reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z Łodzi

marysia mam nadzieję, że wszystko jest dobrze z Tobą i Twoim synkiem. Jak tylko będziesz mogła to pochwal się swoim skarbem i wstaw jakieś foto. Jak teraz czytam Twoją wypowiedź to aż sama się boję swojego porodu tymbardziej, że ostatnio odczuwam jakiś ból w pachwinach :(

reklama
bol pachwin to normalne nie masz sie czym martwic.

moj synek urodzil sie owiniety pepowina 4 razy zostal odrazu przewieziony do matki polki, w sumie dzisiaj go po raz pierwszy moglam dotknac , bo tak mialam go tylko na zdjeciach. ma problemy z tetnem jutro sie dowiemy co dalej. ale dzisiaj go karmilam byla to chyba ta chwila rewanzujaca ten caly bol w szpitalu jak bylam bez niego.. i strach ze go stracimy

bol pachwin to normalne nie masz sie czym martwic.

moj synek urodzil sie owiniety pepowina 4 razy zostal odrazu przewieziony do matki polki, w sumie dzisiaj go po raz pierwszy moglam dotknac , bo tak mialam go tylko na zdjeciach. ma problemy z tetnem jutro sie dowiemy co dalej. ale dzisiaj go karmilam byla to chyba ta chwila rewanzujaca ten caly bol w szpitalu jak bylam bez niego.. i strach ze go stracimy

Na pewno przezyłas bardzo cięzkie chwile, trzymam kciuki, żeby tyeraz juz byly same radosne i żeby synek juz szybciutko byl z Toba w domku.

Dziewczyny mam nadzieje że troche będe mogła z Wami popisać:-), nie jestem z Łodzi ale z Pabianic więc blisko. Mam półroczną córeczke i zaczynamy starania o drugiego dzidziusia;-). To najbliższe mi forum regionalne bo Pabianice swojego nie mają.
Ja często kupowałam rzeczy dla Julii w Słoniu na Pojezierskiej koło Tesco i w Dino na Piotrkowskiej ( tu kupiłam wózki i foteliki, fajne ceny). Co do ubrań to oczywiście mnóstwo jest sklepów w galeriach ale np świetne są body w Tesco.Gatunkowo super.Polecam.:tak:

Miałam rodzić w Madurowiczu , byłam nawet obejrzeć porodówke, miałam swoją położną ale jednak urodziłam w szpitalu w Pabianicach.:sorry2:

Chciałabym już być znowu w ciąży, super uczucie.:-):-):-)

Marysia868 trzymam kciuki za maluszka ,życze abyś niedługo już mogła go tulić w domku.:happy:

Marysia Twój synek napewno szybciutko wyzdrowieje i przywieziesz go do domu. Teraz bardzo ważne jest, żebyś do niego jeździła i go karmiła to wzmocni waszą więź póki będzie musiał być w szpitalu. Trzymaj się cieplutko :))
dentico29 witamy serdecznie, ja też nie mieszkam w Łodzi tylko w Zgierzu i także na tym forum jestem. Zapewniam Cię, że jesteś tu mile widziana. Życzę powodzenia w staraniach i mam nadzieję, że będziesz nas informować jak wam się uda :))

Jeżeli chodzi o wizytę to jak to pani gin stwierdziła: "Wszystko jest w najlepszym porządku także nie mam się o co do pani przyczepić" :)) Nadal mam brać żelazo, ale powiedziała, że obecnie nie powinnam się niepokoić. Najważniejsze, że szyjka jest prawidłowa, a macica miękka. Czuję się dobrze, teraz tylko czekam na USG jeszcze półtora tygodnia.
Dzisiaj jeszcze mam dzień wolny, więc poleniu****ę, ale niestety pogoda nie dopisuje spacerkowo, a szkoda, bo miałam w planie przejść się do parku na dłuższy spacer z psiakiem, ale z drugiej strony wystarczy ciepło się ubrać zabrać kurtkę z kapturem i wszystko będzie okey. Z resztą może pogoda się poprawi :)) Idę posprzątać trochę i zjeść śniadanko.
Miłego dnia

hej,
za kilka dni bede w lodzi i znalazlam w necie informacje o klubie malucha "filemon" na narutowicza. czy ktoras z Was posylala tam swojego malucha? jak wygladaja zajecia, fajnie jest?:-)
Zajęcia dla dzieci - Filemon Łódź - Klub Twórczej Zabawy

pewnie tak, ale chcialabym uzyskac jakies opinie.

bede wdzieczna za pomoc.
a i znalazlam jeszcze taki (interesuja mnie zajecia z angielskiego)
mały INDEX - opieka, porady, edukacja i warsztaty dla dzieci i rodziców - mały INDEX

moze ten klub ktoras z Was zna i poleca?

pozdrawiam@

Hej dziewczynki:-)
Knia1
ja tu zaglądam,ale widzę, ze inne przyszłe mamusie coś się rozleniwiły.
Wczoraj byłam na USG i widziałam moje Maleństwo Wszystko ma na miejscu, no i coś tam lekarz zobaczył (jakiś wyrostek:-D) więc powiedział, ze prawdopodobnie będzie synek Jednak kolejne USG potwierdzi to lepiej, bo będzie już wyraźniej widać. Byłam jednak rozczarowana wizytą, bo nie dostałam żadnego zdjęcia z USG Mało, ze to było pierwsze normalne USG z moim pierwszym dzidziusiem, to jeszcze pamiątki nie będzie...:-( W Salve wszystko zapisują w kompie, no i karta pacjenta też jest w systemie, więc może dopytam jutro moją ginkę, czy te zdjęcia są tam gdzieś zapisane i czy mi wydrukuje. Tak czy siak planuję wybrać się niedługo na USG genetyczne 3D lub 4D, żeby specjalista dokładnie przebadał Malucha z każdej strony, a dodatkowo będę miała zdjęcia i film z badania. Cóż, jestem taka sentymentalna, że pamiątkę muszę mieć:tak: Przechodzę w fazę odpoczynku po pracy, bo dziś się naskakałam z dzieciakami (szykujemy się na Dzień Matki), a kręgosłup znów mnie boli.
Miłego wieczorku:-)

Ja tez tutaj zagladam i sobie podczytuje:-)
Kinia1 super ze u Ciebie wszystko dobrze;-)i tak juz bezie do konca ciązy:-)
Mnie po pierwszym badaniu (tym stwierdzającym ciąże) tez ppowiedziała ze szyjka jest prawidłowa a macicia jak ciasto i taka powinna byc:-) wiec mi ulzylo szczegołnie ze bolało minie podbrzusze. U mnie to jednak sam poczatek wiec tez nie moze ona mi dac 100% gwarancji ze wszystko bedzie ok. Ja jednak wiem ze bedzie wszytsko ksiązkowo:-) a juz w przyszlym tygodniu czekam mnie pierwsze usg:-) przebieram nózkami z niecierpliwosci:-)
Kamelija pewnie ze takie zdjecia na pamiatke sa wazne...wcale sie nie dziwie ze jestes rozczrowana ich brakiem....ja sobie wymyslilam ze jak juz tez takie bede miec to wsadze je w raki na zdjecia i powiesze nad lózeczkiem dzidziusia:-)i to bedzie takie słodkie:-) tak juz bym chciala byc na tym etapie ciązy co wy. Narazie mam radość i stres. radość ze jest ciąża potwierdzona i stres czy dzidzia dobrze sie rozwija....dzis odebrałam badania....babeczka powiedzila ze sa idealne...nie mialam tylko nogdy toxo wiec musze teraz bardzo uwazac.

reklama
Hej brzuchatki:)
dentico29 witaj w naszym gronie:)
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Kamelija ja miałam niedawno usg genetyczne 3d/4d. Bardzo polecam! Super sprawa. Doktor obejrzał maluszka bardzo dokładnie. Nie ma dnia żebym nie oglądała filmiku z usg. Dopiero po tej wizycie odczułam ulgę i wiedziałam w 100%, że na pewno jest wszystko dobrze z moim syneczkiem.
aniwar ja też tak miałam na początku ciąży: stres przed każdą wizytą u ginki i radość kiedy od niej wychodziłam.
Ja mam wizytę w sobotę, szkoda, że bez usg bo już bym chciała zobaczyć mojego mocno kopiącego skarbeczka:)

Do góry