reklama

Mamusie w 2012

witajcie

Bunny - powodzenia!!!! My właśnie świeżo po chrzcinach jesteśmy. Tez troszkę nas było - 20 osób dorosłych i 8 dzieci.

lazurek - trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. Jedna uwaga (tak u nas przynajmniej było), nie czekajcie zbyt długo z zamawianiem obrączek, bo trzeba na nie troszkę czekać - my czekaliśmy 3 tyg., a koleżanka chyba 4 - zatem nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

reklama
Witajcie :-D

Już nie jest tak wesoło z tym przedszkolem, bo wieczorem po zaśnięciu po godzinie Bartek się budzi i płacze, że chce spać i nie chce iść do przedszkola, po jakimś czasie zasypia i śpi już do rana, ale rano zaś jest afera, że nie chce iść do przedszkola:baffled: wczoraj ja po niego pojechałam (bo tak to Wacek jeździł) to tak się ucieszył, że aż łzy miałam w oczach:-( dzisiaj rano ja też musiałam Go ubrać i zawieźć i już mi powiedział, że mam po niego przyjechać:tak: ale jak miałam Go zostawić to zaś był niestety ryk (ja oczywiście łzy w oczach, ale nie mogłam się rozpłakać), ale jakoś musimy to przeżyć i mam nadzieję, że się szybko przyzwyczai:tak: w domu nie pytamy Go za dużo o przedszkole, no chyba, że sam coś powie to jest ok:-)

W sobotę zabieram Go do kina, w taką niby nagrodę, a poza tym nigdy nie był w kinie to mam nadzieję, że mu się spodoba:tak: a poza tym chcę Go zabrać ja, żeby ze mną trochę czasu spędził, bo w sumie dużo czasu poświęcam Paulince, choć tylko jak ona śpi to się z nim bawię, ale może to za mało:baffled: więc zrobimy sobie taki wspólny wypad:tak:

Dziś to spotkanie z logopedą też w przedszkolu, ale pojedzie z Wackiem to mam nadzieję, że nie będzie płakał:sorry2:

A co tam u Was dziewczyny słychać???

Uuuuu kobietki, a co tu tak cichutko??? :eek: Myslalam, ze ciezko bedzie Was nadrobic, a tu taki zawod, hmm...

No dobrze, wiec dla rozruszania watku prosze o Wasze porady na temat walki z rozstepami. Jak sobie z tym radzilyscie podczas ciazy i czy to w ogole cos dalo??? Bo slyszalam, ze w znacznej wiekszosci zalezy to od naszych genow. Prawda to??? :eek::confused:

Sowinka super, ze Bartus tak swietnie sobie radzi w przedszkolu, musisz byc z niego dumna :-) A na pewno sie bardziej przyzwyczai i nagroda w postaci kina to juz w ogole bedzie ekstra :tak: I super, ze z Paulinki waga jest lepiej :tak: Cudne i madre masz dzieci :tak:

katrina my wlasnie od razu jak pojedziemy to najpierw po obraczki idziemy i najwyzej jak Wojtka tata bedzie jechal do nas na slub to je wezmie ze soba :tak:

Powiedzcie mi jeszcze kobietki jak tam pogoda w Polsce, bo slyszalam, ze snieg??? :baffled: My jedziemy w strony Szczecina, ciekawe czy tam tez poproszylo, hmm...

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Antek poszedł już wczoraj do przedszkola. Ma się już lepiej.. Natomiast Ala cierpi bardzo przez ząbki... dziś w nocy spała tylko 2 godziny. Nic nie pomagało. Odespałyśmy dziś od 8-11 rano.
Lazurku smarowałam się różnymi cudami w pierwszej ciąży i pojawiły mi się w 8 mscu mega roztępy . niektóre na 3 cm szerokości..:zawstydzona/y:i niestety tak zostało do dziś. W ciąży z Alą nie pojawił się ani jeden ale miałam już mega rozciągniętą skórę. Jeśli chcesz się czymś smarować to polecam balsamy Palmers. Tylko te cuda rozjaśniły mi rozstępy.
U nas sypie śnieg z deszczem
Sowinka daj znać jak było z kinie. Antek też jeszcze nie był;-)

Buzi dziewczyny.
Z powodu sytuacji naszej, bardzo możliwe, że będę wracać do Polski. Trochę mnie to przeraża, bo przyzwyczaiłam się do życia tutaj. Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.

UNo dobrze, wiec dla rozruszania watku prosze o Wasze porady na temat walki z rozstepami. Jak sobie z tym radzilyscie podczas ciazy i czy to w ogole cos dalo??? Bo slyszalam, ze w znacznej wiekszosci zalezy to od naszych genow. Prawda to??? :eek::confused:

Powiedzcie mi jeszcze kobietki jak tam pogoda w Polsce, bo slyszalam, ze snieg??? :baffled:

Lazurku z tymi rozstępami to sama nie wiem jak to jest...moja mama 5 dzieci urodziła i nie ma wcale rozstępów...ja mam kilka małych na brzuchu i na piersiach...smarowałam to kremami, ale nie schodzi, więc dałam spokój...a co do pogody to u nas jeszcze jest śnieg, ale temperatura już na plusie, więc pewnie niedługo stopnieje:-)

Sowinka daj znać jak było z kinie. Antek też jeszcze nie był;-)
Martolinko ok w sobotę zdam relację jak było:tak:

Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.

Qcz co do implantu nie pomogę...trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło:-D

Wika pytałaś o prezenty na Dzień Babci i Dzień Dziadka, więc ja już mam dla teściów zrobiony fotokalendarz, dla moich rodziców fotoksiążkę, a dla moich Dziadków zdjęcie Paulinki i Bartka na płótnie
:tak:

Pojechałam po Bartusia do przedszkola i niby ok, ale ubzdurał sobie, że miałam przyjechać po niego z Wackiem, więc musiałam wymyślić na poczekaniu, że Wacek pojechał coś gdzieś załatwić i jak ja po niego wyjeżdżałam to jeszcze go nie było...ale wspominał, że jutro też pójdzie do przedszkola to chyba nie jest źle...teraz właśnie Wacek pojechał z Bartkiem na spotkanie z logopedą:sorry2:

W ogóle zaczęłam skakać na skakance (Wacek mi kupił taką z licznikiem w Biedronce) i skaczę codziennie ok. 200 razy:tak: do tego noszę bieliznę wyszczuplającą i mam nadzieję, że do lata nie będę już miała brzuszka, bo po Bartku to olałam i oponka została mimo, że szczupła jestem:baffled:

Idę zjeść jogurt:-D

Buzi dziewczyny.
Z powodu sytuacji naszej, bardzo możliwe, że będę wracać do Polski. Trochę mnie to przeraża, bo przyzwyczaiłam się do życia tutaj. Mam pytanie - czy wiecie może czy w Polsce są dostępne implanty antykoncepcyjne? Mam jeden wszczepiony teraz i sprawdza się cudownie.
z tego co wiem w PL nie są dostepne:tak:Qcz a gdzie w Pl osiadziecie?

Sowinka w wolnych chwilach i ja sobie na niej skaczę:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry