reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
heheheh ja też mam wizytę 8mego o 17.45 o ile mnie pamiec nie zawodzi;-)

Majka fajnie że z maluchem dobrze.

Majeczko i ja gratuluje dobrych wiadomosci!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja mam 6 wizyte i juz nerwowo patrze na kalendarz moze cos wzrogiem przyspiesze ;))

Jestem już po wizycie u lekarza. Czekałam bagatela 6 godzin! Ale nieważne.

Dzidzia zdrowa, waży ok 1200 g. Niestety szyjka się skraca, macica się napina i lekarz chciał mnie położyć na oddziale. Obiecałam leżeć grzecznie w domku i ustąpił, ale w razie czegoś mam natychmiast dzwonić i jechać do szpitala. Trochę mnie lekarz nastraszył, bo moja chłopina naskarżyła na mnie, że się forsuję :szok:. Powiedział, że mam bardzo trudną ciąże i tylko ode mnie zależy czy ją donoszę. Nagadał mi o skutkach przedwczesnych porodów itd, chyba tylko po to, żebym leżała odłogiem:sorry2:Ja naprawdę w porównaniu z niektórymi z Was NIC nie robię, ale to chyba i tak za dużo....:-:)-(

Ciesze sie ze dzidzia zdrowa:tak:i jaka duza:tak:
szkoda tylko ze lezec musisz, ale w sumie zawsze masz jakies wytlumaczenie jak bedziesz miec lenia:tak:
u mnie tez sie dlugo na wizyte czeka mimo ze sa zapisy na godziny:-(srednio czeka sie 3 godziny...ale te Twoje 6 godz to przeciez meka dla ciezarowki!!!:no:czy oni sa niepowazni?w tym czasie to sie odlezyn od krzesla nabawic mozna chyba...:tak:

Dziewczyny mnie od wczoraj boli spojenie -chyba tak to się nazywa...
generalnie ból jest w kroku, tak jakby się kości rozchodziły. Moja gin mi powiedziała, że podczas 2 ciąży nie powinno się nic rozchodzić a tym bardziej boleć. Powiedziała, że to skurcze macicy i mam nospę brać. Moim zdaniem to nie są skurcze, ale może się nie znam!

Ten ból jest bardziej po lewej stronie i trochę promieniuje w górę.
Miałyście z czymś takim do czynienia?
Bo trochę się stresuje, moja gin jest na urlopie i nie wiem co z tym zrobić... :-(

Wanilia po pierwsze ciesze sie ze dzieciatko ładnie rośnie ale z drugiej strony to nie ma zartów z ta twoja szyjka. Leż ile wlezie chocby te 8 tyg jeszcze. A mozesz powiedziec czy mierzył Ci szyjke i jaka masz długa????

Beza hmmmm nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ja zawsze miałam jakies dziwne kłucia w spojeniu i u mnie gin mówiła ze dlatego ze dzidzia nisko:confused: Teraz nawet mam tak ze wszytko co pod brzuchem to tak mnie uciska ze z bółu czasami nie moge:baffled:

Wanilia po pierwsze ciesze sie ze dzieciatko ładnie rośnie ale z drugiej strony to nie ma zartów z ta twoja szyjka. Leż ile wlezie chocby te 8 tyg jeszcze. A mozesz powiedziec czy mierzył Ci szyjke i jaka masz długa????
czarna tylko palcem sprawdzał, że tak ujmę dosadnie, nie mierzył tą głowicą do usg więc nie wiem ile długości, ale powiedział, że przez to moje dwukrotne łyżeczkowanie szyjka jest osłabiona, dlatego trzeba uważać.

reklama
Ok dzieki. Tak tylko pytałam z ciekawości:tak:

A ja dzis zadzwoniłam do mojej gin bo niebyłam pewna czy sie rejestrowałam na za tydzien i była by klapa bo sie niezarejestrowałam. Ale juz błąd poprawiłam:-p

Do góry