reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
U mnie znowu wicher się zmaga i śnieżyca, brrrr.... Dobrze że z domu nie muszę wychodzić.

secreto
ja tez nastawiam się na pampersy od początku, dopiero z czasem będę testować inne, tańsze.
Ja kupiłam jedną paczkę wkładek laktacyjnych 60 sztuk. Jakby co to dokupię
Nastka to chyba ciśnienie, bo mi tez jakoś tak źle dzisiaj, aż kawkę małą sobie zrobiłam.
Koreczek świetne wieści:tak:

A, i zapisałam się do szkoły rodzenia w moim szpitalu. Tylko że nowa grupa dopiero od 2 stycznia a cały cykl trwa 8 tygodni. Obym wytrwała. Cieszę się, bo z domu się ruszę.
No i pani położna mówiła, że jak chcę to mogę na fitness dla ciężarnych zacząć uczęszczać - dwa razy w tygodniu są zajęcia.

Ostatnia edycja:
alesia dowcipny ten twój mąż:-D
jagna mi tez po dwóch godzinach z żyły pobierali i tez mnie łeb po tej glukozie bolał, wróciłam do domu i poszłam spać. Tez miaąłm tylko po 2 godz. 75g
ewa Ja przyłączam się do życzeń dla Franka - 100 lat, zdrówka i uśmiechu na buzi.
Josek to jak pierwszy raz po dłuższym czasie:-). My na Mikołajki kupujemy sobie tylko po słodyczu (ewentualnie mąż jakieś dobre piwko dostaje ode mnie).

mrówkaa
w tej książce jest tylko kilka nowych przepisów, zdecydowana większość jest z bloga. Ale ja to maniaczka książkowa jestem, zaś moja mama nie korzysta z internetu.

Co do prania ubranek to słyszałam że należy prać w temp powyżej 40 stopni bo 40 st. i mniej nie zabija skutecznie bakterii itp. a odnośnie proszku przymierzałam się do Dzidziusia bo jest tańszy ale ponoć ubranka po nim szarzeją. Nastawiam się na Lovelę.
A do kiedy należy używać proszku dla niemowląt?
Ja myślałam żeby zużyć dwa opakowania tego dla niemowląt i przechodzić na zwykły (z dodatkowym płukaniem) - najwyżej wrócić do dziecięcego jak uczulenie się pojawi.
A jaki odplamiacz kupić? Zwykły vanish wystarczy?
A kupujecie jakiś płyn do płukania/zmiękczania?

młodamama pierwszy raz słyszę o takim proszku do dezynfekcji - muszę chyba pojechać do sklepu i się zorientować co jest:tak:.

Co do zakupów to ja tak pytam już o wszystko bo po nowym roku musimy kupic łóżeczko z wyposażeniem i wózek - a to będzie spory wydatek, dlatego resztę chciałabym mieć wcześniej. Np. teraz za bony kupimy pampersy i proszek.

jaspis ja prałam w dzidziusiu, w temp.50stopni, uprałam wszystko nawet swoje koszule nocne , ręcznik dzidziusiowi, nasza pościel, nie będę długo prała, kilka tygodni potem jakiś proszek sensitiv plus dodatkowe płukanie...

a po co ci odplamiacz?
nie używałam płynu do płukania płucze wszystko z dodatkowym płukaniem.......
Lovella niedopiera lumpeksowego zapachu :no:

kurcze co wy sioe tak na te Dady uparłyście toz to straszna drożyzna...............

u nas bardzo mocno wieje :-(

Ewa - chyba do ciebie pytanie, bo ty dużo pieczesz. Znasz się na maszynach do wypiekania chleba? Mamy świąteczne zamówienie na taki prezent i nie mam pojęcia na co patrzeć przy wyborze?

W imieniu Franka bardzo dziękuję za życzenia :D Te torty to by w całości pochłonął :D

Secreto,
ile wkładek laktacyjnych? Pytanie brzmi - nie 1 czy 2, ale 11 czy 12 :D
Poważnie - to zależy ;) U mnie leje się z piersi przez cały czas karmienia, więc zużyję pewnie ogromną ilość znowu :)

Co do proszku, to ja zużywam jedną małą paczkę dziecięcego, a potem już normalny. Płukania i tak zawsze robię dwa. Płyn do płukania mam jakiś delikatny. A na plamy vanish (ale marchewa i tak ciężko schodzi ;)).

Też Was dziś tak głowa boli?? Chyba przez te wichury...
Kompletnie się na pracy nie mogę skupić. Chyba zacznę weekendowe sprzątanie.

A te Dady to nie sa te z biedronki?

A i mam skierowanie na mocz, morfologie i co... a i musze wiecej odpoczywac, bo spojenie mnie boli

Na szkole rodzenia to jutro pojdd i sie zapytam co i jak, no i od razu z ta wyprawka do szpitala co mi potrzeba

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy !

Ewa - chyba do ciebie pytanie, bo ty dużo pieczesz. Znasz się na maszynach do wypiekania chleba? Mamy świąteczne zamówienie na taki prezent i nie mam pojęcia na co patrzeć przy wyborze?

Miałam kilka w życiu :)
Nie patrz na liczbę programów - jest zazwyczaj podobna, a i tak używa się 2 czy 3. Najlepiej jak jest chleb podstawowy, wyrabianie ciasta, ewentualnie dżemy, chleb razowy.
Musi mieć dużą formę do pieczenia (taką na chleb o wadze min. 1 kg).
Fajnie jak są też dwie mniejsze formy, ale ja ich nigdy nie używałam, bo by mi taki mały bochenek poszedł na jedno śniadanie ;)
Duża forma powinna mieć dwa mieszadła.
Lepsza jest oczywiście większa moc - coś musi uciągnąć to ciasto (jakieś 600 W np.).
A poza tym - loteria. Ja miałam dwie maszyny marki Severin. Jedna chodziła pięknie aż do całkowitego zajechania. Druga, droższa, posypała się po paru miesiącach - zdechł silniczek. U moich Rodziców (a mieli taką samą) było podobnie.
Wiem, że na Moich Wypiekach kobieta używa maszyny Morphy Richards - nie znam ceny, ale ona jest na pewno dobra. Mamy ich parowar i jest genialny.
Ale ludzie chwalą sobie też zwykłe maszyny z Lidla, więc nie ma reguły :)

Ale tak szczerze mówiąc, to polecałabym raczej kupić porządny robot kuchenny i kamień do pieczenia chleba w piekarniku :) Ja teraz tylko tak piekę. Maszyna poszła w odstawkę :)

To jest maszyna, która działała u mnie bez zarzutu:
http://www.ceneo.pl/386131

A w tej mi padł silnik:
http://kotlet.tv/test-automat-do-pieczenia-chleba-severin-bm-3992

Ostatnia edycja:
No tak, ale to nie dla mnie, tylko na prezent, więc ma być maszyna. Dzięki za pomoc, poszukam jeszcze w takim razie, co jest dostępne i coś wybiorę. A w lidlu akurat będzie w najbliższym czasie, bo właśnie spojrzałam na ich stronę.

Mi wlasnie maz oświadczył, ze jego dziadek ma dzisiaj 80ke i musimy jechac tam dzisiaj. :dry: Wszystko było by dobrze, ale mojemu się takie rzeczy zawsze w ostatniej chwili przypominaja…:wściekła/y: I najgorsze, ze mnie Glowa boli.:eek:

jagna25 ja tez mialam obciążenie 75 i mialam pobierane raz przed i raz po 2 godzinach i z zyly.

malpawzoo wiem ze wariactwo, ale ja jakos tak wole już mieć wszystko w tym roku, żeby pozniej już się nie stresowac, ze mi czegos brakuje. Pozatym mam w planie w styczniu pisac wreszcie moja prace magisterska, wiec wolalabym wtedy już mieć wszystko potrzebne w domu. I chyba jeszcze dzisiaj cos zamowie hehe ;-)
Jeśli chodzi o książkę, to na okładce pisze ze sa inne przepisy niż na blogu ale jeszcze nie ogarnęłam.

alesia fajny „bukiet” dostałaś! ;-)

ewa86 wszystkiego najlepszego dla Franka!!!! Wysciskaj go od nas! :-D
A jaki masz ten kamień do pizzy, bo bym sobie taki pod choinke zarzyczyła ale nie wiem na co zwrocic uwage.

malpawzoo Ja mam wlasnie maszyne do pieczenia chleba z lidla, bo dostalam od mamy pod choinke i chodzi bez zarzutu od 4 lat hehe ;-)

jaspis ja na razie stanika nie kupuje, bo obawiam się, ze pozniej będzie maly. Mysle nad kupnem tak krotko przed porodem.

secreto ja kupilam jedna paczke wkładek laktacyjnych tommee tippee i tam jest 100 szt. A pozniej juz bede kupowac wedlug potrzeby.

Nastka-83 udanego weekendu zycze! :-D

Koreczek Gratuluje udanej wizyty! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witamn Mikołajkowo i wietrznie :-)

U nas tez za oknem wieje,wieczorem musielismy pochowac wszystko z balkonu bo tak mocno wialo. A w nocy szkoda gadac nie moglam spac, potem doszla burza, Madzia sie bala, wiatr mocno wiał a w okna zmrozne kule sniagu bily, halas niedowytrzymania
Widze ze dzis mowa o pampersach ja dla Malej kupowalam pampersy a jak podrosla Haggisy dla mnie rewelacyjne i nawet sa lepsze niz pampersy. Ile ich uzywala na miesiac wychodzilo okolo 240 -260 pampersow:))

Kainkas to duzo lez i odpoczywaj ehhh nie wazne jak sie pokoj przyozdobi dla dzieciatka wazne by w tym pokoju czuc milosc :))

Koreczek co do tego , co potrzebujesz do szpitala najlepiej zapytac sie tam gdzie bedziesz rodzila bo kazdy szpital zapewne ma inne wymagania
Ale cisnienie masz wysokie .... no ale dobrze ze z dzidzia ok

Katrin ja tez sie mecze z katarem juz prawie tydzien :/

Aneta mam nadzieje ze malutka Twoja ma sie juz lepiej

Japis po paczce 1 i 2 potem bedziesz wiedziala jakie dokupywać

Susi pochodzisz z Mazur a powiedz mi dokladnie z jakich okolic bo na Mazurach mamy rodzinke :)

Josek super ze po wizycie wszystko ok !!

Monisa0605 uuuuu ale rzeczy zakupilas pieknie !!!!!

Nieznajoma zdrowka zycze

Secreto
sliczne te deekoracje :)

Alesia zdrowka zycze ,dobrze ze na wizycie wszystko ok z dzidzia no i gratulacje ze udalo ci kurtke kupic przed tymi wiatrami:)Hehe dowcipy ten Twoj mąz :))

Sto lat dla Franeczka !!!!!!
Zobacz załącznik 597823

Nastka Agnis , moj tez zalicza sie do tego grona ze jeszcze jest czas na kupowanie dla dzieciaczka :) Ci faceci!!

Agnis jak to byc zona Mikolaja hehe :))))

Ozila nie martw sie synek doleci do Polski :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry