reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nie 75g na skierowaniu było, ale mi po 2 godzinach dopiero sprawdziła cukier, po godzinie nie mam . Mam w sumie na czczo i po 2 godzinach od wypicia:confused:
Śliczne te naklejki!!
Ozila spokojnie zanim doleci to się uspokoi pogoda.

reklama
małpawzoo ja od lovelli wolę dzidziusia, jest tańczy, ładniej pachnie i wg mnie chyba lepiej dopiera.. piorę w 40stopniach a ja kupuję coś na ciucholu to dosypuję takiego proszku miarkę do dezynfekcji pieluch wielorazowych ;-) nappy fresh albo bio fresh wysterczy dać doadtkowe płukanie.. nie uczula ani nie ma zapachu...

ewa najlepszego dla syneczka!!!

kurcze ale u nas wiało nad ranem..a wieczorem ma byc podobno to samo.. miałam krzesełko małej na balkonie to jezdziło cały czas..

u nas mikołaj już był z pracy a reszta będzie pod choinką;-)

musze doczytac reszte bo nie miałam internetu od rana

Secreto- sorry, nie dopatrzyłam. Ale nadal śliczne :)

A jeszcze wam powiem, że zaraziłyście mnie tymi koszulami nocnymi Alles Mama i wczoraj tak oglądałam je w internecie, a mój m, że mi kupi pod choinkę skoro tak mi się podobają i od razu też jakiś seksi biustonosz do karmienia. A jak już zobaczyłam, że sklep firmowy mają 5 minut od naszego mieszkania, to już w ogóle nie ma innej opcji i będę seksowna mamuśka :-D

alesia dowcipny ten twój mąż:-D
jagna mi tez po dwóch godzinach z żyły pobierali i tez mnie łeb po tej glukozie bolał, wróciłam do domu i poszłam spać. Tez miaąłm tylko po 2 godz. 75g
ewa Ja przyłączam się do życzeń dla Franka - 100 lat, zdrówka i uśmiechu na buzi.
Josek to jak pierwszy raz po dłuższym czasie:-). My na Mikołajki kupujemy sobie tylko po słodyczu (ewentualnie mąż jakieś dobre piwko dostaje ode mnie).

mrówkaa
w tej książce jest tylko kilka nowych przepisów, zdecydowana większość jest z bloga. Ale ja to maniaczka książkowa jestem, zaś moja mama nie korzysta z internetu.

Co do prania ubranek to słyszałam że należy prać w temp powyżej 40 stopni bo 40 st. i mniej nie zabija skutecznie bakterii itp. a odnośnie proszku przymierzałam się do Dzidziusia bo jest tańszy ale ponoć ubranka po nim szarzeją. Nastawiam się na Lovelę.
A do kiedy należy używać proszku dla niemowląt?
Ja myślałam żeby zużyć dwa opakowania tego dla niemowląt i przechodzić na zwykły (z dodatkowym płukaniem) - najwyżej wrócić do dziecięcego jak uczulenie się pojawi.
A jaki odplamiacz kupić? Zwykły vanish wystarczy?
A kupujecie jakiś płyn do płukania/zmiękczania?

młodamama pierwszy raz słyszę o takim proszku do dezynfekcji - muszę chyba pojechać do sklepu i się zorientować co jest:tak:.

Co do zakupów to ja tak pytam już o wszystko bo po nowym roku musimy kupic łóżeczko z wyposażeniem i wózek - a to będzie spory wydatek, dlatego resztę chciałabym mieć wcześniej. Np. teraz za bony kupimy pampersy i proszek.

Mamusia, ja tych sleep&play używałam jakieś 1,5 roku temu, może 2 lata temu. I tak się zraziłam, że już nie kupuję :P
Jak mam brać tańsze to już wolę te z rossmanna :) Podobno dady też są dobre, ale szczerze mówiąc nigdy nie próbowałam.

Był u Was Mikołaj ?:)
U nas nastąpiła klasyczna wymiana prezentów (Franek dostał samolot, a Aniela drewniane warzywka do krojenia) ;) Ale do przedszkola Franek wziął samolot ;) Tylko ma go na półce zostawić, nie wnosić na salę.
Aniela średnio sobie z krojeniem warzyw radzi, ale opanuje i to. Zresztą Brat jej powiedział, że ona nie może kroić, bo nóż jest ostry ;p

dady są ok! jak pampki tylko dobrze jest je wyjąc z paczki i dać im czas na oddychanie bo troszkę czuć zgrzewanym plastikiem:confused: nie przeciekają i są mięciutkie! \

jaspis odplamiacz vanish to jedynie ten w psikaczu jak dla mnie działa..a tak to mam jakiś chyba z lidla w pomarańczowym pudełku.. no extra jest a chyba w promocji koło 10zł kosztował..

co do dzidziusia jest tez wersja do białego..

proszek do pieluch mam bo my na wielorazówkach kieszonkach w czasie kryzysu pienięznego;-)

ja małej do roku prałam w dzidziowym a nawet chyba dłuzej bo miała krostki na buzi zaraz...

ja na początku nie używam płynów do płukania dopiero potem silan biały:)
trzymam kciuki za wizyty!

Ostatnia edycja:
małpawzoo a jaki rozmiar biustonosza kupisz? Nie pytam konkretnie;-) tylko czy taki jak teraz masz? Bo ja nie wiem jak to się kupuje bo w III trym. jeszcze cycki mogą urosnąć no i po porodzie cycki chyba jeszcze bardziej rosną, a potem maleją.... I nie wiem czy mam kupić rozmiar taki jak teraz mam czy rozmiar większy:confused:. Boże ja nic nie wiem!!!

ja słyszałam, że na początku 1 i 2 najlepsze pampersy a dopiero potem Dady

a ile paczek wkładek laktacyjnych kupujecie? 1 ,2?

Jaspis ja też nic nie wiem i też się właśnie nad rozmiarem zastanawiam:eek:

Malpawzoo te koszule są super mega seksowne :) może też się nad jedną zastanowię mąż będzie miał niespodziankę:) w takiej koszuli mogłabym wyjść na ulicę w wakacje :D hehe

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :) Ale dziś wietrznie i nieprzyjemnie… brrr…. Nie ruszam się dziś do wieczora z domu, a później samochodzikiem z mężulem do mamy na weekendzik jedziemy :) już nie mogę się doczekać :) Coś się dzisiaj kiepsko czuje… może to ciśnienie bo podobno dziś jest bardzo niskie…. No normalnie tylko leżeć w łóżku i spać…

Agnis mnie rozwala czasami podejście mojego faceta…. „Na wszystko będzie jeszcze czas” . Wczoraj stwierdziłam że sama chyba zrobie listę zakupów i pojadę wszystko kupić…. :)
Sto lat dla męża Pani Mikołajowo :)

Ozila do jutra to wiatry osłabną :) a z tego co kojarzę to będzie leciał coś koło 30 godzin? Moja ciotka jak leciała do nas na wesele leciała z międzylądowaniem gdzieś w Japonii chyba właśnie zajęło im to 30 godzin

Ja planowałam dziś mężulowi kupić mikołaja z czekolady ( bo w sumie na Mikołajki nie robimy sobie prezentów) ale chyba nic z tego nie będzie bo nie dość że ten wiatr to jeszcze takie mam kiepskie to samopoczucie…. Będzie musiał mi wybaczyć :(

Alesia ale się uśmiałam z tych brokułów :) żartowniś :)

Ewunia sto lat dla Frania niech rośnie zdrowo :)

a ja kładę się do łóżka.... chyba tak spędzę dzisiejszy dzionek...
Miłego dnia dziewczynki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry