reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
witam nową mamusię, Karolcię81 :)

Robiłam podstawowe badania krwi i moczu, no i wszystko ok, poza Alatem, który u mnie jest 47 IU/I przy normie 0-32. No i teraz nie wiem czy to jest związane z jakąś chorobą wątroby??? jutro smigam do lekarza

Kajene, może @@ nie przylezie :) Trzymam &&

Bunny, biedy Pati... nieżle musieliście się wystraszyć oboje w nocy... Teraz już oki??

Liv, oj przeżyjesz jakos ten czwartek :) Silna baba z Ciebie:-D

Anastazja, co u Ciebie??? polepszyła sie sytuacja z klientami??

Lelek a Ty gdzie wsiąkłaś??

A od pogody, to u mnie też ładnie :) narazie.....

jasne wika
alatem sie nie przejmuj jak reszta prob watrobowych wyszla ok, ja od urodzenia mam ponad norme

mmona Ty do lekarza smigaj. Jezeli to nie jest standard u Ciebie, a widze, ze nie to musisz isc do lekarza, bo to normalne nie jest. Duzo, bardzo duzo wody pij.

Zaraz sie wkurze.. od prawie 20 minut dzwonię do przychodni a tam nikt nie raczy słuchawki podnieść... ... kurde

DODZWONIŁAM SIĘ... ide na 16.50... ciekawe co mi powie.

Ostatnia edycja:
Liv, ja z prób wątrobowych miałam do zrobienia tylko Alat.., więc nie wiem jak reszta, czy są w normie czy nie??

Mmnona, u mnie w przychodni jest identico... dodzwonić się do tych recepcjonistek graniczy z cudem:szok:

karolcia na test na pewno jest za wcześnie. Miejmy nadziej że plamienie się pojawiło bo fasola się zadomawia :-)

Liv goście napewno będą rozumieli Twój podwójny stan . a jeśli będą rozumieć to zagoń ich do sprzątania :-)

Mmona jak nikt nie odbiera to idź do przychodni . nie ma co czekać to i tak za długo trwa . Ja w ciąży miałam odwrotnie z tą potrzebą :-p

Wika Pati się do mnie przytulił i zaraz usnął a jak tak siedziałam przytulałam go i ryczałam. wystraszyłam się i to bardzo. i już nie ma chrypki.
dobrze, że wyniki z małym wyjątkiem są dobre:-)

LELEK napisałaś TY w końcu jak małżonek zareagował ? bo pytałyśmy z Wiką i odpowiedzi chyba nie dostaliśmy

Anastazja, jak tam Twoje poczynania dietkowe?? I przykro mi z powodu babci :(
[*]
dieta poszła się paść , a Ja wykupiłam sobie 24 wejść na tę maszynę wibrującą :-D:-D od 2 sierpnia mogę chodzić, to opowiem Wam czy to działa:-)

Kochane, to prawda ze forum jest dla mnie odskocznia, ale ciezko mi tez patrzec jak inne maja swoje 2 kreseczki lub juz bawia swoje bejbiki. Ja narazie musze przerwac staranka, gdyz mam problemy osobiste. Mam nadzieje, ze szybko bede mogla byc znowu staraczka i tez cieszyc sie z ciazy.
strasznie mi przykro że tak Ci się potoczyło w małżeństwie, ale życzę Ci szybkiego powrotu do starających się, co do uciekania , zobacz Ja też się nie staram a truję tutaj dziewczynom :tak::-D zostań z nami kochana:tak:
Wróciłam od lekarza, co prawda nie od swojego zaufanego bo jest na urlopie, ale- ciąża jak najbardziej tylko wczesna, ok 5 tydzien
yahoo.gif
yahoo.gif
yahoo.gif
dał mi jednak juz luteine, zeby nie bylo tak jak z Miloszkiem(w 4 tg polecialam do lekarza- za 2 tyg mialam przyjsc znow ale nie zdazylam bo zaczelam krwawic)Tak wiec teraz kolejna wizyta 9 sierpnia i mam nadzieje ujrzec fasolkę
yahoo.gif
yahoo.gif
Jeszcze raz mega ogromne GRATULACJE!!!!!!!! :-):-):-) teraz to się posypią fasole:tak:

wiesz Bunny nie o to chodzi, bo w ciazy mi pomaga, mial poprzatac caly chlew co zrobil przez tydzien a ten kretyn sobie mysli ze krasnoludki to zrobia. Zreszta to jego problem, to nie moi znajomi i im zaraz namiot wystawie za domem:-D
a na długo te goście się zwalają do Was?

Hej Laseczki :-D pamiętacie nie jeszcze :-D Te z Was, które zauważyły moja nieobecność przepraszam za takie nagłe zniknięcie, ale potrzebowałam troszkę czasu na regenerację umysłu :-)
W międzyczasie załatwiłam sobie dermatologa- który rozwiał moje wątpliwości, i gin. która zapewniła, że wszystko ze mną w porządku :-D przepisała kw. foliowy i życzyła powodzenia :p jedno mnie zastanawia- tabletki kwasu 5 mg- nie wydaje się wam za dużo? Czytałam, że potrzeba o wiele mniej…

Widzę, że Lelek doczekała się II :-D Gratulacje!!!! Po tych wszystkich Twoich złych myślach miła niespodzianka :-)

Lazurku- widzę, że u Ciebie w życiu też się pomieszało :-( bardzo mi przykro, że tak wyszło…. i (może za szybko, a może nie) życzę z całego serduszka byś znalazła tą prawdziwą, wytrwającą wszystko miłość :-* i by to było możliwie najszybciej :-)

Resztę pozdrawiam i witam nowe staraczki :-)
co się kochana u Ciebie działo ze tak zniknęłaś? mam nadzieję że już teraz wszystko jest dobrze i testy zakupione :tak::tak:;-)

Kto zamawiał taką pogodę ? Przyznać sie?
Ja za taką jesień to dziekuje bardzo. Jeszcze trochę i liście z drzew spadną.

Ja zamawiałam pogodę , ale trochę inną :-):-)

Witajcie:)

...ojejjj ale dużo nowych staraczek :-) witam:-)

Ja już po urlopie,pisze z UK.
Wczoraj około południa wróciliśmy,potem pranie,sprzątanie itd.dziś już wszystko ogarnięte i wkraczam w codzienność.

A co u was,mamy jakieś nowe fasolki???

Pozdrawiam wszystkie:)

super że wróciłaś już , pogoda Cię chyba nie rozpieszczała w PL ?

Dzięki wika... troche to było bardziej pogmatwane wszystko... to i tak był skrót wszystkich wydarzeń... później taj na dobra sprawę przez miesiąc siedziałam w domu mąż patrzył na mnie i nie wiedział jak mi pomóc... głaskałam mój brzuch, wszystkim mówiłam ze nadal jestem w ciaży, smarowalam brzuch oliwką, mówiłam do niego czytałam mu bajki... a JEGO juz nie bylo....
dopiero jak wróciłam do pracy przestalam tak intensywnie o tym mysleć... a na dobra sprawe jak minał termin który miałam w marcu dotarło do mnie że jego na prawde nie ma....

i wtedy zaczełam sie podnosic i walczyc o to by miec kolejne dziecko...

jedno juz mam i wierzę że będzie czuwać nad swoim rodzeństwem... mój śliczny Aniołeczek którego kochałam kocham i będe kochac nad życie do końca świata i jeden dzień dłużej
[*]
[*] dla synka , dobrze że teraz już patrzysz do przodu a nie zamykasz się w sobie, przeżyłam to samo więc wiem co czujesz , a sekcji też do tej pory nie otrzymałam - ale to już nie jest takie ważne bo przyczynę znam. A szybko się otrząsnęłam bo w niebie mam innego aniołka - mojego tatę z którym się spotkała moja kruszynka, a od niedzieli mamy 3 aniołka - babcię.

No witaj Anastazja! U nas też dziś o dziwo słońce! Aż się sama mordka cieszy do okna:-)
Co tam w Krakowie?:-)
w Krakowie nic ciekawego, słońce jakoś świeci , nareszcie mogłam na rowerze do pracy przyjechać, bo tak to korzystałam z mpk , czego bardzo nie lubię :no::no:

hej....mogę się do Was przyłączyć?

staramy sie o kolejny cud.....

jestem w tej chwili na etapie....pierwszy test negatywny, ale może to jeszcze za wcześnie...?

mam nadzieje, że mnie przyjmiecie do swojego grona...i będę mogła sie nakręcac razem z Wami....

ciekawe czy koleżanka mnie pamiętam z CPP :-) ale Ja Ci kibicuje, co prawdę nie piszę na CPP ale podglądam często :tak::tak:
heja

widze ze Agnieszka wrocila

witam nowe mamusie 2012

rozczochrana nie masz tam jakiejs prywatnej kliniki?

mam dzis nieziemsko fajny czwartek, jestem zla

Ja chyba dzisiaj nie umiem czytac ze zrozumieniem :sorry: fajny czwartek i jesteś zła? czemu tak ?:eek:

2 godziny mi zajęło nadrobienie, 3 razy mnie wyrzucało ,ale na szczęscie wszystko się zapisało co sobie pozaznaczałam:tak::tak:
wika - klientów brak, ale przez dzisiejsze słońce to jakoś inaczej na to patrzę , nie narzekam , ale jeśli jutro zacznie lać to przylecę tutaj ponarzekać mogę? :cool2:
mmona - dobrze że się udało zapisać do lekarza, w ciąży lepiej sprawdzać każde biegunki, gorączki itp.
maron - a jak z pracą? nie wiem czy przegapiłam czy co , ale nie pamiętam czy jesteś już na l4?

Z nerwów też może gonić ;-) Pamiętam, jak mój M miał stresującą pracę, to codziennie na węglu jechał :sorry:
Witam się i ja.
Karolcia - witaj. Ja też testuję 31-go. Ale robiłam już dwa testy, bo nie wytrzymałam i jedna krecha. Także już się nie nastawiam... No chyba. że cud. W poprzedniej ciąży do dnia @ testy owu wychodziły mi dodatnie :-D
Liv- dobra metoda wygrzewać rąsie zamiast się faszerować tabletkami ;-) Nie zawsze się co prawda da...
Lecę pożreć coś słodkiego, bo padnę. Na dworze się przejaśnia na całe szczęście. Już mam dość deszczu... Wczoraj M wrócił z małą ze spaceru, a ona niby pod folią, patrzę, całe skarpety i stópki mokre i zziębnięte. Od razu do wanny i cebion. Mam nadzieję, że nie rozchoruje się.

wika juz jestem....
hmm nie znam sie na wynikach, pewnie- idz do lekarza niech sprawdzi co to jest?

mmona to dziwne ze takie choróbsko trzyma Cie juz tyle dni! pędz do lekarza kochana, zebys sie nie odwodniła! pamietaj, ze teraz odpowiadasz nie tylko za siebie, ale i za fasolke!
o ciazy wie tylko maz i brat no i Wy!:-Dreszcie moze powiem za 2 tyg po wizycie
a jesli chodzi o budowe to na szczescie nikt sie nie polamal ale sa tak poobijani i skore maja pozdzierana ze nie wstaja z łozka

livastrid! na Twoim miejscu bym wyjechala z mała na czas gosci! Skoro to nie Twoi tylko męza to niech ich bawi, a nie- pojdzie do pracy i w pupie ma wszystko a Ty musisz robic dobra mine do złej gry i ich zabawiac! Jakbys miala malo obowiazkow i problemow:wściekła/y:
dobrze chociaz ze z reka troche lepiej

witaj karolcia, e tam nie łam sie, mi pozno bardzo wyszedl test

Bunny ja tez mam lenia, na dodatek dzis mi sie kreci w głowie- nie wiem zy to jeden z objawow ciąży, czy po luteinie, wogóle to wczoraj zazyłam ja pierwszy raz, tak samo kwas foliowy Natal a dzis pipka mnie piecze!!!! anastazja czy juliana chyba tez sie kiedys na to skarzyla, dobrze pamietam???
no ale obiad trzeba zrobic, posprzatac...
wspolczuje rzezycia z zachlysnieciem malego- kiedys tez to przeszlam:-(

wracajac do anastazji, to co Ty taka skromna w wypowiedziach?;-)

dana co u Ciebie? mowisz słonce? u nas leje i kolejny dzien robót niewypalil

rozczochrana.... nie wiem co powiedziec.... zawsze wzruszaja mnie takie historie ale w ciazy jestem jeszcze bardziej wrazliwa i jeszcze bardziej uczulona na takie przykre rzeczy, dzielna kobietka jestes..

Truskawcia ciesze sie ze jestes pozytywnie nastawiona na ten cykl:-)

Viola, no widzisz- nic tylko dzialac i zachodzic w ciaze!;-)

Mam takie schizy ze co chwila biegam do łazienki sprawdzac czy czasem nie krwawie:-(

bunny pisalam, pisalam, ze szczesliwy....

Ostatnia edycja:
reklama
wiesz Bunny trzeba miec defekt mozgu by przyjezdzac do kogos kto ma dom w remoncie, jest w ciazy i ma nawet nieroczne dziecko

wika powinno sie zrobic jeszcze AspAT i bilirubine, trzustka byla sprawdzana? zwykle norma alat jest do 40. Moze przed badaniami tlusto lub ciezko zjadlas, bralas leki, pilas. Czasem watroba ma prawo sie buntowac. Polecam ostropest plamisty, hepatil.

Lelcia gdyby nie reka bym tak zrobila

can, rozgrzewam, ale na poczatku bez przeciwboli nic nie dalo

anastazja nudzilas sie:-D chodzi o ironie

Ostatnia edycja:
Do góry