reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Madzia ja tez kupuje rozne sloiczki, a babydreams nawet czesto. Z tej firmy lubi tez kaszke na dobranoc bananowo-grysikowa, ale ona jest po 5 msc.

Lilka: sprawdzilam w ksiazeczce i Wiki w sumie przez ostatnie 3 miesiace przybrala zaledwie 500g, a w ostatnim miesiacu tylko 80g i nie zlecono mi zadnych badan :/

Madzia i Piotr czekalam na wiadomosc od Ciebie czy Hania zaakceptowala ta butelke a tu niestety klapa. Uparte te Nasze dziewczyny ;) Daj znac jak z tym tommee tippee.

reklama
Minni mi pediatra powiedziala ze minimum 500 g na miesiac musi przybierac.Wedlug niej przytyla malo i dlatego kazala zrobic badania krwi. Tak dla sprawdzenia czy wszystko ok.

Lilka: jesli przy kolejnej wizycie i wazeniu Wiki znowu cos malo przybedzie na wadze to sama upomne sie o te badania, choc mam nadzieje ze teraz Wiki troche nadrobi bo zaczela znowu jesc sloiczki i kaszki, a nie tylko piers. Dzisiaj dalam jej pierwszy raz dupke od chlebka i byla zachwycona :-)

Dzien dobry dziewczynki . Chcialam sie przywitac juz jako mamusia . Nasza Zosieńka przyszla na swiat 26.02 o 1:50 robiac tym samym niespodzianke urodzinowa dla swojej babci a mojej tesciowej z okazji 50-tki hihi. Karmimy cycuszkiem,mam tyle pokarmu ze niestety przechodze kryzys bolesnych i twardych piersi. Co malutka nie doje to odciagam laktatorem,potem robie zimne oklady no nie fajne to jest. Ale chce ja karmic cycuszkiem wiec zniose wszystko.
Skradla nasze serduszka od pierwszej chwili. Patrzac na nia wiem ze warto bylo tyle czasu walczyc. Ale nie ukrywam ze juz mi brzuszka brakuje hihi. Ciaza to cudowny stan,ale macierzynstwo to juz w ogole spelnienie marzen.
Dzis mamy ogromna nadzieje ze wyjdziemy do domku. Malutka miala zoltaczke. Dzis pobrali krew na ta bilirubine i jak bedzie ok to mam nadzieje ze nasz skarb pozna swoj domek.
Pozdrawiamy

montana witamy Zosieńkę niech się Wam dobrze maluszek chowa :-).

Lilka no właśnie z powodu niedowagi ta morfologia i na wizytę do alergologa bo Marcysia jest uczulona na mleko . To prawda że dziecko powinno w miesiącu przybrać od 0,5 do 1 kg. Ja tak się za Marcyśkę wzięłam że przez 2 tyg. przytyła mi 430 gram teraz troszkę przystopowałam i zobaczę za tydzień bo mam wizytę ile przybrała. Ale cieszę się jeśli chodzi o te słoiczki babydreams bo widziałam ze Marcysi smakował no my jeszcze na tych po 4 m-cu ale i tak jest w czym wybierać.

Czuje sie bardzo dobrze. 2 pierwsze dni slaba bylam. Na szczescie obylo sie bez ciecia krocz,jedynie peklam na 1 szew w przedsionku. Rany nie czuje . Cudowne uczucie byc mamusia. Moj maż zakochany w coreczce az milo patrzec

reklama
Bzibziok - faktycznie synek wygląda jak "chłopiec" a nie niemowlak. Śliczny jest skubaniec.
Masz racje po Gosi nie widac jej wagi ale ona tez jest dłuuuuga wiec sie rozklada to.

Madzia - te babydream to marka Rossmana? Ja tez na pewno je wyprubuje.

My nadal sie urlopujemy, wlasnie zastanawiamy sie nad wyjazdem do term ale troche sie boje bo teraz coraz to nowe przypadki Odry a tam jednak przez ferie chyba pol polski dzieci bylo :/

Magda - rozumiem Cie ze placzesz jak mowisz do Zosi. Niestety tez tak mam plus do tego niepohamowana manie calowania jej, az mi czasem glupio ale buziakuje ja non stop niemalze.

Gosia juz po soczku jablkowym - chyna bedzie ulubiony :) Dzis lecimy marchewka-jablko.

W zakopanym wczoraj wiosna i 15stopni a dzis pol metra sniegu i nadal sypie :D

Montana - jeszcze raz ogromne gratulacje.

Do góry