• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Edysiek, Madzik dzięki dziewczyny. Dziś już ok :-)cola uratowała jednak, a wypiłam jej chyba z pół litra. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi bablowi bardziej niż mogły krople żołądkowe...

Viltutti idealny Olo. Jakkolwiek nie jest to brzmi to egzotycznie ;-) super :-)

Właśnie odnośnie poleceń to K. raczej wykonuje bez szemrania ale niekoniecznie tak jak trzeba. Dziś nie chciało mi się iść po pampersa to jej powiedziałam, żeby przyniosła. No przyniosła, zmieniłam, ale potem przyniosła jeszcze i jeszcze raz ;-)

Co ciekawe niania uczy ją, że trzeba wszystko odkładać i to jest mega bo sama jestem balaganiara ;-) a moje biedne roczne dziecko odnosi i odkłada rzeczy..

I czasem za dużo rozumie.. zaczynam się zastanawiać co przy niej powiedzieć, a co nie.. bo jak coś powiem hipotecznie to ona od razu uważa że tak na być i jest gotowa do akcji.. masakra ;-)

Idealna bynajmniej nie jest :-D ale na razie styknie :-) odpoczywam w pracy...

Wszyscy urlopują od neta;-)

Katjuszka super że cola pomogła.

Madzikm Ja odebrałam posta Viltutti o idealnym dziecku tak że Olo bawi sie grzecznie a Ona z racji remontu leży na kanapie i wertuje katalogi salonów meblowych :-D ale jak widać IDELANy dla każdego ma inne znaczenie;-)

VILTUTTI dobrze że O się wyciszył i chociaż nie krzyczy i płacze.Fajnie z tym kursem.

Moja odpukać też się coraz fajniejsza robi,staram się żeby sie trochę sama sobą zajmowała żebym ja nie oszalała 24h na dobę z nimi,dziś robiłam porządek w ogródku a Ona wrzucała kamyki do rynny;-).Bardzo często jak jej czegoś zabronię to mówi nie nie i odpuści.Z chodzeniem to ją podziwiam za wytrwałość przejdzie 6kroczków i bach na dupsko,wyobijana jest okropnie ale się nie poddaje i idzie jej coraz lepiej.

Czytałam teraz artykuł o rozwoju poniemowlecym i oto taki tekst znalazłam;

Z jadłospisu dzieci w wieku poniemowlęcym należy całkowicie wykluczyć alkohol, kawę i mocną herbatę.:szok:

:-D
Truskawkowa nie wspominali,ja głównie jadłospisami się interesowałam i ilością kalorii;-)
Nie wiem kto pisze takie durne wytyczne,niby jest ktoś taki głupi żeby dziecku podawac kawe i alkohol?żenada

Gdzie jest MIKA???????????

reklama
Witam :-)
Viltutti super się czyta o idealnym Olu :-)

Katjuszka
moja też mnie ciągle zaskakuje. Ostatnio jak zamiatałam to poszła i przyniosła mi szufelkę, albo plewiłam ogródek to przyniosła mi rękawiczki, a jak zobaczyła że już mam to chciała założyć sobie :-D Dużo takich sytuacji się zdarza, nie raz byłam w szoku.
Na pewno życie z takim kumatym dzieckiem jest dużo łatwiejsze. Jeszcze tylko niech mówi to się całkiem dogadamy. Choć ostatnio nawet zrobiła postępy.

Milenka
super, że córcia coraz lepiej sobie radzi.
Ja też biorę moją do ogródka, inaczej nic bym nie zrobiła. I powiem, że da się coś z nią zrobić.
Ze starsza połowy rzeczy nie robiłam, bo z dzieckiem się nie da. Teraz mam inne podejście. Zresztą do wielu spraw. Wydaje mi się, że Kinga będzie dużo szybciej samodzielna, bo na więcej jej pozwalam.

Teks o alkoholu i kawie mnie powalił :-D
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że roczne dzieci jedzą za dużo tego czego jeszcze nie powinny jeść. I przyznam, że mam zagwozdkę, bo moja je niemal wszystko to co my i nie widzę w tym nic złego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry