• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Oj dziewczyny, podzielcie się domowymi przetworami...ślinka mi cieknie na samą myśl. Moja mama i babcia robiły, ja nigdy nawet nie próbowałam, zresztą w Irlandii nie widzę opcji z czego by można zrobić.

Milenko - super, że się pojawiłaś. Nie dziwne, że czasu na bb brak jak mała cały dzień na nogach, nie wyobrażam sobie braku choć tej jednej drzemki na złapanie oddechu.

Pogoda się utrzymała więc wyszalałam się z małą na dworze, wstąpiłam po drodze do Lidla i kupiłam małej wózek dla lalek i jakieś ustrojstwo do robienia baniek mydlanych w kształcie konika morskiego.
Wózek Emmi od razu przetestowała. Niestety za szybko wystartowała, nogi się poplątały i wyłożyła się jak długa. W starciu z betonem zdarła skórę prawie ze wszystkich kostek palców:-(:baffled:
Do wózka jej to nie zniechęciło, ale jak na razie będzie się nim bawić w domu:confused2:

reklama
Dzień dobry,
Pobudka zaraz po 5 to spełnienie moich marzeń. Młoda łazi po domu i rzuca psu piłkę w pełni szczęśliwa.

Milenka witaj :) jak Wam minął wyjazd?

Agunia co robisz z malinami i porzeczkami?

Madzikm to Emma poszalała. Dobrze, że tylko obtarła sobie i nic nie rozwaliła. Mojej już przeszła miłość do wózka. Lubiła w niego siadać.

Kawę stawiam.

Przyłączę się z kawą.

madzikm Julek też co chwilę zalicza jakieś upadki. Za bardzo mu się spieszy, a nogi nie nadążają. Wczoraj kupiłam mu kalosze, więc musiałam go cztery razy przebierać, bo jak go tylko na chwilę z oka spuściłam to rozpłaszczał się jak długi w kałużach.

DJMka maliny zrobiłam całe w cukrze, a z porzeczek dżem.

O ranyyyyy nie wiem dokładnie co było ale F budził sie kilka razy z rykiem aż cieżko go było uspokoić. Wydaje mi sie, że chyba go brzuch bolał bo rano zaraz po przebudzeniu był kupsztal taki, że na samo "wspomnienie" mi niedobrze.

Kawę podwójna prosze jeśli jeszcze jest [emoji6]

Co do przetworów to ja ogórków pare słoików zrobiłam. Resztą w Pl sie mama zajmuje ze względu na własne owoce. Pozniej w paczkę, kurier i wcinamy.

Milenka -czekamy na foto relacje z wczasów [emoji3]

Milenka, cieszę się że jesteś już z nami :-)

Ja w tym roku wrobiłam teściową w przetwory - ja kupuję i znoszę do domu produkty a ona nie mając wyjścia je przetwarza ;) ale tak się rozbujała, że nawet nalewki jakieś bełcze ;)

Moje dziecko wróciło do normy, gorączkę miał dobę, więc zapewne z zębów.
Muszę pochwalić się, że jest na całkiem wysokim poziomie "czajenia", bo jak pytam co chce, to pokazuje palcem, a jeśli jest to nie możliwe to mówi tak/nie kiedy zadaje pytania. Takie dziecko to fajna sprawa :-)

No to My też nie odbiegamy od normy z krzykiem. Pobudka z drzemki oznacza wrzask a nocna pobudka to wrzask do potego n-tej. Obawiam sie urlopu, że nas wyrzuca z pensjonatu :)
Musze moją Rybkę pochwalić, że był wczoraj bardzo dzielny. Został z babcią i to na dość długo bo jechaliśmy na pogrzeb kolegi. Smutny dzień i nawet niebo płakało :(

Uciekamy do mojego wrzaskacza.

Wreszcie mogę kawę w ciszy wypić.
Moja wstała wczoraj po 23 z wrzaskiem a o 5 powtórka i początek dnia,zawlokłam ją do lekarza z tego wszytkiego bo zachowuje sie jakby coś jej było.No i to tylko zęby,mało pocieszające bo nie wiadomo kiedy koniec;-)

Mika jakie tam wczasy,krótki wypad nawet nie odczułam że gdzieś byłam,zmęczona wróciłam bardziej bo o ile mała grzeczna była to upał okropny a m nas gonił po całym Wiedniu i Bratysławie.Na wczasy leżące przy basenie on się nie nadaje;-)

Ja jeszcze przetworów nie robiłam,pasuje zrobić jakies sałatki na zimę,bo malin to mam tyle co młoda co dzień z krzaka zjada,nawet na sok nie będzie.Za to na wpis Edysiek o grzybkach dostałam ślinotoku.

Viltutti dobry sposób znalazłaś na teściową;-)

Madzikm dobrze że nic poważnego sie nie stało i E się nie zraziła.

DJMKA wyjazd ok,podróż męcząca ale mój m za to uświadomił sobie że w życiu by nie zajechał do Chorwacji;-),przyznał że dobrze że ja jednak myśląca jestem:-D.W przyszłym roku jedziemy do Grecji,autokarem[muszę zdobyć środki nasenne dla młodej;-)]:-p

Zęby to odpowiedź na wszystko;) u nas dziś zobaczylam że oprócz dolnych 1 i 2 mamy ... 5 lewą. I to juz całkiem sporą.
Na urlop polecam tez Bułgarię i lot tanimi liniami. My swego czasu za przelot w sierpniu w obie strony za 2 osoby 600 zl zaplacilismy i tyle samo za apartament na 2 tygodnie :)
Dziewczyny mój mlody za nic w świecie nie chce mleka modyfikowanego. No wyczuwa we wszystkim i pluje. A ja zalamana, że odstawiony od cycka będzie bez mleka. Macie jakis sposób?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry