• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
No i zagadka się sama wyjaśniła bo na godzinę przed kąpielą latał siku chyba 10 razy po dwie kropelki i z płaczem. Twierdzi że go siusiak szczypie nawet teraz płalał jak mu na noc pieluszkę zakładałam. W majtkach jest ok a pieluszka przeszkadza. No ładnie do niezidentyfikowanego zatkanego nosa doszło zapalenie pęcherza:/ Jutro jadę po żurawinę suszoną bo innej nie tknie i może jakąś herbatkę chociaż on herbat nie pija. Czy poza dużą ilością wody żeby wypłukać bakterie i żurawiną polecacie coś jeszcze? Do poniedziałku bo muszę i tak ten zatkany nos skonsultować z lekarzem

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczek - nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii i nie pomogę. Jedynie furagina mi do głowy przychodzi bo Julian przy problemie z nerkami zażywał ją prawie 1,5 roku. Ona jest przeciwbakteryjna.

Wszystkie proponowane książki wyglądają super . Zdajcie relacje jak dzieci je przyjęły. Może też się na któreś skuszę :-)

Muszę się pochwalić . Mija ponad tydzień odkąd O nie korzysta z pampersów (poza spaniem). Sam ogłosił że on chce majtki jak mama i że będzie susiał do ubikacji i słowa dotrzymuje . Mamy 2 wpadki z sikaniem zaliczone jak na razie, jedna przy gościach w zeszły weekend, po prostu zapomniał z podekscytowania a druga podczas oglądania bajek , pewnie nie chciał stracić ani sekundy. Jestem dumna.
W sprawie J się nie wypowiadam . W ogóle ten temat go nie interesuje.

Tabletkę dzieliłam na 4 części a potem jak był starszy na 3 i dawałam na łyżeczkę wody. To się momentalnie rozpuszczało. W aptekach można dostać bez recepty , są tylko różne nazwy . Moja przyjaciółka do tej pory bierze tylko to jak się pojawia zapalenie pęcherza i zawsze jej pomaga . Oczywiście w innych dawkach ;-)

KROCZEK jeszcze witamina c jest dobra na pęcherz i lepszy sok żurawinowy taki z apteki 100%niż żurawina suszona,choć to tez może zajadac.Moja furaginę miała zapobiegawczo po zapaleniu pół tabletki.

Kroczek mi babka z laboratorium poleciła kiedys zrobić wywar z natki pietruszki i pić to lub na tym zaparzyć herbatę, dodać soku. Ona to przetestowała na swoim dziecku po przeszczepu nerek a mi pomogło w ciąży. Już miałam dostać antybiotyk a po tym naparze wszystko się unormowalo. Podobno pietruszka ma jeszcze lepsze właściwości niż żurawina.
My dziś byliśmy w mini zoo i synek zachwycony. Co do odpieluchowania to tak jak Madzikm nie wypowiadam sie. Na 18 gumowe cycuchy i pampersy.
Z tej serii naciśnij mnie mamy " super tata". Tam jest mało tekstu a na podstawie obrazków co róż inne historię można tworzyć. Mój K też uwielbia sam opowiadać. Czytamy Tupcia Chrupcia, wierszyki Brzechwy i Tuwima. Niektóre zna juz doskonale na pamięć. Zresztą piosenki z Pana Kleksa to u nas hit. Jak je już słyszę to mam ochotę wiać do piwnicy.... Ale zawsze przypomnę sobie, że nie mamy piwnicy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry