reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Olka trzymam kciuki :)

Laski tzn. ja taka wyrodna matka, bo nie prasuję dzieciom prawie nic. Tylko koszule chłopakom i Adrianowi raz na 100 lat. Ubranek małej też nie. Tylko tetry i flanele :O

reklama
Olka trzymam kciuki :)

Laski tzn. ja taka wyrodna matka, bo nie prasuję dzieciom prawie nic. Tylko koszule chłopakom i Adrianowi raz na 100 lat. Ubranek małej też nie. Tylko tetry i flanele :O

Czyli jednak jesteś człowiekiem a nie roboMamą ;) Ja praktycznie nic nie prasuję, jedynie jak przyjeżdża moja mama bo ona jest totalną kosmitką-pedentką... i jakieś rzeczy które są tak wymięte że mimo najszczerszych chęci nie da rady w nich wyjść. Ale Alkowe wszystkie pierdki konsekwentnie prasowałam... a co! Pewnie pierwszy i ostatni raz ;)

Czyli jednak jesteś człowiekiem a nie roboMamą ;) Ja praktycznie nic nie prasuję, jedynie jak przyjeżdża moja mama bo ona jest totalną kosmitką-pedentką... i jakieś rzeczy które są tak wymięte że mimo najszczerszych chęci nie da rady w nich wyjść. Ale Alkowe wszystkie pierdki konsekwentnie prasowałam... a co! Pewnie pierwszy i ostatni raz ;)

Ja prasowałam 1szemu i 2giemu, młodemu już nie wszystko a teraz wcale :/
Nooo nie mam ani kiedy ani jak. Chyba, że przestanę kłaść się spać- definitywnnie

hej! a ja dopiero do Was przysiadlam :-)
Od rana w przychodni, najpierw pobranie krwi, a potem po zwolnienie do lekarki, co nie zmienia faktu, ze w przychodni bylam ok 9:30, a wyszlam z niej ok 12... lekarka byla pierwszy dzien po urlopie, heh...

Za tydzien prawdziwa wizyta juz, ale dzis sluchala na szybko serduszka i ladnie bilo :-)

Jestem zmeczona, ale w nagrode kupilam sobie portfel w HOUSE
120168729_1_644x461_nowy-pikowany-portfel-house-biala-podlaska.jpg

taki, tylko koloru takiej jano brazowej skorki, sliczny!

A na 18:00 znowu na szkole rodzenia... nie chce mi sie znowu jechac do przychodni, ale czegos sie naucze- dzis o porodzie ma byc :-)

A noi dis zaczelam 33 tydzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A pytacie, gdzie takie okazje znajduje, no allegro, tablica i gumtree, teraz poluje na lozeczko turystyczne, takie dwupoziomowe, wstawie je do pokoiku malego i na nim bedzie przewijak itp, tylko musze jakies ladne znalezc :-) noi w dobrej cenie!

Viltutti zazdroszcze energii. Ja leze na kanapie i nic nie robie. Wczoraj tylko zrobilam porzadek w kosmetykach i lekach Tymka. Jeszcze musze przejzec szafke z butelkami. Torbe to ja chyba w kwietniu spakuje ;-) zupelnie nie bierze mnie jeszcze syndrom wicia gniazda. Ale jak sie juz uporamy z kredytem to zmusze meza do odmalowania scian. A potem zamowimy lozeczko i materac. Musze wyszukac jakis okazji i troche ciuszkow dokupic. Nie rozmawialam ze szwagierka ale jak sie upomniala na fb o ciuszki to jej odpisalam ze podziele na polowe i jej wysle. Odpowiedzi nie dostalam....

Dagmar sprawa wyglada tak ze kredytu budowlanego nie dostaniemy przez te ich glupie przeliczniki za m2 i przez to ze mamy kredyt na dzialke niesplacony. W gre wchodzila pozyczka hipoteczna pod zastaw mieszkania ale ona jest zdecydowanie gorzej oprocentowana. Ale gosciu nam wczoraj wynalazl oferte banku ktory udziela kredytu na warunkach budowlanego czyli z lepszym oprocentowaniem,ale zabezpieczeniem jest inna nieruchomosc tak jak w pozyczce. Poniewaz maja zabezpieczenie to nie interesuje ich czy wybudujemy dom do konca czy nie i nie licza tych przelicznikow. Za kwote ktora teraz wezmiemy postawimy stan surowy zamkniety plus pewnie odwierty do pompy. Moze uda nam sie w tym czasie z dodatkowych przyplywow gotowki splacic kredyt ktory mamy na dzialke i bedziemy mieli czysta hipoteke i dom w stanie surowym zamknidtym. A potem pomyslimy co dalej. Albo bedziemy mieli kase i bedziemy konczy powoli, albo pomyslimy o dobraniu kredytu ale juz pod nasza inwestycje. Ot taki plan.

Marcia, super że znaleźliście rozwiązanie:-)
Dagmar, no niestety coś nie chce przejść, dopóki siedzę nie jest źle ale jak wstanę... Boli mnie podobnie jak olę, bardziej z prawej strony +ból pleców jak przy kolce nerkowej, jak nie przejdzie to wieczorem na wszelki wypadek na IP podjadę. Jak na złość muszę dziś podjechać do szefowej do drugiego biura więc w domu będę później, zawsze jak się coś dzieje to w najmniej odpowiednim momencie. Zadzwonie jeszcze do małża, może uda mu się wcześniej z pracy wyrwać bo średnio mi się uśmiecha autobusem tarabanić

Zaczęłam Was nadrabiać o 10 i właśnie skończyłam :-D echh, takie zaległości miałam, całe 4 dni. Ale już jestem na bieżąco.

Mam do początku marca wolne, 1 przedmiot niezdany, ale mogę iść na semestr letni, tylko 300 zł muszę bulić :/ Nie załamałam się szczególnie, i tak jestem z siebie mega dumna, że zdałam pozostałe 4.

Było o fatum z samochodami. Moje jak do tej pory spisywało się idealnie, a jeżdżę nim od 2 lat i ma 250 tyś przebiegu. Ale coś brzydko hamulec działa, trzeba z nim pojechać do mechanika, boję się trochę tych kosztów;(
Dziewczyny, coś mam wrażenie, że niektórym się spieszy do porodu? Ja najchętniej bym urodziła w terminie albo i później, żeby na uczelnię jeszcze pochodzić.

Marcia,super, że w końcu się znalazł sposób, będę trzymać kciuki :)
Madziolina, to razem zaczynamy 33 tydzień,ale faaajnie! :)

I muszę Wam się wyżalić, że mąż zaczął mieć problem z moją figurą i już ciężko go na figle namówić, a ja bym ciągle chciała:( nie wiem co tu zrobić. Przecież nawet jak się seksownie ubiorę, to będę wyglądać jak... hipopotam w seksownej bieliźnie :wściekła/y: doradźcie coś!!!

hej! a ja dopiero do Was przysiadlam :-)
Od rana w przychodni, najpierw pobranie krwi, a potem po zwolnienie do lekarki, co nie zmienia faktu, ze w przychodni bylam ok 9:30, a wyszlam z niej ok 12... lekarka byla pierwszy dzien po urlopie, heh...

Za tydzien prawdziwa wizyta juz, ale dzis sluchala na szybko serduszka i ladnie bilo :-)

Jestem zmeczona, ale w nagrode kupilam sobie portfel w HOUSE
120168729_1_644x461_nowy-pikowany-portfel-house-biala-podlaska.jpg

taki, tylko koloru takiej jano brazowej skorki, sliczny!

A na 18:00 znowu na szkole rodzenia... nie chce mi sie znowu jechac do przychodni, ale czegos sie naucze- dzis o porodzie ma byc :-)

A noi dis zaczelam 33 tydzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A pytacie, gdzie takie okazje znajduje, no allegro, tablica i gumtree, teraz poluje na lozeczko turystyczne, takie dwupoziomowe, wstawie je do pokoiku malego i na nim bedzie przewijak itp, tylko musze jakies ladne znalezc :-) noi w dobrej cenie!

Gratuluję 33 tc :D
Portwel też mi się podoba :)

Co do okazji to ja wypatrzyłam wózek, wanienkę itp. ale z meblami średnio :/
Marcia, super że znaleźliście rozwiązanie:-)
Dagmar, no niestety coś nie chce przejść, dopóki siedzę nie jest źle ale jak wstanę... Boli mnie podobnie jak olę, bardziej z prawej strony +ból pleców jak przy kolce nerkowej, jak nie przejdzie to wieczorem na wszelki wypadek na IP podjadę. Jak na złość muszę dziś podjechać do szefowej do drugiego biura więc w domu będę później, zawsze jak się coś dzieje to w najmniej odpowiednim momencie. Zadzwonie jeszcze do małża, może uda mu się wcześniej z pracy wyrwać bo średnio mi się uśmiecha autobusem tarabanić

Zaczęłam Was nadrabiać o 10 i właśnie skończyłam :-D echh, takie zaległości miałam, całe 4 dni. Ale już jestem na bieżąco.

Mam do początku marca wolne, 1 przedmiot niezdany, ale mogę iść na semestr letni, tylko 300 zł muszę bulić :/ Nie załamałam się szczególnie, i tak jestem z siebie mega dumna, że zdałam pozostałe 4.

Było o fatum z samochodami. Moje jak do tej pory spisywało się idealnie, a jeżdżę nim od 2 lat i ma 250 tyś przebiegu. Ale coś brzydko hamulec działa, trzeba z nim pojechać do mechanika, boję się trochę tych kosztów;(
Dziewczyny, coś mam wrażenie, że niektórym się spieszy do porodu? Ja najchętniej bym urodziła w terminie albo i później, żeby na uczelnię jeszcze pochodzić.

Marcia,super, że w końcu się znalazł sposób, będę trzymać kciuki :)
Madziolina, to razem zaczynamy 33 tydzień,ale faaajnie! :)

I muszę Wam się wyżalić, że mąż zaczął mieć problem z moją figurą i już ciężko go na figle namówić, a ja bym ciągle chciała:( nie wiem co tu zrobić. Przecież nawet jak się seksownie ubiorę, to będę wyglądać jak... hipopotam w seksownej bieliźnie :wściekła/y: doradźcie coś!!!

ciężko coś powiedzieć ja ostatnie co mam to ochotę :) masakra.

Ostatnia edycja:
Patuśka ale że mąż jest że tak powiem zniesmaczony brzuszkiem, czy raczej boi się żeby krzywdy nie zrobić? No ja to nie pomogę bo zapomniałam już co to igraszki:sorry2: Celibat od ponad 7 miechów i jeszcze pewnie ze 3, 4 potrwa:dry:

auliya skórka powiadasz biedaku

ermilka śmigaj do domu:)

Evelinka szwagierka to do hotelu przyszła czy jak bo nie rozumiem:no:

Marcia dobrze że udało się coś zaradzić:)

Dagmar ja mieszkam na końcu woj łódzkiego:) Zapraszam na moje zadupie:)

Ola kciukasy za wizyte:)

madziolinka fajny zakup:tak:

reklama
A ja na poprawę dzisiejszego humoru znalazłam kosz mojżesza ze stelażem w okazyjnej cenie. Cieszę się bo długo już szukam
Kosz mojżesza Katowice Bogucice • Tablica.pl
Już tylko wanienka do kupienia nam zostanie bo pozbyliśmy się naszej na jesień. Mam nadzieję, że mąż mnie nie wkurzy i nie będzie się krzywił. Przy dziewczynkach mieliśmy kołyski i teraz też chciałabym się wstrzymać z dużym łóżeczkiem na kilka m-cy, no a po drugie jak wstawimy je do sypialni to się nie ruszymy

Do góry