• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Mam pytanie czy ty karmiłaś piersią? Bo ja karmie i nie wiem kiedy moge wprowadzać jakieś nowe rzeczy?
Mleko matki przez pierwsze 6 miesięcy zaspokaja wszystkie potrzeby żywnościowe niemowlęcia z wyjątkiem witaminy D3. Profilaktyczne podawanie dawek 400 jm dziennie skutecznie zapobiega krzywicy. Kończąc 6 miesiąc życia niemowlę wymaga wprowadzania dodatkowych posiłków. Jako pierwsze wprowadzane są posiłki bezmleczne:tak: :happy:

Ja Madziu karmiłam piersią tylko jakos 2tygodnie po powrocie ze szpitala. Tylko ze ja wygodna byłam.. i wolałam dać małemu butlę mleczka bo wiedziałam ze lepiej sie naje a po jedzieniu z cyca płakał mi duzo... i sie denerwowałam ://

Madzia jak maluch skonczy 4miesiace to wtedy mozesz ewentualnie cos mu dodac do menu :) np kaszki z bobovity, obiadki zupki i deserki
Ale nie wczesniej
:happy:

Madziu nie wczesniej jak mały skończy 4miesiące :)
możesz jeszcze wejsc na forum gdzie dziewczyny mają dzieci w twoim wieku i z nimi porozmawiac popytać:) ja ci tak juz za bardzo nie pomoge wybacz.
Buzka

znikam
do pozniej;-)

reklama
Mamo sówko fajnie cię znów "słyszeć". Dobrze że wszystko jest z Sóweczka w porządku.Wiecie zapisałam się dziś do jeszcze jednego lekarza na wizytę na 20 października. Zobaczymy co on mi powie.

Hehe ja też wizytę mam 20 października i wtedy może dowiem się czy Sóweczka czy Sówek w brzuszku siedzi:-) kroczek gratuluję Ci fasolki w brzuszku i życzę spokojnych 9 miesięcy:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry