• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

A ja siedze w domu i po raz 2 usypiam wyjca.
Czy Wasze dziecie też namiętnie pakują girki między szczebelki?? A juź przegina. Dzieś tak je zaolątał, że nie wiedziałam jak to ogarnąć...

reklama
Truskawkowa moja wkłada nogi, ale ostatnio zaplątała sobie rękę w środku nocy, tak, że ledwo wyjęłam.
Młoda ma ostatnio problemy z zasypianiem. Odwala mi jakieś sceny. Drze się jak opętana i mimo że zmęczona za nic nie chce spać.

Witam :-)
Milenka śliczne butki :tak:
Ja też muszę starszej sandały kupić, bo lata w trampkach.
Teraz nawet na wsi o krowy ciężko.
Ja ostatnio zaczęłam robić małej na noc mannę na zwykłym mleku, żadnych zmian nie zauważyłam więc pewnie przy tym zostaniemy.
Co do szczepienia to pierwsze słyszę o siedzeniu w domu.

U mnie bardzo gorąco nie jest, bynajmniej ja taką pogodę lubię :-D Jak nie przekracza 30 stopni to jest ok.

Milenka - świetne butki.

Śmiem twierdzić, że mamy tropiki. Filip juz zaliczył zabawę pod prysznicem. Teraz śpi wiec lecę sie schłodzić [emoji12]

F też potrafi tak sie zaplątać w szczebelki, że cieżko go czasem wyplątać.

Madzilona_p u nas świnka, różyczka, odra. Wiele z Was ma to juz za soba u nas taka polityka, ze blizej 14 miesiaca. Sami umawiaja a mi inny termin nie pasuje bo na urlop jedziemy.
Co do wychodzenia na słońce to chyba generalnie nie zaleca się nawet dorosłym przebywanie na ostrym słońcu i to bez szczepienia.
Obawiam się tylko tylko tych efektow ubocznych ale zakładam, że ich nie będzie.
Co do uspokajacza to u nas K nie używa smoczka więc dostanie telefonik komórkowy :) wczoraj udało mi sie kupić bujak little tikes za 20 zł w super stanie. Radosc młodego ogromna :) no i mama szczęśliwa :)
Nogi w szczebelkach też u nas są hitem :) czasami przypomnina to grę w bierki - jak wyciągnąć kończyne, żeby nie obudzić Prezesika :)

Ostatnia edycja:
Milenka - wywołałaś mnie do odpowiedzi ;-) generalnie jeśli chodzi o Kudowę to noclegów jest tam od metra, ale nie wiem z jakiej grupy szukasz - czy agroturystyka czy jakiś motel /hotel. Zresztą znam tylko namiary bez rekomendacji, bo nigdy nie korzystałam.
Jeśli chodzi o kąpielisko to najczęściej wybieralismy się do Nachodu (jest tam sztuczny zbiornik - Rozkosz się chyba nazywa). Co do planu to rozumiem że będziecie w Kudowie potem chcecie do Wrocławia i znów do Kudowy?
Osobiście odradzam, szczególnie że trasa jest częściowo rozkopana. Polecam Wam wybrać się do zoo do Czech (sprawdze namiar i jeszcze napiszę), a blisko Kudowy (wieś Jarków) mój sąsiad ma bardzo fajny ogród japoński :-D
Jakbyś miała jakieś pytania to jestem do dyspozycji, tylko zaglądam rzadko, bo jestem u teściów i z netem to jest problem.
U nas dawno po szczepieniach, a temperatura juz jest dla mnie zbyt wysoka. Nie wyobrażam sobie tych 35C. Teraz właśnie jesteśmy u dziadków, a T. w domu organizuje malowanie. Jeszcze dwa - trzy dni. Zobaczymy jak pójdzie.

reklama
Dziewczyny z tym nie wychodzeniem na ostre Słońce to nie sieję herezji:) tylko autentycznie takie wytyczne dostałam od pielęgniarki po szczepieniu mmr. Nie wiem dlaczego tylko przy tym szczepieniu ale tak było.

Mój K na szczęście nie zawija się w szczebelki ale śpi w różne strony więc na dzień wyjmuję mu te trzy ruchome szczebelki żeby sobie wchodził i wychodził ale na noc zakładam bo boję się że wypadnie:)

Edysiek ja właśnie zastanawiałam się nad kaszką manną na zwykłym mleku. Tylko powiedz mi jaką gęstą robisz i jakie proporcje stosujesz? K póki co pije jeszcze z butelki kaszki i zastanawiam się jak mu to zmienić źeby jadł kolację przed spaniem z miseczki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry