reklama

Mamusie w 2012

No dziewczynki, to już postanowione - 05.02 przyjeżdżamy do Polski i zostajemy. M dojedzie nieco później. Dziś wynajęliśmy mieszkanie w Gdańsku-Siedlcach. Któraś z was będzie niedaleko, chętna na poznanie? :)

Dla wszystkich, które pytały - Kubuś miał ciężko czas, ale wydaje mi się, że to moja wina. Teraz powoli jest co raz lepiej. Jest niezwykle energicznym i ruchliwym chłopcem. Jak lada chwila zacznie raczkować, to się nie pozbieramy;)

reklama
Dobry wieczór:tak:

Dziś zaś niedziela bez Wacka, ale już na szczęście wraca do domu:tak: ale przynajmniej w tygodniu jest w domu:tak: dopiero 2 lutego jedzie na tydzień do Łodzi:baffled: dziś nie było najgorzej, bo Bartek już lepiej się czuje, chociaż jeszcze trochę z nosa mu leci i trochę kaszle:baffled: Wacek też ma katar, ja trochę kaszlę, a Paulinka twardziel się trzyma:-D

W piątek Wacek miał urodziny, więc mieliśmy kilku gości:tak: ja nawet nie miałam kiedy pojechać po prezent, na szczęście siostra kupiła mi piżamę z ciasteczkowym potworem, więc spoko:tak: w sobotę byłam na pierwszej wycieczce z Paulinką u moich Dziadków:tak: mieliśmy jechać wszyscy, ale wiadomo:baffled: pierwszą okazją był oczywiście Dzień Babci i Dzień Dziadka, drugą okazją było wręczenie zaproszenia na chrzciny i urodziny Bartka, a po trzecie chciałam po prostu, żeby zobaczyli Paulinkę, bo tak jak myślałam Dziadek już nie czuje się na siłach, żeby przyjechać na chrzciny, a Babcia powiedziała, że z chęcią by przyjechała, ale też nie wie jak będzie się czuła, więc dopiero przed chrzcinami da znać czy będzie:sorry2:

Jutro muszę podzwonić, żeby Paulinkę na usg bioderek zapisać:tak:

A jak u Was weekend???

Witajcie,
to był chyba najbardziej leniwy weekend w naszej historii . Nie chciało nam sie nigdzie ruszać i tak krążyliśmy po Sopocie a zwłaszcza w okolicy Łysej Góry z sankami , nartami i jabłuszkami, czyli zjazd na byle czym
wink2.gif
yes2.gif

Dziś DZień Babci i Dziadka w przedszkolu. Ciekawe jak mały wypadnie.

Qcz to trzymam kciuki żebyście odnaleźli się w "nowej-starej" rzeczywistości!!!
Sowinka i kiedy macie te chrzciny z urodzinami połączone? knajpka już zarezerwowana?
Calogera nic dziwnego , że mozesz juz być zmęczona!! nie martw się , niedługo nabierzesz sił i nowej energii . Nie martw się!!

Czesc kobietki! Dopiero mam chwile, zeby usiasc i popisac troszke. Pobyt w Polsce przedluzylismy do soboty, a wczoraj bylismy zamawiac restauracje. Na szczescie udalo sie tam gdzie chcielismy :-) Nawet zaskoczyli nas cena, bo spodziewalismy sie wyzszej kwoty :tak: W Polsce wszystko kupilismy. Co do obraczek to na nastepny dzien nam zrobili dlatego, ze chcielismy klasyczne gladkie. Gdybysmy chcieli z jakimis wzorami czy cyrkoniami to wtedy trzeba by bylo czekac te 3-4 tygodnie. Zostalo tylko dokupienie dodatkow, zamowienie wiazanki i fryzjera :-) Ciesze sie, ze tak sprawnie to wszystko poszlo :tak: Za tydzien wizyta u gina, nie moge sie oczywiscie doczekac :-) Wojtek pojdzie tez ze mna, bo akurat bedzie mu tak zmiana pasowac. Juz pare razy jak podsluchiwal dzidzie to go skopala, ale wiadomo, ze sie cieszyl bardzo z tego :-) Dzis bylam zaniesc paszport do urzedu, jutro ide znow o mieszkaniu rozmawiac. Mam nadzieje, ze sie uda, bo wiem, ze sa wolne blisko nas. Nawet jak bedzie 3-pokojowe to wezmiemy, bo w 2 pokojach to raczej tak mysle, ze troszke ciasno moze nam byc. I czekam na papiery z Job Center, bo juz w lutym powinni nam zaplacic za mieszkanie i dac mi pieniadze na zycie. A dzis juz 21.01, wiec tesciowa miala do nich zadzwonic i ich pospieszyc.
To tyle u mnie. Przeczytalam jak tam u Was bylo, ale niewiele zapamietalam :zawstydzona/y: Wiem, ze maluchy narzekaja na zabki, szkoda mi ich baaaardzo... Ucalujcie je od e-ciotki :tak:
Jak tam po Dniu Babci? :-)

calogera oj tak, jakos dajemy rade poki co :tak: Jeszcze tylko uporanie sie z nowym mieszkaniem i cala przeprowadzka, a potem to juz tylko spokojne czekanie na Maluszka :-) To Michalek robi postepy, tez pewnie dumna jestes z syna :-)

martolinka wlasnie, pisz jak tam Antek :-)

Sowinka jak sie trzymacie w chorobie? Przeszlo juz na dobre? Zdrowka zycze ;-)

Lece pod prysznic. Do juterka ;-)

Mama mówiła , ze łądnie spiewał i mówił wierszyk. Jako , że to najmłodsza grupa występ był zbiorowy . Bardziej sie bałam , że Antek zacznie się popisywać niż , że zwieje ze sceny. Zachowywał się dzielnie. Mama była w szoku , że jest najwyższy w całej grupie a przecież urodził się w końcu roku. Takie to wielkie chłopaczysko:tak:
Calogera to gratulacje dla synka!!! taki występ to przeżycie:tak:
Lazurku to masz jednym słowem zawrót głowy !! ale to takie przyjemne zamieszanie około ślubne :happy:

Sowinka i kiedy macie te chrzciny z urodzinami połączone? knajpka już zarezerwowana?

Martolinka 17 lutego ta wielka impreza:-D tak knajpa już zarezerwowana, zaliczka wpłacona, musimy tylko podjechać ustalić menu, a przed samą imprezą musimy podać liczbę gości:tak:

Sowinka jak sie trzymacie w chorobie? Przeszlo juz na dobre?

Lazurku no niestety jeszcze się choroby nie pozbyliśmy, ale już jest coraz lepiej:tak:

Wacek ociepla sufit w kotłowni, bo nad nią jest pokój od dzieciaków i strasznie ciągnie od podłogi, a ja siedzę i odpoczywam, bo dzieciaki śpią:tak:

P.S. Za 2 dni Paulina miesiącu już skończy, a dopiero czekałam, aż się urodzi
:-p

Ostatnia edycja:
Jestem :-) Dzisiejszy dzien zaliczam do udanych, bo juz cos sie zaczyna dziac, jesli chodzi o mieszkanko :tak: Udalo mi sie dzis umowic na ogladanie 3-pokojowego gniazdka 2 ulice dalej. Wiem, ze tam sa nizsze ceny niz tu gdzie teraz mieszkamy (bo to juz inne bloki). Najwazniejsze, zeby kuchnia i lazienka mialy okna. Umowieni jestesmy na poniedzialek :tak: Jestem pozytywnie nastawiona. Makler mowil, ze akurat fajnie, ze do konca marca mamy wypowiedzenie, bo tam maja jeszcze robic remont. Licze, ze to fajne mieszkanko :tak: Poza tym bylam w Caritas, bo stamtad tez dostane ok. 500 euro plus jakas wyprawke, wiec sama ta kwota to juz jest duzo, tym bardziej, ze bada meble do kupienia. Dodatkowo miasto daje pieniadze na przeprowadzke i dorzuca cos do zakupu mebli plus funduje samochod na przewoz tych mebli:-)

martolinka super dzielnego i zdolnego masz syna, tylko pogratulowac :-)

kwiatuszek wypoczywaj, zawsze tu czekamy na Ciebie :tak:

Sowinka faktycznie, dopiero co czekalas na porod, a tu juz miesiac po :szok: Az sie boje kiedy ja odjade :-D

Bunny, wika jak tam u Was?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry