• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jestem
Wyznaczyłam sobie cel, że doprowadzę z mężem domek do ładu i codziennie szorujemy jakieś pomieszczenie, wczoraj szalałam w kuchni a mąż sprzątał na stryszku i w swoim pokoju komputerowym. Dziś posprzątałam "pokój gospodarczy", półki z zapasami, a resztę dnia siedzieliśmy non stop na polu bo pomijając wiatr było naprawdę super. Mała wniebowzięta :-)
Emma też słucha wybiórczo, rozumie wybiórczo, ale fajnie się rozwija i w zasadzie codziennie nas czymś zaskakuje:tak:

Mam pytanie czy któraś z was spotkała się może z przepisem wykorzystującym kaszki nestle (8 zbóż). Mam zapas a Emma się na nie obraziła, jeść nie będzie, szkoda wyrzucić a dać komu nie mam:no: Myślałam, że może da się do wypieków użyć zamiast mąki?? Patrzyłam na necie ale nic nie znalazłam. Pewnie sama coś pokombinuję, najwyżej nie wyjdzie.

reklama
Tia DJMka te kaszki to tak średnio dietetyczne są.. Miałam rano pisać, ale już nie znalazłam czasu... respect jak L czasem chodzi i jęczy pół dnia.. K jęczała dziś rano godzinę, a po pół godziny straciłam cierpliwość całkowicie :-(

Madzik mhm te kaszki się bardzo kleją i to widzę jako potencjalny problem, kleik na pewno jest mniej kleisty.. jakkolwiek to brzmi :P Chętnie je odkupię jeżeli przywieziesz do PL. może być bez kartoników ;-)

K, mimo, że z nianią je naprawdę dużo (parówki, zupkę ugotowaną przez nianię !!!, owoce w kawałkach lub deserki !!!) to i tak poprawia butlą.. klocek się zrobił, ale na szczęscie nadal zgrabna ;-) Do 4 flach 210ml mleka z kaszką dziennie doszła reszta jedzenia.. a flacha nie odpadła ;-) tzn ja się cieszę, ale np w weekend ona tak nie je. Skubnie coś, ale się nie naje. Z nianią zjada. I mogłabym się zastanawiać czy niania nie ściemnia, ale raz czuję ciężar, a dwa dwójka mówi wszystko :-P

Viltutti co to za akcja na FB? Proszę się natychmiast chwalić co się dzieje :-)

Miłej nocki :-)

Katjuszka ja mam teraz jęczącą dwójkę, bo starszy ma wakacje. Moje zdrowie psychiczne zaczyna coraz bardziej cierpieć.
Cieszę się, że K. z nianią współpracuje :) Ty spokojniejsza jesteś :)

DJMka - wykorzystam jutro kleiki ryżowe (pozostałości po moim chorowitku) które zdecydowanie są dla niego jak on to mówi "beeee".

Katjuszka - K sobie Ciebie "ustawiła" a z Nianią jej nie wyszło [emoji6], najwaŻniejsze, że je i Ją akceptuje. Z tego co opisywałeś jak uczy K rożnych rzeczy to chyba bardzo dobrego wyboru dokonaliście w tym temacie. Możesz spokojnie iść do pracy ze świadomością, że wszystko gra.

reklama
Ja zła ide spac az melise sobie zrobiłam-tak mnie m z równowagi wyprowadził. Został z zasypiającymi chłopakami(młody na naszym łóżku), a ja poszłam się kąpac zapominając zakluczyć łazienkę i co.... po paru minutach chłopaki wpakowali mi się bez pozwolenia do łazienki, a szanowny tatuś spał.......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry