reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dziewczyny - mam to samo :sorry:
A my dzisiaj do Krakowa do neurologa jedziemy :sorry: sprawdzić wyniki USG głowy.... miałyście lub Wasze dzieciaki kiedyś EEG głowy????? nie wiecie czy w takich przypadkach warto robić????

reklama
MMaksa tak jak dziewczyny piszą, nie czytaj w necie bo ja już też nawkręcałam sobie przez różne fora głupot, trzymam kciuki żeby maść pomogła :tak:
Aniaaa dużo nie pomogę bo mój Seba miał ale już jako 10-latek do badań sportowych, tylko że musiał mieć zupełnie nieruchomo głowę i się wyciszyć, nie myśleć intensywnie ;-), więc nie wiem jak to takim maluszkom robią. Trzymam mocno kciuki za wyniki Szymcia

Hej, dzięki !! my już po lekarzu!! Nie miał jednak EEG...pomimo, że ten ośrodek specjalizuje się w EEG lekarka stwierdziła, że nie ma sensu mu robić. I tak: motorycznie w porządku - nie należy do szybko rozwijających się motorycznie dzieciaczków, ale mięśniowo przygotowany jest do chodzenia, możliwe, że tak sprawnie opanował raczkowanie, że nie spieszy mu się. Byliśmy godzinę w gabinecie, więc wyoglądała go na wszystkie strony, bardzo grzeczny był, strasznie zaciekawiony - mówiła, że rzadko się zdarza, żeby dziecko w ogóle nie płakało, szczególnie przy uderzaniu młoteczkiem - a on obserwował i śmiał się. Bardziej niż motorycznie rozwinięty jest umysłowo i w mowie. Więc pod tym względem mówiła, że zupełnie nie ma się czego czepić. Jedynie to USG głowy nie jest idealne i zbyt duże ciemiaczko. Skierowała nad do neurochirurga który robi USG główki, mówiła, że raczej jest dobrze, bo wodniak się zmniejsza, ale woli, że tamta zobaczyła to i sama stwierdziła czy czekamy aż się wchłonie, czy trzeba coś robić, tym bardziej, że gdyby się powiększał (oby nie!!!!) to może powodować napady padaczkowe lub niedorozwój.

Aniu no i Gicior teraz tylko potwierdzenie od neurochorurga i można spać spokojnie:-p:-p

A Ja u mojego wyczułam takie zgrubienie na czaszce:sorry::sorry: Mój M ma tzw grzbiet na czaszce (pod włosami tego nie widać) takie układ czaszki ale mały wcześniej nie miał tego nie wiem czy gdzieś pierdyknął czy co:sorry::sorry: Dobrze że w czwartek wizyta to pediatra to zobaczy. Nie powiem już mam czarne wizje przed oczami:cool:

reklama
Aniaaa to dobre wieści :tak: a neurochirurg na pewno je potwierdzi
czarna też myślę że w coś uderzył główką, nie denerwuj się chociaż ja na pewno robiłabym to samo :tak:

dziewczyny mam pytanie do tych które już robiły szczep. odra, świnka, różyczka czy dzieci po nim jakoś reagowały, np. gorączka, marudzenie większe, bo muszę po szczepieniu małą zostawić z mamą na większość dnia i nie wiem czego się spodziewać

Do góry