• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczku ja polecam tormentiol. Szybko i skutecznie pomaga. Siusiaka może alantanem potraktuj.

Agunia jej, aż mi się gorąco zrobilo jak to przeczytałam. Julek saunę miał.

Rila super, że wyjazd się udał :)

Ja tak na szybko bo jeszcze mieszkania po gościach do ładu nie doprowadziłam.
Tormentiol ma jakiś składnik szkodliwy podobno i odradzają używanie u dzieci Sroka o....: Wyniki wyszukiwania: tormentiol
alantan super mi się sprawdzał na siusiaka podrażnionego piaskiem zaraz doczytam do czego potrzebujesz maści :D

reklama
Dzieć śpi a u nas upałów ciąg dalszy:/ Dobrze że chociaż w domu nieco chłodniej.

Agunia no powiem Ci że ma fantazję ta Twoja niania a poza tym szacun dla niej że w taki upał chciało jej sie prasować tylko kurcze czemu w pokoju ze śpiącym dzieckiem:/

Auliya zobacze jeszcze ten sudokrem ale może Alantan jednak da radę:)

Auliya ja tormentiol stosowałam w ekstremalnych sytuacjach u starszego. Smarowałam 2-3 razy szybko się wygajało i było po sprawie. Inaczej nie szło mu tego wygoić. Nie stosowałam go przy każdej zmianie pieluszki. U nas alantan nigdy nie pomógł wyleczyć odparzeń. Sudocrem też. Kwestia dziecka.

Jeśli chodzi o sudocream to pani w aptece mi powiedziała, że on zapobiega odparzeniom, a jeśli już sie pojawia to alantan albo tormentiol. U nas póki co alantan daje radę ale w apteczce jest też ta druga maść.

Ooo, ja przerobiłam pół apteki żeby wyleczyć odparzenia u O. Nie pomagało nic, pierwszą rzeczą po której było lepiej ( ale nadal niedobrze) to była zasypka, a wyleczyła się w 2 dni po podmywaniu przy każdej zmianie pieluchy wyciągiem z rumianku i kory dębu i smarowaniu tym: CutisHelp Mimi, krem pod pieluszkę na odparzenia, 50 ml - Portal Dbam o Zdrowie, już dłuższy czas miał czerwoną dupkę i nic nie pomagało ale w te upały to aż do krwi się mu odparzyła, ale już po pierwszym dniu kuracji było o niebo lepiej.
Oczywiście wietrzenie do tego obowiązkowe.
Lekarka zaleciła nam jeszcze taki środek Daktarin, 2%, krem, 15 g - Portal Dbam o Zdrowie w razie braku poprawy po tym pierwszym.

Auliya ja tormentiol stosowałam w ekstremalnych sytuacjach u starszego. Smarowałam 2-3 razy szybko się wygajało i było po sprawie. Inaczej nie szło mu tego wygoić. Nie stosowałam go przy każdej zmianie pieluszki. U nas alantan nigdy nie pomógł wyleczyć odparzeń. Sudocrem też. Kwestia dziecka.

DJMka ja tak wszystkiego używam z doskoku a nie na co dzień. wkleiłam linka bo wcześniej nie wiedziałam o tormentiolu a tam jest o jego odpowiedniku wzmianka. Szczerze mówiąc to polecany był i w szzpitalu i przez pediatrę i położne a tu niespodzianka w składzie. A pomagać oczywiście zawsze pomagał.

Niespodzianką były ostatnio krople męża OXALIN nie zdrowe i nie należy stosować na co dzień. Wycofane z produkcji a Pani w aptece sprzedała mu nasivin bo ma ten sam składnik i wersja dla noworodków ma tą dawkę którą używał:baffled:

U nas też sudocrem się sprawdza a to dlatego że używamy go tylko w ekstremalnych przypadkach a tak to tylko czegoś nawilżające używamy.

Dzisiaj pojechałam 30km do innego miasta z salonem Orange (u nas jest tylko punkt) i tam zrobili mi kartę bez łaski zadzwonili tylko do M czy wyraża zgodę i już nawet płacić nie musiałam.

reklama
I du.. przeglądarka w laptopie wyleciała w kosmos i wrócic nie chce...a szkoda, bo mam rachunki do zapłacenia...inna sprawa, że zawsze czekam i płace na ostatnią chwile.....też tak macie?.??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry