Kamelija, a od kiedy Dawidek tej kupki nie robi? On jest na MM czy na piersi? Za często nie można wspomagać, bo się dopiero wtedy zaczną poważane problemy.
Dymelek, moja młodsza też nie mogła zaczaić butelki. Dpopiero jak do Aventa dałam smoczek dr Brown's, który jest dużo bardziej miękki to jej podpasowało i po miesiącu już i avent do łaski wrócił.
Kinia, Dymelek niektórym dzieciom ząbki już po 4 miesiącu się pojawiają, u innych dużo później, czasem jest tak jak było u rodziców. Moje obie w wieku 7 miesięcy miały pierwsze zęby. A śliniły się miesiącami
Dymelek, moja młodsza też nie mogła zaczaić butelki. Dpopiero jak do Aventa dałam smoczek dr Brown's, który jest dużo bardziej miękki to jej podpasowało i po miesiącu już i avent do łaski wrócił.
Kinia, Dymelek niektórym dzieciom ząbki już po 4 miesiącu się pojawiają, u innych dużo później, czasem jest tak jak było u rodziców. Moje obie w wieku 7 miesięcy miały pierwsze zęby. A śliniły się miesiącami

Zła jestem sama na siebie, bo mogłam kupić jakiś droższy laktator, a nie połaszczyć się na tańsze badziewie. Myślę o zakupie innego, ale z drugiej strony to kolejny większy wydatek. Powoli zaczynam się poddawać jeśli chodzi o karmienie piersią... Może najlepiej dla mnie i Dawidka byłoby przejście na samą butelkę. A tak to ciągle się denerwuję, że Mały nie chce za długo ssać cyca, jest głodny i płaczliwy. Zobaczę ile przybierze na wadze do pt i wtedy zdecyduje. Do tego jeszcze po wczorajszej wizycie u okulisty mam dodatkowy stres, bo babka przepisała Maluchowi kropelki na ropiejące oczko, ale stwierdziła, że jak nie pomogą, to będziemy musieli jechać z nim do szpitala na udrożnienie kanalika łzowego... :-( Można się załamać...