reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dzięki dziewczynki za podpowiedzi. Męża wysłałam po Delicol, aczkolwiek kazalam zapytać farmaceutkę co sądzi o Infacolu i Boboticu dla takiego maluszka. Wczoraj zjadłam pierogi ze śmietaną i obawiam sie że moze ta śmietana zaszkodzila. Muszę wyeliminować z diety chyba mleko krowie i produkty z nim powiązane, zobaczę czy to nie alergia na to mleko. Achh serce boli jak nie można pomóc własnemu dziecku :(.

reklama
Montana to naprwno nie od pierogow ze smietana. Znam takie dziewczyny co karmiac piersia jedza wszystko od samego poczatku. Nawet u mnie w szpitalu po porodzie dostalysmy parowce z owocami i ze smietana na obiad. Jezeli by to byla skaza bialkowa to wydaje mi sie ze maluszek mial by wysypke albo zmiany na skorze. Ale moge sie mylic.

montana u nas zaczęły się kolki od 6 tygodnia i zakończyły się przed 4 miesiącem. Przerobiliśmy chyba wszystko (mimo, ze u nas te kolki nigdy jakieś dramatyczne nie były, ale wiadomo- chce się temu dziecku ulżyć): Infacol, Sab simplex, Delicol, Bobotic forte, Debridad- właściwie wszystko pomagało na podobnym poziomie czyli działało jakieś 3 dni potem koniec. Debridad raczej na zaparcia pomógł. Delicol- uwaga u nas w nasilił bóle, to są czyste enzymy trawienne, więc jesli nie ich brak jest problemem u Twojej Niuni, to nie pomoże albo jak u nas pogorszy. Obserwuj, bo jednak czasem pomaga dzidziusiom. I wytrwałości Kochana- to minie! Szybciej niż Ci się wydaje :)

Montana kolki moga byc od narodzenia tak naprawde. Mi lekarz pozwolił dawac espumisan i bobotic forte od poczatku i tak dawalam, zreszta w szpitalu polozne tez dawaly dziecia wiec napewno jest to bezpieczne. Dawaj taka dawke Simeticony aby wychodzila co w sabsimplex.

Lilka ale tu pewnie nie chodzi o skaze tylko o to ze laktoza zle dziala na jelitka i dziecku gorzej jest sie wypróżniac ja jak ograniczylam nabial ale o polowe to tez zauwazylam ze Sonii lepiej sie załatwić i wyprykac.

Dziewczyny to ja z tych co karmią piersią i je wszystko :) w szkole rdzenia laktacyjna mówiła ze teraz jest nowa szkoła i mozna jesc i pić wszystko :) zapomniałam zapytać tylko czy serów plesniowych to tez sie tyczy :) bo alkohol to wiadomo bo do krwi die przedostające procenty :)

Wczoraj byliśmy u pediatry bo młody niestety katar miał i częściej psikal a ze idzie weekend to wolałam zeby go osluchal , osluchal i ok , prawdopodobnie dopiero cos sie rozwija no ale u nas M i Ja podziebieni :/

Dziewczyny kupiłam projektor- pozytywke Franio jest nią zachwycony polecam :) ma 28 melodyjek/odgłosów . Najbardziej podoba miś wp szum wody albo jak ząbka rechocze :) sa tez kołysanki , jest tez wejście na kartę pamięci , zapewne mozna swój repertuar wgrać :) a na suficie wyświetlając siebibrazki :) wstawiam linka KOLOROWY PROJEKTOR LAMPKA Z POZYTYWKĄ, NOWOŚĆ! (5148611869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 75
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 64
Genna super Franio a i projektor też ;) ja mam z chicco ale rzadko wlaczam chyba musze to zmienic ;)
Montana polecam noszenie malej na dłoni brzuszkiem do reki to naprawdę działa cuda. Jak byłam z małym w szpitalu to tam był taki mały Jasio on miał straszne kolki nic nie pomagało a wyciszał się i uspokajał właśnie w takiej pozycji u taty najlepiej ;)
Lenkabar no moj mały do chudzinek nie należy ale widze że mu tak smakuje to mi szkoda mu nie dać ;)
Madzia moj jak poczuł inne jedzonko to mleczko też poszło w odstawke ale 3 butle zjada ;)

Ostatnia edycja:
Majka muszę spróbować takiego trzymania jak piszesz :), bo ogólnie widzę że jak na brzuszku malutką położe to też jest jej lepiej ;-).

Genna zazdroszczę ci że mozesz jeść wszystko, a maluszek nie ma żadnych dolegliwości. W szpitalu jak rodzilam byla położna laktacyjna, ktora też mówiła że mogę wszystko jeść, poza tym mówiła ze kiedyś dziecko musialo odbekiwać po jedzeniu teraz juz nie. A położne te zwykle zaprzeczaly, kazaly odbekiwać, a i jak wypilam sok jabłkowy to malutka tak cierpiala i mówili ze taki sok fermentuje w jelitkach maluszka. A laktacyjna wczesniej dala przyzwolenie na taki sok heh, co szkola to inaczej. Wolę uważać.

Moj M kupił ten delicol, farmaceutka nie chciala sprzedać Bobotica bo jest od 1 m :baffled:. Ale jak nie pomoże ten delikol to pojde do innej apteki i kupię Bobotic. Kupił też herbatkę koperkową i mówiła bym ją piła, a dodatkowo dawać z butelki po 10 ml dla niuńki. No zobaczymy :sorry2:

Dziewczyny no nie ze tak kolorowo u nas bo młody strasznie ulewa , nawet bo długim kangurowaniu, odbiciu i takie tam , jak go odkładam do łóżeczka to zaraz , albo czas manewry na rękach , tylko go odwroce na plecaki :/

reklama
Mam prośbę do mam posiadającech Chicco Polly Magic 3w1 - podajcie mi proszę jaka ma szerokość (w miejscu nóżek) wersja dla maluchów z wkładką czyli ta pierwsza od urodzenia. Zastanawiam się nad kupnem ale muszę wiedziec czy moja niunia zmieści się w tym wstrętnym aparacie na nogach a zajmuje on prawie 40 cm ....

Do góry