reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
JOASIA - Dzięki za namiary na sprzedawcę biustonoszy...:tak: wczoraj zamówiłam sobie 75 C bo już szukałam długo a akurat mojego rozmiaru nigdzie nie było:dry: i super, że masz już chustę...ja marzę o chuście ale może po ur. Dominisia pomyślimy jak kasa z ubezpieczenia zejdzie....

MARCIA - Super wiadomości z wizyty. Mam nadzieję, że chociaż u Ciebie GBS- wyjdzie ujemny ... Ja już załamana jestem totalnie :-(
No i kolejny tydzień ciąży za Tobą... !!Gratki!!

KAMAA - A zamierzasz rodzić sama???Kurcze... Ja to nawet nie wiem ale na Żelaznej na pewno lewatywy nie robią a o Solcu nie pytałam :confused:
co do karmienia DUŻYCH dzieci - siostra mojego M karmi swojego 4 latka ciągle, wszystkie, od śniadanka kanapeczek, obiadu...SZOK SZOK SZOK!!! Lata za nim jak o;pętana a on ma radochę :-( MASAKRA !!!

MAMUSIASYNKA - a TA Pani w przedszkolu to pierwszy raz taki numer ze spacerem zrobiła?? Bo u nas np. dzień wcześniej uprzedzała, że jak pogoda będzie w miarę (bez deszczu, burzy śniegowej czy coś) to idą na spacer i rodzice wiedzieli... No u Was zdecydowanie brak odpowiedzialności!!
CO DO KONTROLI ...MNIE TEŻ UCIESZYŁA :tak::-) oby do naszych porodów skończyli!!!
Może zjedz coś słodkiego i mała da Ci czadu???? A może nabiera sił i wieczorem będzie tańczyła...:tak: Nie martw się ale jak czujesz niepokój to może wsłuchaj się zaczepiaj brzuszek ponaciskaj i dostaniesz szybko odp.

MAMATEK - 3 LATA TEMU rodziła... ale wtedy TO BYŁ obowiązek, żaden okulista by nie wydał pozwolenia z taką wadą wzroku na poród SN!!! Ja bym na głowie stanęła a bym nie rodziła przy takie wadzie wzroku SN.... No strach!!!! :confused2: A co do tycia...no cóż można się pilnować dbać a i tak czasem nie wiele od nas zależy... Zrzucisz kochana..

MALPAWZOO - Z tego co wiem, u nóg paznokcie mogą być pomalowane nawet na kolory tęczy ale u rąk ZA NIC!!! :no::no: płytka paznokciowa to bardzo ważny wyznacznik Tego co dzieje się w twoim organizmie...chodzi chyba o zmianę koloru płytki czy coś...
No i super, ze możesz rodzić prywatnie na NFZ...:eek: W sumie jak to wycudowałaś??? No i powodzenia na wizycie!!!!

SECRETO - ZDRÓWKA dla Ciebie!!!

EWA - Ale ładna waga Antoniego...i SUPER, ŻE możesz rodzić w wodzie...ja ciągle o tym myślę...ale przy dodatnim GBS-sie chyba gin mi całkiem zabroni :no:

SUSI - a małą Ruś kojarzymy REWELACYJNIE :tak::-) BYLIŚMY tam w zeszłym roku na spływie kajakowym Boże ale jaja były...My kochamy mazury... A czy będziemy w tym roku ...Cóż od wielu to czynników zależy...ale to może na priva napiszę ;-)

MUNIUŚ - ALE FAJNA FOTA :tak: kocham góry i mazury :cool2:

MAŁAMAMA - To pochwalcie się jak już mebelki skręcone będą :tak:

MONIQA - LEŻ i odpoczywaj koniecznie...teraz to już żartów nie ma!!!

AGNIS - &&&&&&&&& ZA WIZYTĘ I koniecznie daj znaka jak po USG!!!

Ja też nie dolewałam płynu do zmiękczania tylko podwójne płukanie...ale mam kupiony jakby co...na tzw. później!!

KORECZEK - JA NIESTETY mam non stop suche dłonie, ileż kremów już używałam...no ale ja non stop coś robię w wodzie, jak nie pranie, to czyszczenie jak nie gary to co innego a RĘKAWICE...o nie ... no nie idzie... Nic nie pomaga... aktualnie smaruję czasem NIVEA balsamem...

MONISIA -&&&&&&&&&&&& ZA twoją wizytę kochana, oby było ok!!!

ALESIA -
U NAS zawsze latem jest problem z wodą...jak mnie to wnerwia :-(

JAGNA - GRATULACJE 32 tyg!!!

motorhead - Ładna waga maluszka, i chyba tylko cieszyć się z braku zgagi :tak:

UFFFFF doczytałam...

U nas jest prywatne przedszkole ale mimo sumy 400 zł nas na nie nie stać było :no: i młoda dostała się do Państwowego w mieście moich rodziców...Domiś zapewne też tam będzie za jakieś 3 lata chodził, bo tak jak wrócę za rok do pracy to potem 2 lata z moją mamusią będzie siedział...

Susi-wybacz, że nie pamietałam kto, ale wczoraj czytałam zeby o bólu zapomnieć i tak piąte przez dziesiąte. Dzięki, dzisij jest dużo lepiej:tak: na śniadanko płatki owsiane, obiad rosołek...będzie dobrze, jeszcze 2 tyg:)

Ostatnia edycja:
DZIĘKI DZIEWCZYNY - :tak:
Ja jestem w szoku...bo całą ciąże miałam może 1 infekcję ... a teraz zupełnie bezobjawowo jak pobrał mi gin ten wymaz to pewna byłam, że nic nie wyhodują...

MÓJ GIN wie o tym, że mam GBS-a bo natychmiast napisał receptę na macmiror i ECOVAG!!! do wizyty 13 Lutego mam być prze leczona.!!!!

Tyle, że ja się martwię bo jak mam wziąć ten antybiotyk na 4 godz. przed rozpoczęciem porodu????? No przecież ja wróżką nie jestem żeby wiedzieć że za 4 godz. akcja się rozpocznie...a martwię, się, że jakby co to za późno go podadzą :-(:-(:-(
A już było tak dobrze i spokojnie :sad::sad::sad:

Nikusia masz wziąc ten antybiotyk nie 4 godziny przed rozpoczęciem porodu tylko 4 godziny musi uplynac od podania do wyjscia dziecka na świat i BARDZO CZESTO ten czas nie jest dotrzymany bo porod postepuje szybciej......ale te 4 godziny sa bardzo na wyrost i dzieci sie rodzą zdrowe ( moja kolezanka tak miała) :-)

Nikusia, ja własnie też duzo robie w wodzie, co chwile naczynie, moczenie prania, poscieli, byle co i do wody rece pcham. Chyba wczoraj jak dawałam psu wodę, to miałam lekko wilgotne dłonie i mnie tak złapało, bo zazwyczaj nie mam takich problemów:no:

Co do wziecia antybiotyku przed porodem, moze na wizycie powiedz swojemu gin, ze nie bedziesz wiedziała kiedy akcja sie zacznie, bo nikt tego nie wie, moze ci cos doradzi :tak:

Ja dzisiaj torbę pakuje:tak: Jakoś ostatnio dyskomfort (@) miałam, te skurcze, a dzisiaj moja mała Misia tak sie rozpychała, ze aż łzy w oczach miałam. Położyłam się i ciągle sie tam wierciła, a jak wstałam żeby ogarnąć w domu, to brzuch twardy miałam i co chwile tylko z główki dostawałam w spojenie, aż mnie w pół gięło :szok: Taka cisza i nagłe łup z główki w to spojenie, masakra jakaś, chyba z 10 takich strzałów miałam:szok::szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry