• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa :-)
Katjuszka - chyba się cieszę, czasem tylko trochę przez łzy, bo plany planami, ale jak się nagle przypadkiem zrealizują tu już się robi inna bajka.
Milenka - czytasz mi w myślach - u ginekologa jeszcze nie byłam i chwilowo tego się najbardziej obawiam, już poprzednio nosem kręcił, że krótki odstęp. Zobaczymy, wizytę planuję na za dwa tygodnie. W drugiej kolejności powiadomienie rodziców i teściów. Hehe... Juz widzę ich miny ;-) no i mam zagwózdkę - w jakim samochodzie, na tylnej kanapie, zmieszczą się trzy foteliki? Bo na pewno nie w moim...
Myszka - oj jak ja chcę nad morze. I nawet mam opcję wybrania się na wycieczkę. Ale sama z dwójką. No i jakoś się zdecydować nie mogę. Basenem tez bym nie pogardzila, ale w grę wchodzi tylko miniaturowy, na balkonie (sąsiedzi byli by na pewno szczęśliwi).
Marcia - jakoś ciąży się nie boję, a potem podobno już dużej różnicy nie ma. Przynajmniej w tę wersję będę wierzyć ;-)
A Ignaś spryciarz :-)
Madzik - trzymam kciuki za zakupy, u mnie za to w szafie hula wiatr
Madziolina - dla Ciebie tez gratulacje, a termin z OM na 7.02
Kroczek - gratki dla Kubusia. U nas też nowa umiejętności - M. dziś załapał że na samochodziku można jeździć nie tylko do tyłu :-D
Edysiek - basenik masz uroczy, no i miejsce na niego też świetne. Zresztą widać że Kinia zadowolona. Kina zazdroszczę - bajki to mój ulubiony gatunek filmowy.

reklama
Zuzanka moje gratulacje :-) a własnie w piatek o tobie myslalam jak jechalam do Kudowy czy moze jestes u rodzicow:-)
Agunia ja najdluzej zostawilam na 2 godz jak kiedys moja mama wziela go na spacer :-)
A moj M napewno nie zostalby sam z malym na wekend bo zabardzi nerwowy jest nie ma cierpliwosci a pozatym my caly czas na cycu.
Mika to u nas odwrotnie pije przez slomke z niekapka z tego kubka Lovy magicznego taku okragly a chyba z butelki ze smoczkiem nie potrafilby bo nigdy nie pił :-D
Edysiek widac Kinia zadowolona. Moj tez uwielbia kapiele. Zaczal w maju w Grecji a teraz u nas w domu tez mu nalalam wody do baseniku a nieraz chodzimy tez nad staw kolo nas bo zrobili nam taka plaze z nowiutkum piaskiem sa ratownicy i oddzielili strefe dla maluchow. To tam szaleje w wodzie, najlepsza zabawe ma jak zanurza głowe .
Milenka super ze zabawa udana. Ja poszlam na latwizne i tydz temu robilismy w sali zabaw. 2 godz zabawy dzieciaki szaleli a ja tylko przynioslam cos do jedzenia i picia i oczywiscie tort, tym razem ze Sponge Bob.

A my siedzimy w Kudowie Zdroj. Uwielbiam to miasto.
Mlody wkoncu robi postepy i stawia pierwsze samodzielne kroczki. Narazie max 5. Ale woli widze raczkowac.

Zuzanka - gratulacje!!! Oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Edysiek - super ten basenik, muszę chłopakom coś podobnego kupić.

Milenka - cieszę się że urodziny się udały :-)

Mika, Madzikm - nienawidzę wiatru, wszystko potrafi popsuć, nawet najpiękniejszy letni dzień. Spokojnie doczekacie się pogody. U nas na pewno długo to nie potrwa bo byłoby to zbyt piękne.

Marcia - podziwiam za organizację wszystkiego co masz na głowie.

Agunia - na przyszły weekend chłopcy niech razem siedzą a ty do spa ;-)

Kroczek - mnie właśnie zawsze ten wiatr stresuje. Wiem jak mnie samej nieprzyjemnie jak mokra z wody wyjdę i wieje.

Oliwia - no to tylko kwestia czasu i będzie biegał.

Kurczę a u nas pojawił się problem z kąpielą. Oliwier dostaje szału. Sam chce wejść do wanny i zawsze bardzo lubił się kąpać, a teraz tylko go wsadzę, postoi kilka sekund i chce wyjść. Jak go zaczynam myć to jest już bardzo niezadowolony, jak chcę umyć włosy to histeria, a jak chciałam szybko mu głowę spłukać żeby go już wyciągnąć to aż się zanosił od płaczu :-( nie wiem co robić.

Rila - może była za ciepła woda ? Albo sie obraził na wodę jak F na jajecznice.

Milenka - udanej imprezy, tylko uważaj bo M bedzie podrywana i żeby Ci za szybko zięcia do domu nie przyprowadziła [emoji6]

Oliwia - gratulacje dla F. U mojego to jeszcze daleka droga.

Agunia - ja nie zostawiałam F dłużej niż na 4 godziny z przyczyn wiadomych.

Ostatnia edycja:
Rila moj F tak miał z kapiela w Grecji. Tak jak uwielbia kapiele to tam nie chcial w wannie wykapac sie. Musialam na szybko go myc na stojaco bo wył ale w basenie czy w morzu to siedzial non stop a woda wcale za ciepla to jeszcze nie byla i temp powietrza oj 23 stopni. Po powrocie to tylko 1 dzien byl jeszcze na nie z wanna.
Mika twoj F obrazil sie tylko na jajecznice a moj to na cale jedzenie. Teraz tylko cyc przez caly dzien. A jedynie wczoraj zjadl loda

Jestem teraz z F na spacerku w parku a chlopaki pojechali na Bledne Skałki. Super sprawa. Uwielbiam tam chodzic ale niestety z F w tym labiryncie nie dalabym rady isc. Starszak juz chyba z 10 razy byl i ciagle mu malo. Jak kiedys bedziecie w tych okolicach to polecam.
Wczoraj bylismy po stronie czeskiej na piwku i smazonym serku a dzis w planach smazalnia pstraga;-)

Zuzanka teraz to już lekarz nie wiele może ci zrobić;-)ale pewnie zaleci dużo odpoczynku[taaaa przy dwójce maluchów]żeby sie blizna nie rozlazła ale to pod koniec ciaży.Będzie dobrze,a co byś wolała chłopca czy dziewczynkę[wiadomo że zdrowe]?

MIKA heh jeszcze się ma czas na to;-)

Rila moja od dłuższego czasu mycie głowy to masakra jest,cyrk taki odstawia.

Do dziewczyn co się starają czy planują,gadałam wczoraj z kuzynką[lekarz]i mówi że Polska zamierza robić jak UK czyli nie dawać zwolnień w czasie ciąży,natomiast do 4miesiąca nie ingerować,przetrwa to ok nie to znaczy ze słabe było.Już sporo lekarzy do tego podeszło i z tąd te problemy z wypisywaniem l4 a nie długo znikną bo coraz więcej kontroli z nfz mają i lekarze pokolei odchodzą od starych praktyk.Jej kuzynka jest w ciaży robi specjalizację w szpitalu gdzie ma do czynienia z rentgenen itp,zagrożenie dla płodu i jej lekarz odmówił l4:szok:,szukała po znajomości innego gina.

OLIWIA podpowiedziałaś mi super pomysł,zamiast noclegu we Wrocławiu,zatrzymalibyśmy się w Kudawie i stamtąd nie daleko do Wrocławia,a Kudawę tez chętnie zobaczę:tak:.Trzeba by pewnie ze 3dni mieć chociaż na to.

Ostatnia edycja:
Matko ile Wy piszecie. Ja na szybko-na grillu bylismy, wrociliśmy ok 22. Zanim ogarnęłam chlopakow byla 23. Pospalismy do 10 i szybkie ogarnianie domu bo brat z żona na grilla przyjada-na grilla ta właśnie zaczęło lać:-/

Witam :-)
Komu ciasto z truskawkami? Tylko szybko, bo już się kończy :-p

U mnie już pogoda się popsuła, leje. Ale nie przeszkadza mi to zbytnio, byleby nie za długo. Niby od czwartku znowu ma być gorąco.

Rila może właśnie problem z myciem głowy, wie co go czeka i dlatego nie chce się kąpać. Moja ostatnio też niezbyt lubi myć głowę. Myślałam o rondzie kąpielowym, ma któraś?
A co do basenu to dla Twojej dwójki kup nieco większy, bo ten to dla jednego malucha.

Mika ja zrobiłam wczoraj jajecznicę chyba po 2 tygodniach przerwy i nawet troszkę zjadła. Może F. też się przejadł jak moja.
Moja nie chce za bardzo pić z niekapka, ze słomki nie umie. Potrafi pić normalnie z kubeczka, ale zawsze pomoczy się przy tym.

Milenka nasze córcie to elegantki, nawet w basenie muszą się prezentować :-)

Rila moj miał tez taki okres, że ja go pakowałam do wanny, a on od razu na nogi o ryk. Glowe to mu myłam w ułamku sekundy. Po jakimś tyg czy 2 mu przeszło.
Niekapek i słomka u nas mają miejsce głęboko w szafce;-).

reklama
Edysiek -właśnie on od stycznia nie chce. W zupie jak jest całe jajo to pluje a jak tylko żółtko to jakoś przełknie. Jedyne co mu podchodzi to omlet ale tylko z dżemem na słodko z warzywami nie tknie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry