reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Dzień dobry dziewczyny:-D ehhh jak mi się wstać nie chciało, a jeszcze pogoda taka, że najlepiej w łóżku cały dzień leżeć:tak:

W sobotę byliśmy u mojego Dziadka na urodzinach:-) było super, Bartix wyszalał się z wszystkimi ciociami:tak: ciotki, które Go rzadko widzą w szoku, że już tak dużo mówi:happy: jeden wujek przyniósł chyba z 200 zakrętek dla ciotki, która je zbiera i Bart wszystkie je wywalił na dywan i nie było Go chyba przez godzinę tak mu się spodobały:-p

Wczoraj my mieliśmy gości, bo kuzyn od Wacka przywiózł do nas na tydzień swoją córkę:tak: ona do 5 klasy idzie to już fajnie się z Bartem pobawi i mamie troszkę pomoże:-)

Oczywiście wkurzył mnie teściu, ale już to olewam i na szczęście przejmuję się tylko chwilę:sorry2: gości się pytają kiedy Wacek wraca, a my wszyscy, że nikt tego nie wie, bo może przyjechać w każdej chwili, ale jeszcze trochę tam siedzieć, a teściu taki tekst: gdyby ONA (nie Ania albo jakoś inaczej tylko ONA) załatwiła sobie zwolnienie od lekarza, że jest chora to by Wacek przyjechał:baffled: ehhh w ogóle co ma piernik do wiatraka to nie wiem, ale już się we mnie zagotowało:wściekła/y: i mówię mu, bo już nie wytrzymałam, że Wacek nie ma wracać tylko pracować, żeby jak najszybciej skończyć i dopiero wrócić już na stałe:tak:
wszyscy w śmiech:-p potem jeszcze jedną akcję odwalił jak goście pojechali, ale już to pozostawię bez komentarza, bo tylko się wszyscy niepotrzebnie wkurzają przez niego:wściekła/y: oczywiście Wacek jak mu powiedziałam to chciał do niego dzwonić i Go opier*****, ale powiedziałam, żeby dał sobie spokój:sorry2: Wacek powiedział, że mam Go olać i tyle:tak: tak też robię, ale czasem to co on robi przechodzi wszelkie pojęcie:angry: już kiedyś powiedziałam Wackowi, że w tym domu nigdy nie będę czuć się swobodnie i jak u siebie, bo ten człowiek samym swoim BYCIEM mnie irytuje...:crazy:

Później do siostry będę dzwonić, bo na wczoraj miała termin, ale coś ten mały Bałżej nie chce się wykluć:szok:

A jak Tam u Was dziewczyny po weekendzie???

reklama
cześć kochane.....

melduje, że wszystko sie rozwiązało....
te plamienia przerodziły sie w normalną @...
więc luzik....tylko, że przylazła o kilka dni wczesniej...i teraz to juz zupełie nie wiem jak sobie wykalkulować TE dni...no nic....juz zapowiedziałam Z, że teraz musimy co dwa dni jak w zegarku, żeby jakos utrafić....
jest dobrze...bo jak sie rozkręciła w czwartek...to dziś już prawie koniec...więc od jutra kolejne milusie przytulanki....

Dobry.

Ja leżę jeszcze w łóżeczku. Pati śpi ze mną. Od tego zadławienia źle sypia budzi sie w nocy płacze i piszczy . Pewnie to trochę po trwa zanim o tym zapomni.

Jaki miałam piękny sen ! Śniło mi się że Piotrek siedział przy moim łóżku i głaskał mnie po brzuchu (byłam w ciąży) i w pewnym momencie brzuszek zaczął sie ruszać. Normalnie papa mi sie cały czas śmieje chociaż wiem ze zawsze sie śni na odwrót.

Mama olej teścia . Też zacznij po nim bardziej jeździć należu mu się. A kto wie może w tedy sie uspokoi.

Martolinka mówisz ze idziesz na Gienka to miłej zabawy. A mogę zapytać ile kosztują bilety bo mnie ciekawość zżera

Karolcia
Owocnego dunga dunga .

No to ja dziś dostałam o...(regularnie jak w zegarku co 26 dni) i chciałabym następnego nie dostać.Po jakim czasie robicie test? Jak powinien przyjść okres czy trochę szybciej z ciekawości?

Dziewczynki zostało 5 miesięcy do staranek i chciałam Was zapytać jak mogę się przygotować do ciąży? W sumie to powinnam to wiedzieć ale poprzednio to była raczej spontaniczna decyzja i zaszłam w 1 cyklu. Na pewno muszę trochę schudnąć :p ale jakieś badania czy cuś?? Co radzicie?

hej babole

Viola z corka robilam test po tygodniu od terminu, jakos przyjsc nie chcialo, ale bardziej myslalam, ze torbiel mi sie nie wchlonal, zreszta bylam w temacie w ogole zielona bo nie sadzilam, ze w pierwszym cyklu zajde. Z czyms co mam teraz robilam przed okresem 2 lub 3 dni /juz nie pamietam/z popoludniowego siku. Ale ja wiedzialam juz szybciej, ze cos nie halo

lanjaa pewno do gina bym poszla i morfologie zrobila plus hormony.

Lelek no reki juz odgryzc nie chce z bolu:-D i juz nie mam odczucia, ze chce wypasc, ale i tak nia nie ruszam. A Ty jakie samopoczucie?

maron maluch+brzuszek uroczy. Ale wiesz prawdziwy brzuszek ciazowy to taki, ktorego ma sie juz serdecznie dosyc:-D ja juz nie moglam i tylko stekalam, ze chce rodzic:-D arbuzowe ciasto jeju tego bym teraz nie ruszyla, widze, ze juz po rewolucjach pierwszego try u Ciebie.

a mnie bobo serwuje takie kopniaki jakich nie mialam z cora, widocznie lozysko nie jest na przodzie.

pozdrawiam Was

wpadam tylko na chwile zameldowac ze zyje...
co prawd ledwo bo Milosz jest ostatnio nieznosny, dzis np obudzil sie o 6, nakarmilam, przebralam, wrzucilam z powrotem do łozeczka i jak zwykle dalam do zabawy moja kosmetycke skladajaca sie z roznokolorowych lakierow do paznokci, celem przedluzenia swojego snu. Sni mi sie ze jestesmy na łace a Milosz je kupy krowie i ma cala buzie brudna, budze sie a on!!! odkrecil moj ulubiony lakier, perlowy roz i wysmarowal rece, nogi, posciel:szok: dobrze ze nie jadł tego:szok: gizmak moj niedobry! ale jak go odkrecil?? skoro łukasz mocno zakrecil

Bylam w koncu zarejestrowac samochod ale jade jeszcze raz jak smyk wstanie bo jeszcze do ubezpieczalni i do sklepu dzieciecego musze isc. A i z racji tego ze jestem w ciazy zakupilam dla Milosza spacerowke typu parasolka zebym z i do samochodu nie musiala dzwigac tej zwyklej. Wogole to brzuchol mnie boli:wściekła/y:
A tak poza tym to czuje ze bedzie córa:-) bo zabiera mi urode... pryszcze, okropna cera na twarzy...

pocieszam wszystkie ktore sa nad Morzem Czerwonym i wierze ze juz wiecej sie tam nie znajda!

Bunny piekny sen!

witam :-):-)
anastazja tak, tak chodze prywatnie do ginekolog i na prywatnej wizycie dostalam l4 :-)
Liv czy ja wiem czy takie rewolucje byly :-D jak tak czytam kolezanki z innego forum to powiem Ci, ze chyba najlepiej ze wszystkich znioslam te pierwsze tyg :-D poza tym pozno sie zaczelo i szybko skonczylo :-) jest dobrze, poza tym wszystko to cieszylo jednak :-) a ciasto arbuzowe powiem, ze moglabym caly czas jesc :-) nadal nie mam ochoty na smazone, ciezkostrawne potrawy :-) pewnie dlatego schudlam 2 kg
Mysle co by tu na obiad upichcic

Witajcie,
jesieni ciąg dalszy grrrr

Karolcia , Viola kolejny cykle bedzie owocny:tak: a jakie przyjemne sa te staranka:-D

Bunny bilety kosztuja po 35 złotych za osobę wiec malutko a koncert jest taki klubowy raczej:tak:
Mama Sówka tescia olej , bo juz nie da sie go wychowac...
Lelek a jaka parasolke kupiałas?

Viola test najlepiej robić w dniu @ , albo jeszcze pozniej , ale wez tu człowieku bądz cierpliwy:)

Lanjaa obowiazkowo wizyta u gina , cytologia , leczenie infekcji. Do tego dentysta , mozesz tez zrobic badanie ogólne krwii , hormonów tarczycy;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lelek a mam nadzieję że bedziesz miała córę. A po porodzie bedziesz miała skore jak pupcia niemowlaka. Co tam kupiłaś w dziecięcym sklepie?

Viola nie ma co przed dniem @ testować bo jak widać dobrze na przykładzie naszego Lelka ze testy sie mylą.

Byłam u fryzjera fryza se strzeliłam. W kaflandzie kupiłam kredki ołówkowe 50 szt. za 8 zł. Ciekawe co to warte . Jak tak dalej będzie chłodno to będę musiała Patiemu po kupywać ciepłejsze ciuchy bo zaraz ze wszystkiego wyrośnie. Jeszcze trochę przyjedzie bratowa będę jej farbować włosy. Ona będzie schneła w domu a ja będę latała po dworze z dzieciakami.

Za 9 dni będę testowac . Staram sie o tym nie myśleć ale jak tylko mnie coś ukuje lub za boli to juz świruje. Ide sie myć to oglądam cyce i świruje bo juz powinny sie zmieniać na ciotkę a tu nic. Jak bozie kocham mój umysł wymaga leczenia najlepiej elektro wstrząsy .

Ostatnia edycja:
Do góry