reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Babeczki, wpadłam się pożegnać na czas weekendu. Jutro drugi zjazd tego roku akademickiego. Na pierwszy nie byłam w stanie przyjechać co oczywiście wzbudziło sensacje studentów bo jak to pierwsze zajęcia a jej nie ma :dry: kicham na wszystkich. Jednak najwyższy czas zrobić krok do przodu i wrócić na uczelnie. Mam nadzieję że zaciążę niedługo tak więc nie będę zawalała obecności już na początku jeżeli późnej może nie dam rady jeździć. Taaak pierwsza moja optymistyczna myśl od 3 tygodni :-)jestem z siebie dumna :-D
Zatem do poniedziałku, Poznań i wydział prawa wzywają:tak:
Pobudka o 6.30 ale tez mi się nie chce...

Qcz boze wiesz podziwiam cie ze przeszlas to wszystko

ile razy wracam do tego, płaczę. Ale zmotywowało mnie to też do tego, żeby pomóc innym dziewczynom. Teraz niestety mi nie wolno, bo straciłam kolejną ciąże mniej niż rok temu, ale zapisałam się do fundacji charytatywnej, która działa na rzecz zwiększania świadomości ciąży pozamacicznej wśród dziewczyn i kobiet w wieku rozrodczym. Wiele nie wie jakie są objawy, niektóre w ogóle nie wiedzą co to jest. No i że nie trzeba mieć żadnych zdrowotnych problemów. U niektórych jest to spowodowane przebytą operacją, chorobą (np zakażenie chlamydią albo zapalenie przydatków) albo poprzednią ciąża pozamaciczną, a niektórzy po prostu mają pecha. Jest to straszny pech jeśli nie złapany w porę. Natomiast jeśli kobiety zgłaszają się do lekarza odpowiednio wcześniej możliwość pomocy jest o wiele większa i prostrza.

Qcz nie zazdroszę przeżyć teraz juz moze byc tylko dobrze. dzidzius wynagrodzi Ci wszystko

Wika gdzie ty sie slajasz?

Martolinka masz za dobrego meza !!! roze bez okazji dostac zazdrosze. musze mojego chlopa do Was wyslac na szkolenie

Syneczki niech sobie gadaja co tam chca. wazne , ze teraz jako tako doszlas do siebie i jestes wstanie wrócić czesciowo do swiata

ja bylam na zakupach kupilam sobie w ccc botki . mialam kupic sobie jescze plaszczyk lub kurtke ale nic mi sie nie podobalo. Patiemu kupilam czape i szalik bo cos czuje ze nadchodzi zima. kupilam na oko na szczescie pasowala. czy w waszych miastach miasteczkach tez jest marny wybor kozaczkow dla chlopcow? normalnie wszystko dla dziewczynek

Bunny, a to tu, a to tam:-D:-D:-D Mariusza nie ma to chata wolna i sie szaleje:-D:-D:-D

Wczoraj byliśmy na zakupach. kupiliśmy Igorowi kombinezon na zimę i kozaczki:-):-) a dzisiaj po pracy doprowadziłam dom do stanu używalności, bo już nie mogłam na ten syf patrzeć:szok::szok::szok:

Qcz, jestem w szoku po Twojej opowieści... łzy same płyną jak sie czyta.... :-:)-:)-:)-( Tak jak Bunny napisała, teraz dzidziuś Ci wszystko wynagrodzi:-):-)

Syneczki
powodzenia jutro na zajęciach :-)

Qcz, przeżyłas naprawde piekło :( Nie wiem co powiedziec.. Cos mnie tknelo ze to ostrzezenie troszku do mnie skerowane, ze jezeli mam jakies podejrzenia to zebym cos z tym zrobiła.. Jakie sa jeszcze objawy? Mnie czwarty dzien boli brzuch pod wieczór i mam problemy z "kupka" tzn tak jakby jelita mnie pobolewają przez to ze nie moge sie do konca zalatwic ;/ Boli mnie lędzwiowa czesc kręgosłupa.. Śluz mam wrazenie ze sie nieco "rozcienczyl" tzn W tym gęstym mam troche takiego mdłego nie wiem jakiego..nie umiem okreslic...

Testu nie chce robic.. Nie mam kasy teraz. :( Cyba ze mi mama jutro przywiezie jakby czasem przyjechała. Ale nie, w ciazy nie jestem.. Pewno mi sie cos cykl porąbał ;/

ja miałam takie parcie/ ból na jelito grube i miałam wrażenie, że nie mogę się załatwić do końca. I za każdym razem myślałam, że będę krwawić stamtąd. Jeśli chodzi o plecy to bolały mnie już w tym późnym stadium, więc nawet jeśli, u Ciebie by było na to za wcześnie. Nie denerwuj się na zapas, może trochę Cię niepotrzebnie wystraszyłam. Dla mnie ten temat jest po prostu tak ciężki, nie życzyłabym tego nikomu. Także spokojnie. Ale JAKBYŚ zaczęła plamić zrób sobie test albo idź do lekarza.

Jeśli wystraszyłam którąkolwiek z was, strasznie przepraszam. Mam taki odruch po tym wszystkim, że najchętniej broniłabym każdą kobietę na świecie przed tym. Dobrze jest mieć świadomość, że to się zdaża.

Ja teraz staram się myśleć o moim maleństwie. Zapomnieć o tym co było, chociaż jest ciężko. Ale teraz musi być dobrze:)

Qcz - ja właśnie dlatego jestem zła, że tu w IRL pierwsze usg jest po 12 tyg., jakby było wcześniej łatwiej w razie co byłoby wychwycić, że coś jest nie tak. Jak tylko cos gdzieś mnie poboli, albo "zaciągnie" to zaraz doszukuję sie - czy to aby nie TO.

w UK tez tak samo, USG po 12 tygodniu. Ale z powodu mojej historii musza w 6tym tygodniu zrobic mi USG, zeby wykluczyc druga pozamaciczna. Jak mialam poprzednie poronienie i trafilam do szpitala, na poczatku sie mna ginekolog nie przejal. Wydawalo mu sie, ze mialam pozamaciczna ciaze, ale ze udalo sie ja usunac bez szkody dla jajowodu. Jak mu powiedzialam, ze jest w bledzie, wtedy dopiero sie zmartwil. Bledem moim niestety bylo to, ze jezdzilam w te i we wte. Pojechalam do Polski bo myslalam, ze bardziej sie lekarze przejma. A okazalo sie, ze trzech lekarzy i zaden nie zauwazyl. Wrocilam do domu, do UK, myslac, ze juz dawno stracilam dziecko.

reklama
ja miałam takie parcie/ ból na jelito grube i miałam wrażenie, że nie mogę się załatwić do końca. I za każdym razem myślałam, że będę krwawić stamtąd. Jeśli chodzi o plecy to bolały mnie już w tym późnym stadium, więc nawet jeśli, u Ciebie by było na to za wcześnie. Nie denerwuj się na zapas, może trochę Cię niepotrzebnie wystraszyłam. Dla mnie ten temat jest po prostu tak ciężki, nie życzyłabym tego nikomu. Także spokojnie. Ale JAKBYŚ zaczęła plamić zrób sobie test albo idź do lekarza.

Jeśli wystraszyłam którąkolwiek z was, strasznie przepraszam. Mam taki odruch po tym wszystkim, że najchętniej broniłabym każdą kobietę na świecie przed tym. Dobrze jest mieć świadomość, że to się zdaża.

Ja teraz staram się myśleć o moim maleństwie. Zapomnieć o tym co było, chociaż jest ciężko. Ale teraz musi być dobrze:)

To nie chodzi o to czy wystraszyłaś czy nie, ale przynajmniej otworzyłaś oczy :) Dziękuje za rade, jakbym tylko zaczęła plamić to obiecuje ze zrobie test. A tak poza tym mam dziś 10 dzien cyklu wiec i tak za 2 tygodnie bede pewnie testowac czy tym razem sie udało ;)

Po 3 dniach przerwy dzis mojego kochanego "zgwałciłam" 3 razy ;D A co se bede żałować ;D

A co do zmęczenia, to dziś prawie cały dzien przespałam lub przeleżałam.. I na dodatek głowa mnie boli, i wzielam wstretny apap -głowa nie przestała bolec + niedobrze mi.. Nie moge brac tabletek bo cos mój żołądek ostatnio ich odmawia..

Do góry