reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

kaka a dobrze pobrałas mocz, co do cukrzycy to nie wiem w piatek masz lekarza, czy też wcześniej??

reklama
W moczu jakieś leukocyty i bakterie - czyżby to wina kubełka bo zapomniałam go umyć??

Wyć mi się chce.
Kochana najlepiej kupuj pojemniczki na mocz w aptece (groszowe sprawy) Podmyj się rano. Nasiusiaj troszke do sedesu,a pózniej dopiero do pojemniczka, ale nie siusuaj do końca. Moja Gin powiedziala,ze na poczatku pierwszy strumień zabiera barterie - dlatego trzeba srodkowy mocz:tak:i nie do konca. Bo na poczatku i na koncu sa bakterie- przez to moze być zły wynik! Co do leukocytów (białe cialka krwi w moczu) ja też mam podwyzszona ich ilość gin mowiła,ze podczas ciazy u niektórych kobiet-ten pozion wzrasta. Ale trzeba być ciagle pod opieka bo bardzo wysoki ich poziom moze byc grozny dla dziecka. Dlatego te badania moczu... Bralam Urosept przez 2 tyg, 3x dziennie po 2 tab. On jest ziolowy i nie szkodzi-pomaga pozbyc sie bakterii-moja gin mi przypisala. Czasem potrzebny jest antybiotyk... Jesteś pod stała opieką wiec nic sie nie martw-gin ci wszystko wyjasni:tak::-)

Pojemniczek był firmowy z apteki a mocz ze środkowego strumienia...bez skeirowania mi nie zrobią badan laboratoryjnych. Zobaczymy co gin powie w piatek.

A oto moja mała:)

Załączniki

• 01USG.JPG
    01USG.JPG
    56,3 KB · Wyświetleń: 49
  • 02USG.jpg
    02USG.jpg
    77,3 KB · Wyświetleń: 54
Dorotko śliczna Oliwcia.

Kaka tak jak mówią dziewczyny - może trzeba zrobić jeszce jedno badanie moczu.
Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Ale bakterie w moczu to niestety dość częsta przypadłośc kobiet ciężarnych.

Malena śliczne zdjątka bąbelka.

Kaka jedziesz do ARS medicala idu do kasy mówsz ze mocz ogólny płacisz 6 zł i po 1-2 h masz wynik. Lepsze to niż czekac do piątku.

Malene81 śliczne fotki jak ładnie widać mam bardzo podobne USG laury:tak:

reklama
malena81 sliczne
kaka ja badania robir prywatnie bez skierowania, po prostu mówie co chcesz, robie je w labolatorium w szpitalu, mocz, morfologia i glukoza 13 zł

Do góry