reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Odebrałam wyniczki krwi i jakby zelazo się porpawiło hurrra
Tarczyca chyba też w normie ale...mam zwiększoną liczbe granulocytów. Gdzieś tam czytałam, że może tak byc w ciaży ale wiecie ja wariuję jak widze, że jest coś nie tak. Jutro idę do rodzinnego to mnie trochę pewnie uspokoi i wysle do kardiologa żeby dalej obadać moje serducho. Tymczasem ja się czuję naprawdę dobrze.

Kaka fajnie, że wyniki są w normie.

Dziewczyny a kiedy w ciazy powinno sie pojsc do okulisty, bo moja gin powiedziala ze da mi skierowanie bo mam wade ale jakos na razie cisza na ten temat:confused:

Asiu ja myślę, że powinnaś już dostać skierowanie.
Jeśli wada jest dość duża i może być przeciwskazaniem do sn, to powinnaś dostać zezwolenie na cc.

Kaka najważniejsze, że dobrze się czujesz. :tak:
Dziewczyny a kiedy w ciazy powinno sie pojsc do okulisty, bo moja gin powiedziala ze da mi skierowanie bo mam wade ale jakos na razie cisza na ten temat:confused:

Blondi już powinnaś dostać, ja już byłam. Z tego co mówiła okulistka, to b. poważna wada wzroku jest wskazaniem do cc, zresztą tak jak mówiła Madzieńka :-) ewentualnie "słaba" siatkówka, która w trakcie trudnego porodu może się odkleić.

Witajcie dziewczyny, ostatnio niewiele się odzywałam bo pracowałam i na dodatek lekarze załamali mnie kiedy stwierdzili że jeden z dzidzusiów ma zespól downa [ mam bliźniaki] ale na szczęście się pomylili i odżyłam.... ja chuba we wrześniu urodzę bo jestem naprawdę wieeeelka..

Hej dziewczyny.
Soryy za opóźnoioną relację, ale wczoraj po usg byliśmy tak uchachani, że tylko siedzieliśmy , przytulaliśmy się, mizialiśmy i śmialiśmy.

Według OM 29,5 hbd, według USG Mały jest w 30,5 hbd:tak:
Jest duży. Waży 1554 g i wszystko z nim w porządku. Wody płodowe też w porządku. Skurcze nie narobiły szkód w mojej szyjce, więc lekarz był bardzo zadowolony.
Śmiechu było co niemiara - lekarz: "o siusiak... hmmm.... duży ten siusiak.... hmmm w zasadzie to jest siusiak długo, długo nic i dopiero dziecko":-D:-D:-D

Będę rodziła u niego na oddziale, czyli na II bloku porodowym w Klinice medycyny Matczyno-płodowej ICZMP...

Dostałam opierdziel, że jak szłam do szpitala to do niego nie zadzwoniłam i że poszłam do innego szpitala niż do niego na oddział, ale przynajmniej wiem, że nie można eksperymentować. A dzisiaj mam śpiocha cały dzień, bo Młody w nocy szalał okropnie. Tymbardziej, że już jest ułożony głową w dół i prostuje swoje długie nóżki prosto w mój żołądek i wątróbkę;-)

Aha, do powtórzenia test obciiążenia glukozą teraz 75g, dla niego to 138 to za blisko granicy
Rzeczywiscie, fajny lekarz. Ciekawy sposob interpretacji obrazu:laugh2:

ja dziś miałam ale przełożyłam bo z laura nie dam rady. A Robert sie śmieje, że jeszcze sie okaże że pójde na nastepna wizyte z dzieckiem na ręku:rofl2:
Oby Twoj sie jednak pomylił :tak:

reklama
Do góry