernik. Najlepiej na kruchym spodzie, wykorzystujący ser z wiaderka. Dobrze żeby sernik był wilgotny. Mężu ma dziś urodziny i chciałam mu zrobić bo uwielbia serniki. Będzie miał jak wróci z pracy.

Ancona - Emma jest zbyt zajęta zbieraniem śmieci żeby uciekać. Za rękę nie lubi chodzić, zresztą ręce są jej potrzebne do ww czynności :-)

Madziolina - w 4tyg1d ma święte prawo widać tylko i aż tyle co Ty zobaczyłaś. Co za lekarz w ogóle zrobił ci teraz usg:szok: Grunt że beta przyrosła i ta wiedza powinna starczyć na następne dwa tygodnie minimum

Truskawkowa to może papier na 2 śniadanie mu wystarczy :-)
Mój młody namiętnie od jakiegos czasu wysypywał nam ziemię z kwiatków i jadł ziemię. Wczoraj wkurzyłam sie i kazałam m wynieść wszystkie te kwiatki na poddasze bo miałam juz dosyc non stop odkurzać i myć go. Nie pomogało jak mówilismy że nie wolno, tym bardziej wysypywal i patrzył sie na nas z uśmieszkiem:szok:

Magda i jak córcia? Pamiętam że tez gdzies w jej wieku miałam bóle brzucha, takie ze zwijałam sie z bolu, oczywiście wszystkie badania nic nie wykazały. Po jakimś czasie samo przeszlo, ale nie pamietam jak długo to trwało.

Madziolina - gratki i trzymam kciuki. Zrob moze jeszcze dzis test jeszcze raz a do lekarza faktycznie dopiero ok 6 tyg.

Agmaa witaj ponownie. Mój Franek tez cały czas na cycu, nie je żadnych kaszek, miesa nie lubi, jedynie zje troszke zupy i ziemniaka lubi i jogurt naturalny ale bez zadnych dodatków. Kolacja to tylko cyc a w nocy pobudki z 5 razy.

Marcia spokojnie mój starszak jak poszedł do przedszkola to tez miał 2,5 roku i pierwsze przedstawienie na Dzień Mamy przesiedział na kolanach. Dopiero po ok 1 roku chodzenia brał czynny udział w przedstawieniach a teraz to Panie go chwala bo jest takim "przewodnikiem" dzieci.

Milenka mój staszak idzie od wrzesnia do 1 klasy i potrafi tylko napisac mama tata i podpisac sie. Literki zna ale czytac nie potrafi, a własnie za to ze nie potrafi skakac na skakance to dostał 1 punkt mniej w karcie, to taka karta była testów dzieci i na 100pkt miał 88. ale jak pytałam sie Pani to tylko 1 dziewczynka potrafiła skakac. Teraz to dzieci na podwórku nie skacza tak jak my bawilismy sie.

Ale wczoraj wkurzyłam sie, było zebranie rodzicow w przedszkolu, ostatnie juz. Zawołałam tesciów aby zostali z młodym bo nie chciałam go brac ze soba bo mówie bedzie płakac i nudzic sie bo napewno długo bedzie trwac bo to koncowe zebranie. A zebranie trwało 10 min, pani powiedziała tylko kiedy bedzie przedstawienie z okazji zakonczenia roku i koniec. Każdy myślał ze powie cos o dzieciach, o ich predyspozycjach w szkole jak radzili sobie w zerówce to nic:wściekła/y:

Serce vs rozum. Umówiłam się z tą co od razu nie może. Będzie przychodzić popołudniu dwa razy w tyg plus w przyszły piątek może cały dzień plus ze dwie soboty.. mam nadzieje że nie będę żałować ;-) dobiore po prostu 3 dni urlopu. Szczerze mówiąc jak juz pomaluje pokój to nie potrzebuje pomocy, a K niech się mną nacieszy jeszcze. Bida mała. Ja nie wiem jak my ten pierwszy miesiąc pracy przeżyjemy obie :-( potem już pewnie będzie luz..

DJMka - jak u mnie jest królowa Matka to ja dopoero potrzebuje duzo pomocy he he he zwłaszcza psychologicznej. Więc szacunek, że ogarniasz. Co do choróbska to u mnie sprawdził sie groprinosin i sambucol dla doroslych.
Cena w aptece naszej wioskowej mnie powalila ale w DOZ-ie juz ceny byly ok.

Co do chodzenia za rękę to mój Tuptus też nie uznaje tego za modne zajęcie. Odpycha ręce i sam zasuwa do przodu w tempie ekspresika, więc tez rozważalam smycz i to taka psią rozciąganą :) ludzka Mama będę i dam mu trochę swobody.

Podobno od poniedziałku ma być lato :) a My nad morze uciekamy więc liczę na słonko :) jejkuuu może uda mi się książkę przeczytać hmmm rozmazylam się.

Rany laski nie piszcie tyle. Ja dopiero do domu wróciłam. Młoda zasnęła, postawiłam obiad i lecę do ogródka, napisze wieczorem. A w Tesco jest 30 procent obniżki na ciuchy dziecięce, nów ważne że się ma już dziecko obkupione, nawiedzona matka kupuję na następne lato

Załączniki

• 20150529_122630.jpg
    20150529_122630.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Jestem i ja :-)
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i się zaszczepiliśmy i teraz strasznie się martwię, żeby powikłań nie było. Młody mierzony nie był, ale ciuchy to ma 86-92cm, a waga to 15kg, więc stabilna od grudnia :-)
Dzisiaj jakaś ciężka noc była, kilka razy z płaczem potwornym się budził, podejrzewam zęby bo innych winowajców nie namierzyłam.

Milenka, ja ostatnio małemu w Smyku kupiłam pierwszy raz bodziaki na lato z krótkim rękawem i muszę przyznać że faktycznie jakość super. Chociaż wolę chyba te z h&m bo są bardziej elastyczne.
A zdjęcie małej super, trochę taka laleczka chucky ;-) ale widać że buzia jej zeszczuplała.

U nas nie ma mowy o spacerowaniu za rękę, mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych więc wypuszczony z wózka łazi od furtki do furki aż znajdzie taką którą umie otworzyć po czym wbija się ludziom na podwórek... Na ulicy już wszyscy znają jego zamiłowanie do włamywania ;-) w mieście nie ma opcji żeby szedł sam, wózek i to ze szczelnie zapiętymi pasami bo potrafi wyjść z niego w oka mgnieniu. W ogóle ma manię wspinania się na wszystko i o zgrozo świetnie mu to idzie. A, no i pakowanie się w miski, kartony i pudełka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry