reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

No to u nas poszly pierwsze lyzeczki marchewki:)
jak dla mnie marchewka jest paskudna...pff...Michas na razie nie do konca jarzy o co chodzi z lyzeczka i sie wkurza, ze sam nie moze regulowac tempa jedzenia. Jak mu sie konczylo w buzi to zaczynal krzyczec, wtedy ja mu lyche, to memlal i znowu krzyk, ale jak mu probowalam dac zanim zaczal krzyczec, to buzi nie chcial otworzyc.
Mam nadzieje, ze szybko sie nauczy ze wystarczy buzie otworzyc aby uzupelnic poziom jedzenia:)
No i pierwsze ubranko lezy w odplamiaczu.
Fajnie, ze macie juz taki staly plan dnia u mnie niestety to sie jeszcze nie wyklarowalo, wszystko zalezy od tego o ktorej Michas sie obudzi pierwszy raz.

reklama
U nas też 5 karmień, w tym już tylko 1 zwykłe samo mleczko. A tak to 2x kaszka na mleczku, obiadek, deserek+mleczko. No i duuużo soczku pół na pół z wodą

Bziobziok sama marchewka jest jednym z najgorszych posiłków, także spoko będzie lepiej :)

Esiek nie wyobrażam sobie teraz pakowania z dzieckiem! Bądź dzielna, jakoś dacie radę :-D

Dziwilam sie, ze Wasze dzieci tak dlugo spia w ciagu dnia, a moj syn spi dzisiaj juz ponad 2h. Huuurrra!!!
Lenka, a ile dni po marchewce dalas inny sloiczek?? Bo ta marchewka jest na prawde paskudna. Mam jeszcze kupiona dynie, brokula i marchewke z ziemniaczkiem. Oprocz tego deserki ale z nimi jeszcze poczekam az wprowadze warzywka.
Esiek, a na jak dlugo jedziecie? My na 4 dni sire spakowalismy, to i Wy dacie rade. Tylko o wanienke sie nie martwilam, bo moi rodzice kupili.

Ostatnia edycja:
Jedziemy na 9 dni.

Nadal nas pakuje a raczej = próbuje zgrać zajmowanie się Gosią z zebraniem rzeczy i upchaniem tego w walizki. Dramat. A mase rzezy jest mi do wieczora potrzebne - butelki, mata, zabawki więc to dopiero w nocy zapakuje.

Cześć dziewczyny! Z góry przepraszam, że wbijam się w Wasz wątek;)Jakoś tak przypadkiem zobaczyłam, że u Was właśnie przewija się obecnie temat rozszerzania diety, a bardzo mnie to aktualnie zajmuje, więc mam nadzieję, że się nie pogniewacie, że wskoczę tu z małym pytaniem;)Otóż za mniej więcej 2 tyg będę chciała zacząć podawać Małemu kaszkę czy kleik na noc i tu w tym temacie chciałabym się poradzić:)Tzn czy takie lekko zagęszczone mleko dajecie przez smok do kaszek czy zwykły?No i czy od tego rodzaju produktów zaczynałyście rozszerzanie diety czy najpierw słoiczki?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

Bzibziok na następny dzień po marchewce podałam marchewkę z ziemniaczkiem, a jeszcze następny, następny dynię. I jakis czas tak żonglowałam tymi trzema smakami. Szybko też wprowadziłam owoce. Brokuła jeszcze nie podałam, mimo, że jemy juz wszelkie mięska i ryby, jakoś mi się wydaje za bardzo wzdymający. Ale wiadomo co mama to inna teoria :p

Różyczkowa ja też zaczynałam od kaszki, raz czy dwa też kleiku. I właśnie ze względu na te problemy ze smoczkami szybko zaczęłam zagęszczać mocniej, żeby móc podawać ze smoczka specjalnego do kaszki

A jaką ilość tej kaszki nasypać na pierwszy raz i czy to pierwsze podanie może być na noc czy lepiej na początek rano?Niby przy starszym też przecież to robiłam a za wiele to jakoś nie pamiętam:-D

reklama
Ja na poczatek dalam na dzien, zeby wlasnie wyprobowac smoczek ktory Esiek polecila wieloprzeplywowy tommego tippa. Nie chcialam ewentualnych problemow na noc zeby malego nie rozbudzac.
Dalam poltorej lyzki stolowej kaszki na 150 ml wody. Zreszta dalej tak daje bo malemu podeszlo.

Do góry