reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Wika co tam ciekawego dzis robisz ze sie nie odezwiesz ?

Lanja Martolinka pisze juz wszystko . A ja ze swojej strony proponuje kwas foliowy.

Mmona lepiej juz sie czujesz?

Anaztazja a Ty co sie nie oddzywasz?

Lazurek jak sie Tobie układa?

Martolinka ja juz sie wzięłam za mierzenie temperatury. I mam od 7 dni 36.8 więc raczej d*pa z tego cyklu. Ale taka miała iskierka nadziej jeszcze sie tli.

Dwie strony dziennie to tyle co nic . Czy ten wątek umiera?

Ostatnia edycja:
Bunny a wyłóż mi tak łopatologicznie o co chodzi z tą tempką? jak mierzyć ? kiedy? jaka temperatura świadczy o owulce a jak nie? jaka zapowiada fasole? tłumacz:-)

Martolinka z tego co ja kumam to cykl składa sie z dwóch faz z przed owulacji i po . różnią się one skokiem temperatury przynajmniej 0.2 stopnie .jesli trzy dni pod rzad ta temperatura podwyzszona sie utrzyma to mozna podejrzewac, ze do owulacji faktycznie doszlo. Owulacja poprzedza 12-24godz wzrost temperatury. progesteron utrzymuje wysoką temperaturę i jeśli się udało za ciązyć to temperatura jest wysoka, jeśli ma przyjść okres to gwałtownie spada.
temperaturę mierzy się między 4-8 rano mniej więcej o tej samej porze się starać +/- pół godziny . dowcipnie w ustach lub w pupie . bez wstawania więc termometr musisz mieć pod łapka

i w cale nie musisz mieć w ciąży 37 stopni. wszystko zależy od twojej wyjściowej temp. czyli chyba tej zaraz po końcu @.

ja to tak rozumuje . ale nie chcę Cię w prowadzić w błąd więc niech ktoś jeszcze się wypowie

u mnie mniej więcej ten skok pokrywal się bólem owulacujnym

Ostatnia edycja:
Hej!
Jak dobrze pójdzie i jakimś cudem @ nie przylezie do 9.08 to testuję:-) Tylko w tym przypadku i ani dnia wcześniej:-) Objawów brak na cokolwiek, ani na @ ani na coś innego:-) Poczekamy, zobaczymy:tak:
Hmm... ja wiem, że w weekendy tutaj jest cichutko, ale że tak w poniedziałek też?

Jak dobrze że ja do Was trafiłam, inaczej bym myślała,że zwariowałam a tu widzę ,że dużo jest takich "wariatek" jak ja hehe.

Nawet nie macie pojęcia jak mnie wzięło na dziecko a jeszcze jakby mi ktoś rok temu powiedział że będę chciała jeszcze dzidzę to bym się w głowę postukała. A teraz proszę.. hehe o niczym innym nie myślę.

Jestem , podczytuję , siły brakuje na pisanie :-):-):-) pogoda do d''' , jeszcze trochę i deprecha murowana:crazy:
Jutro przyjeżdża moja maminka więc nie będzie mnie przez parę dni, ale to tylko przez parę , bo w czwartek już wybywa.
I co to się podziało , jak się ktoś nie stara to od razu ucieka , hełłłłooooo wracać tu wszystkie !!!! Ja też się nie staram a jestem :rofl2::rofl2::rofl2: do końca 2012 jeszcze sporo czasu jest :tak::tak::tak:
Ja miałam taki plan z mierzeniem tempki , ale z moją pamięcią to odpada:-D:-D:-D
dana - wróżko kochana , wywróż nam coś :-):-):-)
bunny - ja to czasami mam tak że jak już @ jest to i tak objawy mam na ciążę :-D:-D
Idę porobić brzuszki , aha - wykupiłam sobie w końcu ten pakiet na wibrator :-D:-D:-Dod jutra jest ważna na 24 wejścia po 10-15min ( Ja to pewnie nadaje się na 15:zawstydzona/y:) ale że mamuśka przyjeżdża to dopiero pod koniec tygodnia pierwszy raz pójdę to wam opowiem:-):-):-)

reklama
hej :)

Kobietki, mnie może byc przez sierpień mniej na bb, bo ponieważ, 27 sierpnia moja siostra wychodzi za mąż, ona jest w Irl (przyjeżdza za 2 tyg) no a my z mamą mamy masę roboty... mnóstwo załatwiania, jeżdżenia, sprzątania....

Anastazja maminka pierwszy raz a Pl? Czy już była??

Dana, Martolinka &&& za Wasze testowanko :)

Rozczochrana, mama już pojechała??

Do góry