reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś, polenta to kaszka kukurydziana :) Ja ją dopiero przy dzieciach odkryłam ;) Jak przestawałam kupować gotowce, a chciałam znaleźć jakieś urozmaicenie od manny :)

Aerobik przy dzieciach?:D
Ja miałam dwie wersje. W lecie: Nusia w chustę i latanie za Frankiem po placu zabaw. W zimie: pchanie wózki z Nuśka i ciągnięcie sanek z Frulikiem. Plus kursy pod górkę, żeby wyciągnąć na nią sanki ;)

Moniqa, miałam taki pas, ale nie polecam. Strasznie niewygodne dziadostwo. No i gorąco w tym. Może po cc się przydaje, ale po sn z Frankiem brzuch mi wrócił do normy sam, po Anieli też, choć już z większym trudem. Teraz stawiam na racjonale odżywanie, po karmieniu jakaś lekka dieta w razie potrzeby plus ćwiczenia głównie na brzuch, żeby mięśnie znowu wykształcić, bo schudnąć to jedno, a nie rozflaczyć się to drugie ;)

Zaraz jemy obiad, a potem jeszcze kurze, odkurzanie i zakupy, a wieczorem piekę sernik i prasuję. Uff...
A mówią, że w weekend człowiek od pracy odpoczywa :P

reklama
Ewa to mnie zaintrygowałaś, bo jeszcze nie słyszałam o czymś takim, to normalnie w markecie jest dostępne czy trzeba szukać w Almie?
No mi właśnie chodzi o to rozflaczenie brzuszka, ja tak samo po sn ładnie wróciłam do formy, a flaka, który mi został pokonałam brzuszkami, ale teraz jestem starsza i to nie to samo co wtedy... ;(

;Miałam na myśli to, że jak urodziłam Mata miałam 19 lat, a teraz stuknie lada moment 24 i widzę po swoim ciele, że to ju nie to samo :( a Ty chuda jesteś to co tu będziesz gadać za głupoty!!! ;)
Ty to masz ładną figurkę wariateczko...

Secreto - współczuję, ja nienawidzę swoich teściów i na samą myśl że mieliby mnie zaszczycić swoją obecnością dostaję mdłości gorszych niż w pierwszym trymestrze....

Co do pasów poporodowych to mnie uczono,żeby to odradzać pacjentkom - ponieważ powodują ucisk na narządy wewnętrzne i "rozleniwiają" mięśnie brzucha. Tworzą sztuczną stabilizację przez co mięśnie nie są zmuszone do aktywnej pracy. Ale oczywiście zdania są różne.

Okay, ale to nie zmienia faktu, że figurkę masz szczuplutką i daję sobie rękę uciąć, że po drugiej ciąży będziesz i tak dobrze wyglądać...po Julku ćwiczyłaś coś?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry